Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Kvalificerad trädgårdsmästare - hållbar utemiljöförvaltning

Akademi Båstad Yrkeshögskola
Sammanfattning
YH-utbildning
Båstad, Distans
14 månader
Heltid, distans
Studiemedelsberättigad
Svenska

Om utbildningen

En utbildning som ger efterfrågad kompetens

Behovet av kvalificerade trädgårdsmästare har nästan aldrig varit så stort som nu. Det är en ständig brist på skickliga hantverkare. Mycket byggande, många privata personer som vill kunna bo kvar och fortsätta ha en fin trädgård, många fritidsboende med trädgårdar som behöver skötas och kyrkogårdsförvaltningar med pensionsavgångar.

Med en kvalificerad yrkeshögskoleexamen från Akademi Båstad blir du eftertraktad på arbetsmarknaden och redo att ge dig ut i arbetslivet med en gång! 

Yrkesrollen som kvalificerad trädgårdsmästare är komplex och kräver unika kunskaper och färdigheter. Därför rör sig utbildningen i gränslandet mellan det rena hantverkskunnandet och det strikt akademiska. Förutom att bli en skicklig hantverkare från ekosystemtjänster till trädvård ger nyckelkursen Fördjupad växtkunskap dig spetskompetens inom det levande byggmaterialet och gör dig skicklig i att använda växter på rätt sätt. För att du ska få chans att öka dina kvalifikationer som kvalificerad trädgårdsmästare, ges du möjligheten att fördjupa dig inom vald del av yrket i ett examensarbete.

Distansutbildningen rakt in i trädgården

Distansstudier varvas med utbildningsträffar i Båstad. De obligatoriska träffarna är nio till antalet och är 3-4 dagar långa vardera. Till detta kommer även en resa för att titta på trädgårdar, förhoppningsvis utomlands. Däremellan sker studierna på hemorten med streamade föreläsningar, litteraturläsning och olika uppgifter.

Genom LIA (lärande i arbete) får du möjlighet att utveckla dina kunskaper och praktiska färdigheter i starkt samarbete med branschen, vilket också vidgar ditt nätverk i den gröna sektorn. LIA:n sker också företrädesvis på hemorten.

Om du har motivationen och drivet, kommer denna yrkeshögskoleutbildning (YH) att göra dig till en eftertraktad, kvalificerad trädgårdsmästare med båda händerna i jorden!

För mer information om Kvalificerad trädgårdsmästare - hållbar utemiljöförvaltning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Akademi Båstad Yrkeshögskola?

Externa föreläsare

Samarbete med

branscher

Behov på

arbetsmarknaden

Kursinnehåll

Utbildningen har följande kurser:

Ekosystemtjänster och gröna miljöers värden, 50 poäng

Fördjupad växtkunskap för trädgårdsmästare, 50 poäng

Drift- och underhållsarbete för en hållbar utemiljö, 55 poäng

LIA - drift och underhåll för en hållbar utemiljö, 40 poäng

LIA - valbar inriktning, 20 poäng

Styrning och förvaltning av utemiljö, 25 poäng

Trädgårdar och parkers historia, 10 poäng

Trädvård, 20 poäng

Examensarbete, 30 poäng

Totalt 300 YH-poäng

Så ansöker du

Grundläggande behörighetskrav

Slutförd svensk eller utländsk gymnasieutbildning eller motsvarande, alternativt praktisk erfarenhet eller motsvarande förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen.

Särskilda behörighetskrav

Lägst godkänt betyg (E) i kurserna Fordon och redskap, Marken och växternas biologi, Växtkunskap 1 och Skötsel av utemiljöer eller motsvarande. Saknar du den särskilda behörigheten kan du läsa en behörighetsgivande förutbildning, BFU, hos oss hösten före. Då läses nästan allt in från dessa fyra kurser under 10 intensiva veckor, med några dagars uppstart i Båstad. Godkänt på BFU:n ger en garanterad plats på utbildningen Kvalificerad trädgårdsmästare. Om du inte uppfyller alla behörighetskraven kan du även söka till utbildningen på reell kompetens. För mer information, se utbildningens hemsida.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till CSN-stöd. 

Akademi Båstad Yrkeshögskola

EN UTBILDNINGSANORDNARE MED LÅNG ERFARENHET! Akademi Båstad Yrkeshögskola erbjuder utbildningar inom olika yrkesområden. T.ex. Besöksnäring, Trädgård, Ledarskap, Revenue Management, Restaurang och Vård. Samtliga Yh-utbildningar är framtagna i samarbete med respektive bransch. Det betyder att utbildningarna innehåller kurser som är väl...


Läs mer om Akademi Båstad Yrkeshögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Kvalificerad trädgårdsmästare - hållbar utemiljöförvaltning

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Akademi Båstad Yrkeshögskola

Lyckan 15
269 22 Båstad

Beställ information

För att få mer information om utbildningen Kvalificerad trädgårdsmästare - hållbar utemiljöförvaltning från Akademi Båstad Yrkeshögskola, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.