Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Futuregames: Game Programmer

Arctic Game Lab
Sammanfattning
Yh-utbildning
Boden, Skellefteå
2,7 år
Heltid/deltid
CSN-berättigad
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Boden
2021-09-05
2021-05-04

Skellefteå
2021-09-05
2021-05-04
Game Programmer

Futuregames: Game Programmer

Studera spelutveckling och bli Game Programmer!

Oavsett om det är gameplay-fuktionalitet, AI, mobilitet eller redskap för spelutveckling som du är mest intresserad av, kommer detta program att förbereda dig för industrin genom praktisk undervisning i spelutveckling.

 • Börja arbeta direkt efter utbildningen
 • Lokaler Futuregames Campus Skellefteå
 • Utbilda dig tillsammans med tre andra yrkesroller: designers, grafiker och projektledare
 • Samarbeta med spel- och it-branschen i Skellefteå
 • CSN-berättigad
 • 2,5 år (5 terminer) 
 • LIA (lärande i arbete, praktik) 20 veckor
 • Bostadsgaranti

FUTUREGAMES & ARTIC GAME LAB

Vi är inte ensamma om att på allvar vilja etablera en spelbransch i norr. Arctic Game Lab är en samarbetsorganisation mellan flera kommuner och organisationer i Norr- och Västerbotten (Skellefteå, Umeå, Boden, Luleå och Piteå), som verkar för att skapa en strategisk plattform för spelbranschens tillväxt i norra Sverige. De har bl a koordinerat olika game jams, mångfaldssatsningar och Arctic Game Conference. Inom nätverket finns tillgång till inkubatorer och andra pusselbitar som krävs för att skapa en långsiktigt hållbar spelutveckling efter norra Sveriges villkor.

AGL skriver:”Utvecklingstakten är snabb då flera nya bolag har bildats, kompetens flyttar till regionen och utbildningsplatserna växer. Vi behöver nu fler utbildningar inom spel för att våra spelföretag ska ha möjlighet till tillväxt.”

PLUGGA PÅ FUTUREGAMES CAMPUS SKELLEFTEÅ

Plugga hos oss på Futuregames i Skellefteå. Här har du nära till allt. Vår skola ligger på campusområdet i Skellefteå med både restaurang och träningsmöjligheter samt ett hus fullt av spelutbildningar (programmerare, projektledare, grafiker och designers på samma våningsplan). Och nära till spelbranschen!

LEARNING BY DOING, LEARNING BY REFLECTION – VÅR PEDAGOGIK

Utveckla kärnkompetens i spel- och itutveckling genom undervisning och yrkestrick från lärare direkt från ledande företag inom branschen. Få tillgång till vår kreativa miljö inklusive datorer med relevant mjukvara där du växer och bygger dina färdigheter tillsammans med talangfulla klasskamrater och seniora spelutvecklare. Ta del i intensiva spelprojekt tillsammans med de parallella programmen på Futuregames (interaktionsdesigners, product managers och 3d-grafiker/VFX) där ni simulerar professionella projekt för att återspegla hur du kommer att arbeta i spelindustrin, och förbereda dig för en ständigt utvecklande och kreativ karriär.

Vi vill skapa pragmatiska spelutvecklare med ett balanserat och brett perspektiv på hela utvecklingsprocessen, stark samarbetsförmåga och gruppvana med praktisk och proaktiv inställning.

För mer information om Futuregames: Game Programmer, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

VEM ÄR BEHÖRIG?

Du som har en gymnasieexamen med engelska 6 (100p), Matematik 2 (100p) och Programmering 1 (100p).

OBS! Motsvarande kunskaper kan fås på många andra sätt, du kanske har studerat vidare eller arbetat med engelska som koncernspråk eller med ledarskap och team. Du kan också ansökan enligt 20%-regeln om du ej har en gymnasieexamen. Ring eller mejla så berättar vi mer.

HUR ANSÖKER DU?

Ansökningsperioden är öppen 3 feb – 4 maj.

VAD HÄNDER EFTER ATT DU HAR LÄMNAT IN DIN ANSÖKAN?

Alla som är behöriga och ansöker under den ordinarie ansökningstiden kommer att kallas till ett möte hos Futuregames / Changemaker Educations. På mötet får du veta mer om utbildningen och träffa utbildningsledningen. Samtidigt gör du ett frivilligt muntligt prov. Alla sökande rangordnas efter en poängskala som avgör vilka som kommer att erbjudas en plats på utbildningen. Poängskalan, max 50 poäng, utgår från det skriftliga och muntliga provet som mäter dina kunskaper och erfarenheter kopplat till utbildningsplanen och yrkesrollerna för ”Utvecklare Mobila Plattformar”. Med start när den ordinarie ansökningsperioden stänger 5 maj och löpande fram till midsommar 2020 fattar ledningsgruppen beslut om vilka som ska antas till utbildningen.

Examen & Intyg

Efter avslutade och godkända studier erhåller du yrkeshögskoleexamen om totalt 400 yh-poäng, vilket motsvarar 2-års heltidsstudier. Din utbildningsplan godkänns och övervakas av Myndigheten för Yrkeshögskolan (MYH) som har höga krav på kvalitet och lärprocesser. Changemaker Educations ansvarar för planering, genomförande och utveckling av din utbildning. Du som studerar har en utbildningsledare som koordinerar din utbildning och fungerar som din kontaktperson under studietid.

Praktik

25 % LIA (LÄRANDE I ARBETE, PRAKTIK – 20 veckor)

Som en del av utbildningen gör du LIA (Lärande i arbete, praktik, internship) hos ledande branschföretag. LIAn fördjupar och breddar ditt lärande och du får arbetserfarenheter som krävs för att utveckla dagens och morgondagens agila metodik och ledarskap. Du bygger ditt nätverk och skapar relationer med framtida arbetsgivare redan under studietiden.

Vi samarbetar med en rad företag gällande LIA, projekt, branschevents, föreläsningar och rekrytering nationellt via Futuregames nätverk samt lokalt i Skellefteåområdet och regionalt i hela norrland;Autotech Teknikinformation AB, Tieto Skellefteå, Boliden, Goodbye Kansas Labs, Triolith Games AB, Goodbye Kansas Studios, Meramedia, Strangewood Studios AB, North Kingdom, Skellefteå Kraft, Mindforce Game Lab, SIGMAR Metodbyrå, Once Upon, Eriksson/Nord Agency AB, Gold Town Games, Zordix AB, Lundqvist Trävaru AB m.fl

Kursinnehåll

400YH-poäng, 80 veckor

 • Avancerad spelprogrammering 40YHP 8 veckor
 • Examensarbete 20YHP 4 veckor
 • Grafik, fördjupning 20YHP 4 veckor
 • Grundkurs i speldesign 20YHP 4 veckor
 • Introduktion i arbetssätt vid mobila plattformar/spel 10YHP 2 veckor
 • Kognitionsvetenskap och Interaktionsdesign 30YHP 6 veckor
 • Lärande i Arbete 100YHP 20 veckor
 • Marknadsanalys, branschkännedom och portfolio 10YHP 2 veckor
 • Mobilspelsdesign 30YHP 6 veckor
 • Projektmetodik inom utveckling för mobila plattformar 10YHP 2 veckor
 • Spelutveckling, fördjupningskurs Unity 20YHP 4 veckor
 • Unity scripting, grundkurs 25YHP 5 veckor
 • Utvecklingsprojekt 1 10YHP 2 veckor
 • Utvecklingsprojekt 2 20YHP 4 veckor
 • Utvecklingsprojekt 3 35YHP 7 veckor

Efter utbildningen

SPEL- och IT-BRANSCHEN I NORR BEHÖVER DIG

Futuregames har ständigt en nära dialog med arbetslivet. För denna utbildning har över 50 företag (spel- och it-företag i Norr- och Västerbotten) svarat på en enkät angående kompetensbehov. Det totala anställningsbehovet hos företagen ligger på över 100 anställda under de kommande 3-5 åren. Samtliga företag är positiva till att ta emot praktikanter och rekrytera direkt från Futuregames.

Det är inte bara spelföretag som efterfrågar yrkeskompetensen. Industriföretag som Boliden, företag inom infrastruktur som Skellefteå Kraft, samt flera konsultföretag, apputvecklare och byråer, är olika företag som efterfrågar kompetens kring creative product management, interaktionsdesign, mjukvarutestare och programmerare/utvecklare. De vill åt den spetskompetens som Futuregames närt under sina år i spelbranschen kring projektarbete med digitala upplevelser, agila metoder, kunskap om spelmekanik och mjukvarutestning.

“Det är i dagsläget oerhört svårt att rekrytera till it-branschen i Skellefteå och de utbildningsplatser som finns idag är i stort sett noll så det är oerhört viktigt för framtiden att vi får tillväxt. Flera av de stora IT-bolagen börjar dessutom ha pensionsavgångar vilket kommer att öka behovet av påfyllnad.”Berit Backvid, Visma Consulting.

YRKESROLLER

 • Spelprogrammerare
 • Utvecklare Mobila Plattformar
 • Applikationsutvecklare mobila plattformar
 • Programmerare mobila plattformar
 • Mobilspelsutvecklare
 • Mobile Software Developer

Arctic Game Lab

Välkommen till Arctic Game Lab - norra Europas snabbast växande spelkluster!

Vill du in i en kreativ bransch som växer i rekordfart och är i behov av nya talanger? Arctic Game Lab är norra Europas snabbast växande spelkluster och hos oss får du en unik möjlighet att utbilda dig i nära...


Läs mer om Arctic Game Lab och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Futuregames: Game Programmer

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Arctic Game Lab

Laboratorgränd 7

Tel: 076-7613116
Mobil 076-7613116
arcticgamelab.com


Beställ information

För att få mer information om utbildningen Futuregames: Game Programmer från Arctic Game Lab, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Du kanske också är intresserad av: