YH-utbildning

Fullstackutvecklare Open Source (f.d Fullstack webbutvecklare)

Chas Academy , i Stockholm
Längd
2 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
september 2024 (+2 starter)
Sista ansökan
Sista ansökan: Sista dag för ansökan under ordinarie ansökningsperiod.
Utbildningsform
Klassrum
Språk
Svenska
Längd
2 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
september 2024 (+2 starter)
Sista ansökan
Sista ansökan: Sista dag för ansökan under ordinarie ansökningsperiod.
Utbildningsform
Klassrum
Språk
Svenska
Få mer information om utbildningen 👍

Fullstackutvecklare Open Source (f.d Fullstack webbutvecklare)

Fullstacktuvecklare Open Source

Chas Academys Open Source utbildning (f.d Fullstack webbutvecklare) erbjuder en djupgående kunskap inom webbutveckling och öppen källkodsprogrammering. Utbildningen täcker allt från grundläggande mjukvaruteori till praktiska färdigheter i både frontend- och backend-utveckling. Du lär dig om webbprotokoll, hur man bygger användarvänliga gränssnitt och robusta serverlösningar, och använder språk som HTML, CSS, JavaScript och PHP. Det finns en stark betoning på att förstå och bidra till öppen källkod, vilket möjliggör för dig att både använda och förbättra gemensamt tillgänglig programvara. Utbildningen inkluderar även moderna verktyg som Docker och agila arbetssätt för att effektivisera och höja kvaliteten på mjukvaruprojekt.

Efter att ha slutfört Open Source utbildningen på Chas Academy kan du arbeta inom många olika områden inom IT. Möjliga jobb inkluderar webbutvecklare, där du skapar och underhåller webbplatser, backend-utvecklare med fokus på server- och databashantering, eller en roll inom öppen källkodsprojekt som bidragsgivare eller koordinator. Dessutom kan kunskaperna i moderna verktyg och agila metoder göra dig till en attraktiv kandidat för roller som projektledare eller IT-konsult inom olika branscher.

För mer information om Fullstackutvecklare Open Source (f.d Fullstack webbutvecklare), vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 startdatum

september 2024

 • Klassrum
 • Stockholm
 • Svenska
 • Sista ansökan: Sista dag för ansökan under ordinarie ansökningsperiod.

september 2025

 • Klassrum
 • Stockholm
 • Svenska

Kursinnehåll

Under utbildningen kommer du att få gå 9 kurser som ger dig de teoretiska och praktiska kunskaperna som du behöver för att bli en Open Source utvecklare. 

 1. HTML och CSS: Denna kurs fokuserar på att bygga webbplatser med HTML och CSS. Du lär dig grunderna samt hur man skapar responsiva och tillgängliga webbtjänster.

 2. Programmeringsmetodik: Ger djupgående kunskaper i programmeringsmetodik, inklusive testdriven utveckling, versionshantering, och debugging. Kursen betonar effektivt arbete i utvecklingsprojekt.

 3. Projektmetodik: Den här kursen ger en omfattande inblick i olika projektmetoder, med fokus på agila metoder. Du lär dig om ledarskap och entreprenörskap inom webbutveckling.

 4. UX & Design: Ger förståelse för UX, användbarhet och grafisk design för webben. Du lär dig att skapa användarvänliga och estetiskt tilltalande webbplatser och tjänster.

 5. JavaScript: En omfattande utbildning i JavaScript, inklusive arbete med ramverk och bibliotek som Angular, React och jQuery. Du lär dig att skapa dynamiska och interaktiva webbsidor.

 6. Backendutveckling: Lär dig grunderna i backendutveckling, inklusive kodhantering, databaser, webbservrar och maskininlärning för webb- och apputveckling.

 7. Avancerad JavaScript: Denna kurs fördjupar dina kunskaper i JavaScript, inklusive Node.js, Express och TypeScript. Du lär dig att skapa progressive web apps och native appar.

 8. Lärande i Arbete: En praktikperiod där du tillämpar och fördjupar dina kunskaper i verkliga projekt, inklusive frontend- och backendutveckling samt UX och design.

 9. Examensarbete: Ett praktiskt projekt där du tillämpar allt du lärt dig. Du dokumenterar och presenterar ditt arbete och får erfarenhet av att arbeta inom fullstackutveckling.

Ansökan och behörighet

BEHÖRIGHET

För att vara behörig till utbildningen behöver du ha gymnasieexamen eller motsvarande.

Du har grundläggande behörighet att antas till utbildningen om du uppfyller något av nedanstående:

 • Du har en grundläggande gymnasieexamen eller motsvarande. Har du en utländsk gymnasieexamen eller motsvarande måste denna vara översatt. Vi rekommenderar att du översätter den hos UHR. 
 • Särskilda krav:
  • Minst betyg E i Engelska 6/B, eller motsvarande.
  • Minst betyg E i Matematik 2/B, eller motsvarande.
  • Minst betyd E i Programmering 1 eller motsvarande.

Du behöver även ha grundläggande kunskaper i Svenska som motsvarar Svenska 1/Svenska som andra språk 1. 

ANSÖKAN

Ansökan öppnar den 15 februari, ansökan gör du via vår hemsidan chasacademy.se

Examen & Intyg

Efter avslutat utbildning kommer du att ha en ykreshögskoleexamen som Fullstackutvecklare Open Source, du erhåller då ett examensbevis. 

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigad. 

Urvalstest

Efter en examen som Fullstackutvecklare med inriktning på Open Source, öppnar sig en rad spännande karriärmöjligheter. Fullstackutvecklare är unika eftersom de har färdigheter som täcker både frontend- och backendutveckling, vilket gör dem extremt mångsidiga i teknikbranschen. Med en specialisering inom Open Source har du dessutom en djup förståelse för att arbeta med och bidra till öppen källkodsprojekt, vilket är högt värderat inom många företag och organisationer. Här är några möjliga karriärvägar:

 1. Fullstack Webbutvecklare: Du kan arbeta med att utveckla kompletta webblösningar, från gränssnittsdesign till databashantering och serverlogik.

 2. Backendutvecklare: Specialisera dig på server-sidan av webbapplikationer, där du kan arbeta med databasdesign, serverlogik och arkitektur.

 3. Frontendutvecklare: Fokusera på att skapa användargränssnitt, arbeta med HTML, CSS, JavaScript och olika frontend-ramverk som React eller Angular.

 4. Systemarkitekt: Ansvara för att designa den övergripande strukturen av IT-system, vilket kan inkludera att integrera flera teknologier och säkerställa systemets skalbarhet och säkerhet.

 5. Teknisk Konsult: Erbjuda expertis och rådgivning inom en rad teknikområden för olika kunder och projekt.

 6. Startups och Entreprenörskap: Starta eller ansluta till ett startup-företag, där du kan använda din breda kompetens för att bygga innovativa produkter eller tjänster.

 7. Utbildare eller Mentor: Undervisa i programmering, dela med dig av din kunskap om Fullstack- och Open Source-utveckling genom att vara mentor eller utbildare.

 8. Freelance Utvecklare: Arbeta som frilansare och ta på dig en mängd olika projekt inom webbutveckling, backendutveckling eller Open Source-bidrag.

Fullstackutvecklare med en inriktning på Open Source har en unik position på arbetsmarknaden, tack vare deras breda och djupgående tekniska kunskap samt förmågan att arbeta med och bidra till en mängd olika teknologier och projekt. Med denna mångsidighet och specialisering kan du finna karriärmöjligheter inom ett brett spektrum av branscher, från tech-startups till stora företag, samt inom offentliga och ideella sektorer.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Fullstackutvecklare Open Source (f.d Fullstack webbutvecklare)

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Chas Academy
Arenavägen 61
121 28 Johanneshov

Chas Academy - en yrkeshögskola för en framtid inom IT 

Vi kan IT.. Och snart kan du också det. Med pedagogik och kunskap stöttar våra branschledande huvudlärare våra studerande i resan från drömjobb till verklighet. Här på Chas Academy är vi ett sammansvetsat gäng som drivs av samma mål -...

Läs mer om Chas Academy och visa alla utbildningar.

Highlights