YH-utbildning

Frontendutvecklare för mobil och webb

Chas Academy , i Stockholm
Längd
2 år
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Längd
2 år
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Få mer information om utbildningen 👍

Frontendutvecklare för mobil och webb

frontendutvecklare för mobil och webb

Genom att utbilda sig till frontend- och apputvecklare med fokus på både Javascript och React Native får du en unik kompetensprofil som är starkt efterfrågad på arbetsmarknaden. Du får en överblick över branschen och lär dig hur tekniken bakom utvecklingen samverkar med design och layout och stödjer kundens digitala upplevelse (UX/UI).

Chas Academy samarbetar med en rad företag och organisationer som alla uttrycker ett växande behov av frontendutvecklare just med denna spetskompetens kring apputveckling. Denna utbildning ger kunskaper om och färdigheter att strukturera, prioritera, tidsestimera och genomföra projekt och arbetsflöden inom frontendutveckling. Dessutom får du kunskap och inblick i arbetsprocessen för angränsande utvecklingsområden såsom backend och testning. Digitala strategier och agil projektmetodik är andra viktiga framgångsfaktorer som du får med dig från utbildningen.

Till skillnad från många andra utbildningar lär denna utbildning ut just hur webbtekniker kan användas för att bygga äkta mobilappar med Javascript och React Native. I första hand lär du dig att utveckla för mobilen för att sedan säkerställa att det som är byggt även fungerar för webben.

Efter utbildningen har du teoretisk och praktisk kunskap om frontendutveckling, apputveckling samt hur och varför det är viktigt att arbeta ”mobile first” och använda responsiv design. Du kommer att kunna bygga responsiva webbplatser och appar som stöttar såväl dagens som framtidens behov.

För mer information om Frontendutvecklare för mobil och webb, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningens upplägg

Utbildningen är två år, och under det första året går vi igenom olika viktiga områden för yrkesrollen och lär sig både teori och praktisk tillämpning. Under det andra året genomförs examensarbetet och en längre LIA-kurs (praktik på arbetsplats). Examensarbetet sätter en praktisk prägel på arbetet och ser till att den studerande kan använda sin inhämtade kunskap och sina färdigheter i ett större perspektiv genom att genomföra ett utmanande och större projekt inom webb-/mobilutveckling med fokus på självständighet och stort eget ansvar.

Undervisningen består av lärarledda lektioner och är schemalagda heltidsstudier som varieras mellan att vara online och på plats. Det är undervisning ca 4 dagar i veckan och av dessa är det 1-2 tillfällen på plats i skolan och resterande är online. All undervisning streamas och spelas in så du enkelt kan kolla på det i efterhand. På så sätt går det att följa med även om man inte kan vara på plats vid varje tillfälle. Projektarbeten i grupp varvas med individuella projekt som utvecklar dina färdigheter och din kompetens som en utvecklare.

Behörighet

För att vara behörig till utbildningen behöver du ha gymnasieexamen eller motsvarande. Om du har en utländsk gymnasieexamen ellermotsvarandemåste denna vara översatt till Svenska eller Engelska för att vi ska kunna bedöma den.

Du har grundläggande behörighet att antas till utbildningen om du uppfyller något av nedanstående:

  • Du har grundläggande behörighet (läs mer här)
  • Särskilda krav:
    • Minst betyg E i Engelska 5/A, eller motsvarande.
    • Minst betyg E i Matematik 2/B, eller motsvarande.
    • Minst betyg E i Programmering 1, eller motsvarande.

Kostnader

Utbildningen är helt kostnadsfri och CSN-berättigad.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Frontendutvecklare för mobil och webb

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Chas Academy
Arenavägen 61
121 28 Johanneshov

Chas Academy - Av branschen För branschen

Som student på Chas Academy får du möjlighet att bli utbildad av lärare med erfarenhet från arbetslivet. Under två år kommer du genomgå ett program av kurser som präglas av professionalism och entreprenörskap.  I nära samarbete med partnerbolag i branschen...

Läs mer om Chas Academy och visa alla utbildningar.

Highlights