YH-utbildning

Javascriptutvecklare - distans

Folkuniversitetet Väst , i Göteborg (+1 orter)
Längd
2 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
2 september, 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-04-15
Utbildningsform
Distans med träffar
Längd
2 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
2 september, 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-04-15
Utbildningsform
Distans med träffar
Vill du veta mer?

Javascriptutvecklare - distans

JavaScriptutvecklare

Bli JavaScriptutvecklare och jobba med modern webbutveckling – både frontend och backend.

Som JavaScriptutvecklare är du en utvecklare som är specialist inom JavaScript-relaterade tekniker. JavaScript med tillhörande ramverk och tekniker används främst inom frontendutveckling. Språket har dock växt explosionsartat under de senaste åren och innehåller nu tekniker för stora delar av stacken och är inte längre bundet till webben. Det gör att en utvecklare som är bra på JavaScript inte längre automatiskt är en utpräglad frontendutvecklare, utan kan ses som en utvecklare som med hjälp av backendtekniker som bland annat Node.js känner sig lika trygg i frontend som backend, även om det är JavaScript som är språket i fokus.

JavaScript-utvecklaren kan självklart fungera som en frontendutvecklare, men kan även ta sig an projekt som kräver en djupare kunskap inom backend, projekt som tidigare kanske krävde att man kombinerade frontenden med ett mer utpräglat backendspråk som exempelvis C# eller Java. Och eftersom JavaScript-familjen av spännande tekniker hela tiden växer, har JavaScript-utvecklaren en spännande och framtidssäkrad kompetens.

På senare tid har även språket TypeScript växt mycket och blivit ytterligare en brygga mellan frontend och backend. Därför är det vanligt att JavaScript-utvecklare även känner sig trygga i detta JavaScript-liknande språk.

Arbetsmarknad

Det råder akut brist på it-kompetens i Sverige eftersom den digitala omställningen i samhället skapar en ökad efterfrågan av exempelvis videotjänster, molntjänster, smarta appar och e-handel. En JavaScriptutvecklare har den stora förmånen att jobba i stora delar av stacken eftersom språket idag har tekniker som klarar det. Du har goda möjligheter hitta din plats i branschen som anställd eller konsult med början i de juniora tjänsterna och med tiden bredda din portfölj och ta dig an alltfler seniora uppdrag. 

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

2 september, 2024

  • Distans med träffar
  • Göteborg
  • Sista ansökan: 2024-04-15

Så ansöker du

Grundläggande behörighet
Grundläggande behörighet för yrkeshögskola.

Särskilda förkunskapskrav

Lägst betyget E i Programmering 1 eller motsvarande. 


Ansökan
Du ansöker via Folkuniversitetets webbsida.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel.

Folkuniversitetet Väst
Norra Allégatan 6 (Box 2542)
403 17 Göteborg

Folkuniversitetet Väst

Folkuniversitetet är en av landets största utbildningsanordnare och ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning på ett 40-tal orter i Sverige. Folkuniversitetets idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Folkuniversitetet är en idéburen...

Läs mer om Folkuniversitetet Väst och visa alla utbildningar.

Highlights