YH-utbildning

Miljö- och hållbarhetssamordnare, bygg och fastighet

Längd
2 år, heltid 400 Yh-poäng
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
31 augusti, 2024 se detaljer
marker
Öppen för sen anmälan / har restplatser
Öppen för sen anmälan / har restplatser
Utbildningsform
Distans
Längd
2 år, heltid 400 Yh-poäng
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
31 augusti, 2024 se detaljer
marker
Öppen för sen anmälan / har restplatser
Öppen för sen anmälan / har restplatser
Utbildningsform
Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

31 augusti, 2024

  • Distans
  • Distans

Om utbildningen

Du får kunskaper och praktisk kompetens inom områdena miljö och hållbarhet med inriktning mot bygg- och fastighetsbranschen. Behovet av yrkesrollen är enormt stort.

Vad gör en miljö- och hållbarhetssamordnare ?

Du planerar, driver och övervakar miljöfrågor vid byggprojekt samt vid befintliga fastigheter. Du säkerställer att alla projektets krav uppfylls. Genom materielinventering granskar du projektens miljöpåverkan och föreslår åtgärder som återbruk och återanvändning av byggnadsmaterial. Du tittar även på markförhållanden och gör byggvarubedömningar.

Vad innehåller utbildningen?

Du får bland annat kompetens inom materialkunskap, inre miljö, installations- och energiteknik samt hållbart byggande. Kursinnehållet inkluderar även ämnen som kommunikation, juridik, ledarskap och hållbar utveckling. Utbildningen ger dig den kompetens som krävs för att leda och samordna miljö- och hållbarhetsarbete inom bygg- och fastighetsbranschen.

Vårt program fokuserar på flera viktiga områden:

Ledarskap:du kommer att utveckla ledarskapskompetenser som gör att du kan guida och inspirera andra mot hållbara mål.

Kommunikation:effektiv kommunikation är nyckeln till att påverka förändring. Vi kommer att träna dig i att tydligt och övertygande kommunicera hållbarhetsmål och initiativ både internt och externt.

Miljömanagement:förståelse för miljöpåverkan och hur man effektivt kan hantera resurser är kärnan i vårt program. Du kommer att lära dig strategier för att minimera negativ miljöpåverkan och maximera positiva hållbarhetsresultat.

Projektledning:hållbarhetsprojekt kräver specifik kunskap om projektledning. Du kommer att få verktyg och metoder för att framgångsrikt planera och genomföra hållbarhetsprojekt.

Miljöjuridik:för att vara framgångsrik inom hållbarhetsområdet måste du förstå de juridiska ramverken. Vi kommer att ge dig insikter om miljöjuridik och hur den påverkar hållbarhetsbeslut.

Materialkunskap:Du får bred kunskap om olika material för att skapa en hållbar byggproduktion.

Efterfrågad yrkesroll

Det är brist på kompetens inom hela byggbranschen, särskilt efterfrågas personer med kunskaper både inom bygg och hållbarhet. Enligt Ramirentrapporten 2022 rankas hållbarhetsspecialister som den näst mest efterfrågade kompetensen, strax efter bygg- och arbetsledare. En rapport från Fastun om kompetensbehovet 2023-2028 visar att företagen i branschen främst behöver utveckla kompetenser inom energieffektivisering samt miljö och hållbarhet.

Nätverksbyggande

Vår utbildning ger dig möjlighet att skapa viktiga kontakter inom branschen genom samarbete med företag och organisationer. Detta nätverk kan vara ovärderligt när det gäller att söka jobb och främja din yrkeskarriär.

Exempel på yrkesroller efter examen

  • Miljö- och hållbarhetskonsult
  • Miljö- och hållbarhetsrådgivare
  • Miljö- och hållbarhetssamordnare
  • Miljö- och hållbarhetsspecialist

Praktikperioder

Du gör praktik på någon av de ledande företagen i branschen. Det ger dig möjlighet att utveckla din kompetens och skapa ett stort nätverk. JEI finns idag i Stockholm, Göteborg och Malmö och har starka relationer med arbetslivet i dessa regioner. För att säkerställa LIA-platser på distansutbildningen kommer bland annat dessa kontakter som täcker flera FA-regioner, att aktiveras.

Nära samarbete med branschen

John Ericsson Institutet har ett tätt samarbete med några av branschens främsta föreläsare och lärare. Det sitter även flera välkända företag med i utbildningens ledningsgrupp.

YH-utbildningen är kostnadsfri

Det kostar inget att gå utbildningen men eventuella utgifter för läroböcker kan förekomma.  Utbildning berättigar till både lån och stöd från Centrala Studiestödsnämden (CSN).

Utbildningen sker på distans

Utbildningen sker på distans med fyra fysiska träffar.

LinkedIn Learning

Alla studerande på våra utbildningar har tillgång till LinkedIn Learning, vilket ger ytterligare möjlighet till flexibel kompetensutveckling genom över 16 000 onlinekurser.

För mer information om Miljö- och hållbarhetssamordnare, bygg och fastighet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja John Ericsson Institutet?

CSN-berättigad

Praktik/LIA

Auktoriserat utbildningsföretag

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Miljö- och hållbarhetssamordnare, bygg och fastighet

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
John Ericsson Institutet
Tulegatan 41
113 53 Stockholm

Marknadsledande på utbildningar inom bygg-fastighetsbranschen

Vill du ha en rolig studenttid och ett stimulerande jobb när du är klar? Välkommen till John Ericsson Institutet som är en av de största på yrkesutbildningar inom bygg- och fastighetsbranschen. Hos oss hittar du skräddarsydda utbildningar till VA-ingenjörer, Järnvägsingenjörer,...

Läs mer om John Ericsson Institutet och visa alla utbildningar.

Highlights