YH-utbildning

Elprojektör

Längd
1,5 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Längd
1,5 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Få mer information om utbildningen 👍

Elprojektör

Elprojektör

Elbranschen behöver dig, utbilda dig till elprojektör!

Vill du arbeta med planering och projektering av elinstallationer? Skaffa dig högt efterfrågad kompetens inom elprojektering, CAD och kalkylering!

Utbildningen passar dig som vill fördjupa och vidareutveckla dina kunskaper inom elprojektering och elkonstruktion. Du får de kurser som krävs för utbildningskravet i CAD för elinstallationer, en kompetens som är högt efterfrågad. Efter utbildningen kan du jobba som arbets-, serviceledare inom elinstallationer, som CAD-ritare och elkonstruktör. Du leder projekt och du upprättar kontrakt och offerter samt genomför lönsamhetskalkyler.

Utbildningsmomenten omfattar bland annat kurser i ellagstiftning och entreprenadjuridik, ritning i CAD-miljö, dokumenthantering och projektledning. Du får också lära dig de i elprojekteringsbranschen vanligast förekommande programmen som MagiCAD och Elvis. Genom praktiken (LIA) på ett företag får du värdefulla kontaktytor i branschen redan under utbildningen.

Det är en kortare utbildning som är lämplig som kompetensutveckling.

Utbildningen motsvarar 300 YHP.

Praktik

Våra yrkesutbildningar lägger stor vikt vid praktiska färdigheter och målet är att du ska vara väl förberedd för ditt kommande yrke och kunna få rätt arbete direkt efter utbildningen. Därför består 25 procent av utbildningen av praktik i form av LIA (Lärande i arbete) ute på ett eller flera företag. Det ger dig möjlighet att direkt få testa dina nyförvärvade kunskaper i verkligheten, samtidigt som du får viktiga kontakter i branschen.

Framtida jobb

Utbildningen ger dig auktorisation inom lågspänning (AL) och möjlighet att få arbeta som elprojektör i företag inom elbranschen med inriktning mot konstruktion och projektering. I rollen kan du få arbeta självständigt med elinstallationsarbete i starkströmsanläggningar och fast anslutning och losskoppling av elektrisk utrustning, samt övervaka regler och standarder. Du upprättar ritningar, kretsscheman med tillhörande dokumentation samt programmerar i relevanta CAD-program.

För mer information om Elprojektör, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

Grundläggande behörighet samt
- Elektromekanik, 100 p med lägst betyg G/E
- Mekatronik 1, 100 p med lägst beryg G/E
eller motsvarande kunskaper

ELLER: Grundläggande behörighet, samt Ellära grund/A och arbetserfarenhet som elektriker, enligt motsvarandebedömning beslutad av Ledningsgruppen
ELLER motsvarande kunskaper bedömt enligt kompetenskartläggning.

Examen

Yrkeshögskoleexamen inriktning Elprojektör.

Kurser

 • Anläggningar för produktion & överföring av el samt industriella anläggningar
 • Elinstallationer i byggnader
 • Elkonstruktion 1
 • Elkonstruktion 2
 • Elmaskiner - Drivsystem
 • Elprojektörens yrkesroll
 • Kalkylering
 • LIA 1
 • LIA 2
 • Regler och Standarder
 • Examensarbete

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och finansieras med statliga medel. Som studerandeär du också berättigad till stöd från CSN.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Elprojektör

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Jönköping University - YH-utbildningar
Gjuterigatan 5
553 18 Jönköping

YH-program Jönköping University

Vill du utvecklas i ditt jobb? Eller starta en helt ny karriär? Då är en yrkeshögskoleutbildning rätt val! En Yh-utbildning är framtagen och bedrivs i nära samarbete med arbetslivet. Den ger rätt kompetens för att bli framgångsrik i det yrke...

Läs mer om Jönköping University - YH-utbildningar och visa alla utbildningar.

Highlights