YH-utbildning

Arbetsledare Anläggning

KYH Nationellt, i Stockholm (+3 orter)
Längd
2 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Längd
2 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Vill du veta mer?

Beskrivning

Vad gör en Arbetsledare inom Anläggning?

Anläggning är ett vitt begrepp som innefattar allt från husgrunder och parker till vägar, broar och järnväg. Som Arbetsledare har du en ansvarfull och omväxlande roll i det dagliga driftarbetet. Du biträder platschefen på anläggningsprojekt och ansvarar för att sysselsätta projektet, planera, instruera och följa upp arbetet ute i produktionen.

Yrkesrollen ställer krav på kunskap inom flera av anläggningsarbetets olika processer, aktörer och organisationer. Administrativa och ekonomiska färdigheter har därför blivit allt viktigare i yrkesrollen. Som Arbetsledare befinner du dig ute på anläggningsprojekten och är den som säkerställer att arbetet fungerar enligt plan.

Under utbildningen 

Under utbildningen får du lära dig om Arbetsledarens roll, dess funktion i organisationen och på byggplatsen och hur samarbetet med övriga aktörer, entreprenörer och arbetslag fungerar.

Du rustas med gedigna kunskaper inom byggkonstruktion, teknik, anläggning och lär dig om byggprocessens olika delar. Utbildningen och yrket passar dig som vill ha en instegsroll i branschen och söker en operativ och arbetsledande position.

Hur ser framtiden ut för en Arbetsledare?

Det är en stor brist på Arbetsledare inom anläggning och behovet fortsätter att växa då det planlagts för många stora infrastrukturella satsningar runt om i Sverige de kommande åren.

Exempel på yrkestitlar förutom Arbetsledare Anläggning:

  • Produktionsledare Anläggning
  • Byggingenjör Anläggning

Varför välja KYH?

Praktik/LIA

Samarbete med branscher

CSN-berättigad

Ansökan och behörighet

För att kunna bli antagen till utbildningen behöver du ha gymnasieexamen från Sverige eller annat land. Du behöver även ha minst godkänt betyg i något av de olika särskilda behörighetskurserna nedan:

  • Matematik B / Matematik 2
    ELLER
  • Bygg och anläggning 2

Saknar du något behörighetskrav?

Då kanske du kan söka på reell kompetens eller göra ett kostnadsfritt behörighetstest.

KYH Nationellt
Årstaängsvägen 33
117 43 Stockholm

Det här är KYH

KYH tillhör topp 10 största yrkesskolor i Sverige. Vi erbjuder utbildningar inom samhällsbyggnad, ekonomi och IT. Just nu är vi 1400 studerande i nästan 60 olika klasser. Vi vill skapa en studentupplevelse för livet, som du känner starkt för under...

Läs mer om KYH Nationellt och visa alla utbildningar.

Highlights