Projektledare Solenergi

KYH Göteborg
Sammanfattning
YH-utbildning
Göteborg
Klassrum
2 år
Heltid/deltid
CSN-berättigad
Startdatum: augusti 2023 - Göteborg

Beskrivning

Vad gör en Projektledare inom Solenergi? 

En Projektledare inom Solenergi ansvarar för projekt från start till slut genom planering, inköp och samordning. Du som Projektledare kommer att projektera solenergianläggningar mot kund genom att konstruera ett lösningsförslag som uppfyller både kundens krav, branschkrav och lagar vad gäller prestanda och kvalitet. Du monterar inte anläggningen utan det sköts av installatörer.

För att kunna ge råd till kunder genom att vägleda och informera om rätt samt följa kunden genom hela processen behöver du som Projektledare tekniskt och praktiskt kunnande. Yrket ställer krav på kundförståelse för att hjälpa kunden att ta fram den bästa lösningen i varje enskilt fall.

Under utbildningen

Under utbildningen rustas du med gedigna kunskaper om projektledning och projektering av solenergisystem, energilagring, beräkningsprogram och ritningsprogram.

Du kommer även lära dig om elnätets uppbyggnad och funktion, energisystemförståelse och ellära samt få kunskap om elområdets lagar och förordningar.

Hur ser framtiden ut för en Projektledare inom Solenergi?

Intresset för hållbara energilösningar växer och solenergimarknaden är under stark utveckling. Enligt Energimyndigheten har Sverige till år 2040 som ett av sina klimatmål sina energi- och klimatmål att all elproduktion ska vara 100 procent förnybar. Detta kommer ställa stora krav på branschen och att det behövs många fler Projektledare inom Solenergi framöver är något branschen är helt säker på.

Exempel på yrkestitlar förutom Projektledare Solenergi:

 • Solenergiprojektör

Ansökan och behörighet

För att kunna bli antagen till utbildningen behöver du ha gymnasieexamen från Sverige eller annat land. Du behöver även ha minst godkänt betyg i något av de olika särskilda behörighetskurserna nedan:

 • Matematik 2
  OCH
 • Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2
  ELLER
 • Bygg och anläggning 2
  ELLER
 • Praktisk ellära

Saknar du något behörighetskrav?

Då kanske du kan söka på reell kompetens eller göra ett kostnadsfritt behörighetstest.

Varför välja KYH Göteborg?

Praktik/LIA

Samarbete med branscher

CSN-berättigad

KYH Göteborg

Det här är KYH

KYH tillhör topp 10 största yrkesskolor i Sverige. Vi erbjuder utbildningar inom samhällsbyggnad, ekonomi och IT. Just nu är vi 1400 studerande i nästan 60 olika klasser. Vi vill skapa en studentupplevelse för livet, som du känner starkt för under...


Läs mer om KYH Göteborg och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

KYH Göteborg

Vintergatan 1A
417 58 Göteborg

Tel: 019-100080
Mobil 019-100080
www.kyh.se

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.