YH-utbildning

Kvalitetssamordnare inom industriell tillverkning

Lernia Yrkeshögskola, i Stockholm (+1 orter)
Längd
1,5 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
26 augusti, 2024 (+2 starter)
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-05-15
Utbildningsform
Distans med träffar
Längd
1,5 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
26 augusti, 2024 (+2 starter)
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-05-15
Utbildningsform
Distans med träffar
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

26 augusti, 2024

 • Distans med träffar
 • Skellefteå
 • Sista ansökan: 2024-05-15

26 augusti, 2024

 • Distans med träffar
 • Stockholm
 • Sista ansökan: 2024-05-15

Om utbildningen

Kvalitet och säkerhet är a och o inom industriella processer och produkter.

Kvalitetssamordnaren gör ett viktigt jobb inom industriell tillverkning, där man specialiserar sig mot hälsa, säkerhet, miljö och kvalitet (HSEQ) i en industriell kontext.

Det gör du som kvalitetssamordnare inom industriell tillverkning

Att bli kvalitetssamordnare inom industriell tillverkning innebär att du kommer att fokusera på hälsa, säkerhet, miljö och kvalitet (HSEQ) inom industrisektorn. I utbildningen, som omfattar betydande delar av HSEQ, kommer du att lära dig följande:

 • De lagar, regler och standarder som styr arbetet med HSEQ.
 • Olika ledningssystem, metoder och verktyg för att planera, genomföra, följa upp och förbättra HSEQ-prestationen i en organisation.
 • Hur du kan hantera HSEQ-frågor på olika sätt och samverka med olika intressenter och aktörer.

Du får en bred och specialiserad grund för att kunna arbeta som kvalitetssamordnare inom olika typer av tillverkningsföretag. Som kvalitetssamordnare spelar du en viktig roll i att säkerställa och förbättra företagets övergripande HSEQ-prestanda.

Utbildning på distans – med platsträffar i Stockholm eller Skellefteå

Utbildningen till kvalitetssamordnare läser du på distans, med tre obligatoriska platsträffar i antingen Stockholm eller Skellefteå. Du får tillgång till allt kursmaterial genom vår digitala plattform och du har regelbunden kontakt med lärare och studiekamrater via Teams, webbmöten, chatt och forum.

Under utbildningen kommer du att genomföra praktiska övningar och projektarbeten, som du kan redovisa antingen digitalt eller vid fysiska träffar. Dessutom får du roliga möjligheter att delta i studiebesök, seminarier och workshops. Denna utbildning kräver heltidsengagemang och genomförs på distans.

Testa på yrket som kvalitetssamordnare i LIA

I utbildningen får du inte bara läsa om att vara kvalitetssamordnare, utan du får även möjligheten att testa på yrket på en riktig arbetsplats genom lärande i arbete (LIA). Under din LIA-period kommer du att arbeta som kvalitetssamordnare inom tillverkande industri, antingen på en kommun eller ett privat företag. Du kommer att ha en handledare som stöttar dig genom hela LIA-perioden och ger konstruktiv feedback på ditt arbete. Det är en unik chans att tillämpa dina teoretiska kunskaper i praktiken och samtidigt skapa viktiga kontakter med potentiella framtida arbetsgivare.

För mer information om Kvalitetssamordnare inom industriell tillverkning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Behörighet

Grundläggande behörighet

Du är behörig att antas till en yrkeshögskoleutbildning om du uppfyller något av följande:

 1. Har en gymnasieexamen från gymnasieskolan eller kommunal vuxenutbildning.
 2. Har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i punkt 1 ovan.
 3. Är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning.
 4. Genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen.

Utöver detta kräver vissa utbildningar särskilda förkunskaper och/eller villkor. Se nedan vad som gäller för just denna utbildning.

Särskilda förkunskaper eller villkor

Yrkeserfarenhet

Omfattning och längd
18 månader heltid.

Typ av yrkeserfarenhet
1,5 års yrkeserfarenhet från tillverkningsindustrin eller motsvarande.

Examen & Intyg

Efter utbildningen

Jobba som kvalitetssamordnare på olika tillverkningsföretag

Efter avslutad utbildning har du möjligheten att arbeta som kvalitetssamordnare på olika typer av tillverkningsföretag. Men vad innebär egentligen rollen som kvalitetssamordnare? En central arbetsuppgift är att säkerställa att företagets verksamhet uppfyller de höga krav och förväntningar som kunder, myndigheter och andra intressenter kan ställa.

Som kvalitetssamordnare ansvarar du för och övervakar HSEQ-arbetet (Hälsa, Säkerhet, Miljö och Kvalitet) och utifrån detta ger du förslag på förbättringar och förändringar. Din roll är nyckeln till att företaget upprätthåller höga standarder och håller sig i linje med aktuella regler och normer, samtidigt som du strävar efter kontinuerlig förbättring och effektivitet.

Vad har man för lön som kvalitetssamordnare?

Vad ingångslönen för en kvalitetssamordnare inom tillverkande industri blir kan variera beroende på flera faktorer såsom arbetsplats, utbildningsnivå och erfarenhet. Den genomsnittliga ingångslönen för denna yrkesgrupp ligger på ungefär 30 000 och 45 000 kr per månad. Tänk på att individuella lönenivåer kan påverkas av olika faktorer på arbetsmarknaden och inom den specifika branschen. Lönen kan också utvecklas över tid baserat på ökad erfarenhet och ansvar inom rollen som kvalitetssamordnare.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Kvalitetssamordnare inom industriell tillverkning

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Lernia Yrkeshögskola
Fredsborgsgatan 24
117 43 Stockholm

Vill du ha en utbildning med mycket praktik och som leder till jobb? Lernia Yrkeshögskola erbjuder kostnadsfria och studiemedelsberättigade YH-utbildningar inom följande områden: Vårdadministration Pedagogisk verksamhet IT  Teknik, Industri & Tillverkning  Vårdspecialiseringar Alla utbildningar är framtagna tillsammans med stora aktörer inom...

Läs mer om Lernia Yrkeshögskola och visa alla utbildningar.

Highlights