Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Vet du inte riktigt vad du ska plugga? 🎓📚 Besök vår Digitala utbildningsmässa den 30 september kl. 08.00 -18.00 och ta reda på det! ✨ Läs mer om mässan här!

Byggnadsingenjör hållbart byggande

Nackademin
Sammanfattning
Yh-utbildning
Stockholm
2 år
Heltid
CSN-berättigad
Svenska

Byggnadsingenjör hållbart byggande

Vill du vara med och bygga ett hållbart samhälle? Byggnadsingenjör med inriktningen Hållbart byggande leder till arbete i produktion av nybyggnationer och ROT med fokus på olika aspekter av hållbarhet, exempelvis genom materialval och energieffektivisering.

EU:s miljömål och energieffektiviseringsdirektiv innebär många utmaningar och spännande frågeställningar för den som är intresserad av byggande och miljö. Att använda nya material och konstruktioner, jämföra energiförbrukning och miljöpåverkan med hjälp av olika programvaror och att informera och skapa engagemang hos boende – allt detta är steg mot en hållbar utveckling. Det krävs en omfattande kompetensutveckling mot uthålligt byggande, miljö och säkerhet inom branschen. Samtidigt är vi mitt i ett stort generationsskifte där vi behöver bli många fler. Är du med?

Att arbeta som byggnadsingenjör kan vara lite som att lägga omfattande och komplexa pussel, där små detaljer skapar en betydligt större helhet. Oavsett om du jobbar l arbetsledare, eller om som entreprenad- eller kalkylingenjör så är ditt arbete en avgörande bricka i pusslet.

Som byggnadsingenjör kan du arbeta som konsult eller anställd, på en mindre eller en väldigt stor arbetsplats, inne på ett kontor, ute på bygget eller både och. Det är ett omväxlande, varierande, stimulerande och socialt arbete där du använder såväl teoretiska som praktiska färdigheter, och du får utlopp för både kreativitet och innovation.

Det är ett yrke där du har mycket goda utvecklingsmöjligheter, och med rätt ledaregenskaper, initiativkraft och samarbetsförmåga kan du relativt snabbt avancera till högre tjänster inom företaget.

Utbildningen

Vare sig du redan är i byggbranschen eller inte så har du här chansen att på två korta år skaffa dig en riktigt bra och attraktiv utbildning som byggnadsingenjör med inriktning mot hållbart byggande.

Utbildningen innehåller bland annat bygg- och betongteknik, du kommer att få kunskap om olika material och deras egenskaper. Du får utbildning i CAD och BIM för att kunna tolka och producera ritningar i 2D och 3D. Du lär dig om ROT, hållbar utveckling och ledarskap.

Du kommer att få lära dig att utföra ett systematiskt kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöarbete, så kallat KMA-arbete, samt att utveckla, planera och tekniskt genomföra projekt ur ett hållbarhetsmässigt perspektiv. Du lär dig också att samarbeta och driva projekt. Att beräkna materialåtgång, lönsamhet, ta fram priser, kalkylera, ta fram anbudsunderlag och upprätta förfrågningsunderlag är andra färdigheter du får. Hela tiden ligger fokus på energi, miljö och hållbarhet.

I inriktningen hållbart byggande får du särskilda kunskaper om energieffektiva byggnader– och får därmed aktivt bidra till en bättre miljö, och förbättrad hälsa och livskvalitet för de boende.

I utbildningen ingår bland annat:

  • Teknik: Konstruktion, byggfysik och -teknik.  Betong-, installations- och mätteknik.
  • Produktion och arbetsledning: ledarskap, projekteringsmetodik, KMA, hållbar utveckling och miljöteknik, ritningsläsning och kontrollansvar.
  • Juridik: Bygg- och fastighetsjuridik, entreprenadjuridik och upphandling.
  • Ekonomi: Företagsekonomi, matematik och bygglogistik.
  • Data: CAD/BIM

Stort behov av kompetensutveckling mot hållbart byggande!

Byggandet är under stark tillväxt av nya bostäder och tillhörande service och infrastruktur i framför allt storstadsregionerna. Den överhängande upprustningen av miljonprogrammen och den ständigt pågående hyresgästanpassningen av företagslokaler är andra expansiva områden. EUs miljömål och energieffektiviseringsdirektiv, sträcker sig fram till 2050, vilket gör att byggingenjörs kompetensen som utbildningen ger kommer att vara attraktiv i många år framöver.

Yrkesroller efter avslutad utbildning

Som byggnadsingenjör med inriktning på hållbart byggande kan du arbeta på såväl mindre som medelstora och stora byggföretag i yrkesrollen som till exempel

  • Entreprenadingenjör: planering, inköp, kundkontakter och kontraktsadministration tillsammans med arbetschef och platschef nära produktionen
  • Energisamordnare
  • KMA-administratör ansvarig för kvalite miljö och arbetsmiljö
  • Kalkylingenjör – beräkna anbud
  • Arbetsledare, bygg och anläggning, ansvarig för daglig drift tillsammans med platschef
För mer information om Byggnadsingenjör hållbart byggande, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Grundläggande behörighet samt lägst godkänt betyg i Matematik 2a och Bygg och anläggning 1 eller motsvarande kunskaper.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigad

Examen, diplom m.m.

Kvalificerad Yrkeshögskoleexamen

Nackademin

Nackademin

Nackademin gör dig redo för jobb. Vi är störst på yrkehögskolesutbildning i Stockholm och erbjuder ett unikt nätverk med över 1000 företag. En fjärdedel av din studietid på Nackademin består av praktik hos ett företag - och 9 av 10 studenter...


Läs mer om Nackademin och visa alla utbildningar.

Beskrivning och boende

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Byggnadsingenjör hållbart byggande

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Nackademin

Nackademin

Tomtebodavägen 3a
171 65 Solna, Stockholm

Utbildningens innehåll

KURSER

Anläggningsmetoder 10 Yh-poäng

BIM-modellering 10 Yh-poäng 

Byggprocessen 1: Bygglov 15 Yh-poäng

Byggprocessen 2: Bygghandlingar 25 Yh-poäng

Byggprocessen 3: Byggproduktion och logistik 10 Yh-poäng

Ekonomisk hållbarhet och projektekonomi 15 Yh-poäng

Examensarbete 30 Yh-poäng

Hållbart byggande 1 - Miljö och samhälle 15 Yh-poäng

Hållbart byggande 2 - Material och metoder 25 Yh-poäng

Hållbart byggande 3 - Energi 30 Yh-poäng

Hållbart byggande 4 - ROT och byggnadsvård 10 Yh-poäng

Juridik och upphandling 20 Yh-poäng

Konstruktion 20 Yh-poäng

Ledarskap 25 Yh-poäng

LIA 1 65 Yh-poäng

LIA 2 65 Yh-poäng

Projektering CAD 10 Yh-poäng

Beställ information

För att få mer information om utbildningen Byggnadsingenjör hållbart byggande från Nackademin, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Du kanske också är intresserad av: