Processtekniker Underhåll och Driftsäkerhet

Skellefteå kommun - Yrkeshögskolan
Sammanfattning
YH-utbildning
Distans, Skellefteå
Distans med träffar
2 år (400 Yh-poäng)
Heltid
CSN-berättigad
Startdatum: Höst 2023 - Distans
Sista ansökan: 2023-05-15

Processtekniker Underhåll och Driftsäkerhet

Vi utbildar framtidens Processtekniker!

Vill du arbeta med att utveckla och effektivisera den nya industrins digitalisering och smarta automations- och processystem? Är du analyserande, strukturerad och gillar problemlösning? Då är det här en utbildning för dig!

Som processtekniker arbetar du med underhåll och driftsäkerhet i processindustrin. Det omfattar en rad kvalificerade arbetsuppgifter som ställer krav på yrkesspecifik kompetens. Här arbetar du med övervakning och driftsäkerhet av processerna samt effektivisering av digitala underhållssystem för process-eller automatiserade produktionssystem.

Med hjälp av kvalitetstekniska metoder och verktyg analyserar du planerade eller befintliga processystem för att minimera felkällor, driftstörningar och kostnader orsakade av stopp, fel eller haverier. Du har specialiserade kompetenser inom underhållssystem, logistik, automationssystem, Lean och processtyrning. Du arbetar med ständiga förbättringar och kvalitetsutveckling för att skapa driftsäkra, effektiva och hållbara processystem.

Ditt mål är att minimera störningar och att driva utvecklingen och processindustrins driftsäkerhet och smarta underhållssystem framåt. Du föreslår förbättringar och fattar beslut om förändring utifrån fakta, analyser och ekonomiska förutsättningar.  Du arbetar strukturerat och självständigt men kommunicerar hela tiden, skriftligt såväl som muntligt, med operatörer, tekniker, leverantörer eller kunder.

För mer information om Processtekniker Underhåll och Driftsäkerhet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Det här är en eftergymnasial utbildning. För behörighet krävs gymnasieexamen (eller motsvarande kunskaper) med lägst betyg E/3/G i följande kurser (eller motsvarande kunskaper):

Matematik 1, 100p
Svenska 1 eller Svenska som andra-språk 1, 100p

Vid fler behöriga sökande än antalet platser sker ett urval. Urvalet görs baserat på betyget i Matematik 1 (eller motsvarande).

Boende

Skellefteå kommun har bostadsgaranti för våra studerande.

Utbildningens delkurser

Automatiserade system och digital styr- och reglerteknik 
Examensarbete 
Industriell ekonomi och ledarskap 
Kommunikation och Arbetsmiljö 
Kvalitet, produktionseffektivitet och driftsäkerhet 
Lärande i arbete 1 
Lärande i arbete 2 
Processteknik 
Produktionsstyrning och hållbar logistik 
Tillämpad matematik för tekniker 
Underhållslogistik och organisation 
Underhållsteknik process och automation 

Kostnader

Det kostar inget att gå utbildningen men eventuella utgifter för läroböcker kan förekomma. Utbildning berättigar till både lån och stöd från Centrala Studiestödsnämnden (CSN).

Skellefteå kommun - Yrkeshögskolan

Skellefteå kommun - Yrkeshögskolan

Yrkeshögskolan Skellefteå kommun är en erfaren YH-anordnare som erbjuder utbildningar inom en rad områden. Majoriteten av utbildningarna ges på distans med samlingsträffar i Skellefteå. Bostadsgaranti Kostnadsfritt CSN-berättigat Distans eller platsförlagt Utbildningar som leder till jobb Utbildningarna är förankrade i yrkeslivet...


Läs mer om Skellefteå kommun - Yrkeshögskolan och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Processtekniker Underhåll och Driftsäkerhet

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Skellefteå kommun - Yrkeshögskolan

Laboratorgränd 5
931 77 Skellefteå

Beställ information

För att få mer information om utbildningen Processtekniker Underhåll och Driftsäkerhet från Skellefteå kommun - Yrkeshögskolan, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.