Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Produktionstekniker Digitalisering och datorstödd tillverkning

Skellefteå kommun - Yrkeshögskolan
Sammanfattning
YH-utbildning
Distans, Skellefteå
1,5 år, 320 Yh-poäng
Heltid
CSN-berättigad
Distans
Startdatum: 2022-08-22 - Distans
Sista ansökan: 2022-05-15

Produktionstekniker Digitalisering och datorstödd tillverkning

Vi utbildar framtidens Produktionstekniker!

Är du teknikintresserad och vill arbeta med modern 3D- och digital tillverkningsteknik? Vill du utveckla tillverkningsmetoder, robotteknik eller nya smarta produkter och driva den industriella digitaliseringen framåt? Sök den här utbildningen!

Som produktionstekniker inom digitalisering och datorstödd tillverkning arbetar du med att utveckla och effektivisera industrins tillverkningsmetoder. Du har specialiserade kompetenser inom 3D-CAD/CAM, VR/AR, automation, robotisering, additiv tillverkning etc. Du kan även arbeta med att utveckla nya smarta produkter och digitala tjänster.

Ditt mål är att driva utvecklingen och industrins digitalisering framåt och att minimera led- och omställningstider, fel, störningar, flaskhalsar, verktygsslitage mm. Du övervakar och utvecklar underhållet av maskiner och verktyg för att maximera produktivitet, nyttig produktionstid och planerar för att snabbt och flexibelt kunna ställa om tillverkningen till andra produkter och kundernas behov.

Med hjälp av kvalitetstekniska metoder och verktyg analyserar du tillverkning, maskinnyttjande, slitage, resultat och störningar. Du föreslår förbättringar och fattar beslut om förändring utifrån fakta och statistik. Du arbetar strukturerat och självständigt men kommunicerar hela tiden, skriftligt såväl som muntligt, med operatörer, tekniker, leverantörer eller kunder.

För mer information om Produktionstekniker Digitalisering och datorstödd tillverkning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Det här är en eftergymnasial utbildning. För behörighet krävs gymnasieexamen (eller motsvarande kunskaper) med lägst betyg E/3/G i följande kurser (eller motsvarande kunskaper):

Matematik 1, 100p
Svenska 1 eller Svenska som andra-språk 1, 100p

Vid fler behöriga sökande än antalet platser sker ett urval.

Boende

Skellefteå kommun har bostadsgaranti för våra studerande.

Utbildningens delkurser

3D-CAD och ritteknik 
Automatiserade system och digital styr- och reglerteknik 
Examensarbete 
Industriell ekonomi och ledarskap 
Industriell IT och Systemkunskap 
Kommunikation och Arbetsmiljö 
Kvalitet, produktionseffektivitet och driftsäkerhet 
Lärande i arbete 1 
Lärande i arbete 2 
Produktionsteknik 
Robotteknik, CNC/CAM och additiv tillverkning 
Tillämpad matematik för tekniker 

Kostnader

Det kostar inget att gå utbildningen men eventuella utgifter för läroböcker kan förekomma. Utbildning berättigar till både lån och stöd från Centrala Studiestödsnämnden (CSN).

Skellefteå kommun - Yrkeshögskolan

Skellefteå kommun - Yrkeshögskolan

Yrkeshögskolan Skellefteå kommun är en erfaren YH-anordnare som erbjuder utbildningar inom en rad områden. Majoriteten av utbildningarna ges på distans med samlingsträffar i Skellefteå. Utbildningarna är förankrade i yrkeslivet och genomförs i nära samverkan med företag och offentlig verksamhet, beroende...


Läs mer om Skellefteå kommun - Yrkeshögskolan och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Produktionstekniker Digitalisering och datorstödd tillverkning

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Skellefteå kommun - Yrkeshögskolan

Laboratorgränd 5
931 77 Skellefteå

Beställ information

För att få mer information om utbildningen Produktionstekniker Digitalisering och datorstödd tillverkning från Skellefteå kommun - Yrkeshögskolan, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.