Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Steriltekniker

Vårdyrkeshögskolan
Sammanfattning
Utbildningstyp: YH-utbildning
Utbildningsort: Distans
Längd: 300 YH-poäng
Utbildningstakt: Heltid/deltid
Studiestöd: Ja
Startdatum: augusti 2018 - Distans
Sista ansökan: 2018-05-15

Steriltekniker

Steriltekniker

Vill du ha en efterfrågad utbildning inom sjukvården som ligger i tiden?

Behovet av utbildade steriltekniker ökar i takt med att hälso- och sjukvården blir allt mer kunskapsintensiv och specialiserad. Operationsavdelningar använder avancerade robotar som kräver nya kompetenser.

I din tjänst som steriltekniker är du en viktig del i vården. Du kommer att se till att vården har rätt förutsättningar för att förhindra vårdrelaterade infektioner. Skulle det inte finnas steriltekniker inom vården hade inte övriga hälso- och sjukvården fungerat.

Vården behöver rekrytera steriltekniker med rätt utbildning och kompetens. Det har gjort att yrkesrollen som steriltekniker har blivit oerhört efterfrågad. Efter Vårdyrkeshögskolans utbildning till Steriltekniker har du den kunskap och kompetens som branschen efterfrågar, vilket gör dig attraktiv på arbetsmarknaden.

Utbildningens mål

Som steriltekniker arbetar du med att rengöra, desinficera, kontrollera samt paketera medicinsk utrustning och gods på exempelvis steril- och operationsenheter eller på tandvårdskliniker. Arbetet innebär hantering av instrument från många specialiteter med hjälp av diskdesinfektorer och autoklaver som kräver kunskap om process, kontroller och validering. Steriltekniker handhar instrument från de flesta specialiteter och arbetar med moderna maskinparker i vilka hantering av både diskdesinfektör och autoklav ingår. 

För mer information om Steriltekniker, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Behörighet

Du vet väl att du alltid kan söka en utbildning även om du inte har fulla behörigheter? 

Vi gör en bedömning av varje ansökan. Kanske har du erfarenheter som kan ersätta en viss kurs eller en utländsk examen som visar dina kunskaper. Tveka inte på att söka om du saknar behörighet!

Det går även att läsa preparandkurser hos oss. Då läser du en gymnasiekurs under en kortare period för att bli behörig till en viss utbildning.

Formella behörighetskrav

  • Behörighet till utbildning inom yrkeshögskolan enligt 3 kap. 1§ i förordningen om yrkeshögskolan, vilket innebär gymnasieexamen 
    eller motsvarande.
  • Särskilda förkunskapskrav är Undersköterske-kompetens (Vård- och omsorgsprogrammet eller likvärdigt). Godkända betyg i Sv 2 (B) och Engelska 5 (A). Ett års yrkesverksamhet inom verksamhetsområdet vård och omsorg omfattande minst 50 % tjänstgöringsgrad. Yrkeserfarenhet från medicintekniska- och steriltekniska avdelningar är meriterande.

Examen, diplom m.m.

Den här utbildningen leder till en yrkeshögskoleexamen.

Vårdyrkeshögskolan

Gå till skolans hemsida

Vårdyrkeshögskolan

Vårdyrkeshögskolan erbjuder vårdutbildningar som har tagits fram för att täcka en brist som finns inom vårdbranschen. Vårdutbildningarna ges i nära samarbete med arbetslivet på både lokal, regional och nationell nivå. Detta innebär att skolans utbildningar leder till rätt jobb var...


Läs mer om Vårdyrkeshögskolan och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om utbildningen: Steriltekniker.


En intresseanmälan ger dig möjlighet att komma i kontakt med utbildningsarrangören


Du blir kontaktad och får mer information - För att kunna ta rätt beslut


En intresseanmälan är ingen bokning. Du förbinder dig inte till något

Errors
Valfritt
Valfritt
 

Kontaktuppgifter till Vårdyrkeshögskolan

Vårdyrkeshögskolan

Anders Personsgatan 14
416 64 Göteborg

Vårdyrkeshögskolan Facebook