Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Anläggningskonstruktör - inriktning rör/mek

Yrkeshögskolan i Karlstad
Sammanfattning
Yh-utbildning
Karlstad
2 år (400 YH-poäng)
Heltid
Studiemedelsberättigad
Klassrum
Startdatum: 2020-08-24 - Karlstad

Anläggningskonstruktör - inriktning rör/mek

Vill du arbeta med smart industri? Då ska du välja yrkeshögskoleutbildningen Anläggningskonstruktör – inriktning rör/mek. Under utbildningen får du lära dig att designa, rita, göra beräkningar, projektera anläggningar och mycket mer.

Utbildningens fokus ligger på uppdrag inom plant design och projektarbeten mot energi-/processindustri. Förutom kunskaper i hållfasthetslära, mekanik och materialkunskap får du även en certifierad utbildning i 3D-CAD. I utbildningen som drivs i nära samarbete med ledande konsultföretag ingår dessutom studier i ekonomi, produktionsteknik, energiteknik och automatisering.

Utbildningen uppmuntrar dig att arbeta för ett hållbart samhälle genom att studera hur modern teknik kan användas för att skapa en resurssnål process som tar hänsyn till miljön.

BRED KOMPETENS I MÅNGA OMRÅDEN

Som konstruktör ska du känna till en produkts hela livscykel från idé till återvinning. Utbildningen ger dig därför en bred kompetens som spänner över många olika ämnesområden och ger dig kunskaper om olika produktionsmetoder för att skapa optimala produkter. En konstruktör kan också delta aktivt i produktionsprocesser, till exempel vid uppförande av automatiserade produktionsanläggningar. Mycket av konstruktörens arbete går ut på att informera och förklara en process. Därför får du som väljer den här utbildningen fördjupade kunskaper i kommunikation och även engelska.

Inom plant design, anläggningskonstruktion, får du lära dig att konstruera större processindustrier. I kraftfulla datorprogram hanteras tankar, pumpar, rör och all annan kringutrustning för att generera ritningar och stycklistor. Den industri som avses är massaindustri, oljeindustri och annan kemisk industri.

SAMARBETE MED NÄRINGSLIVET

Det är viktigt att det finns välutbildad arbetskraft inom industriell design och maskinkonstruktion. Därför medverkar det värmländska näringslivet med både kompetens och avancerad utrustning för att säkerställa kvaliteten på utbildningen, både i skolan och under de veckor du kommer att tillbringa som LIA – lärande i arbete ute på företagen.

SPÄNNANDE ARBETSPLATSER VÄNTAR PÅ DIG

För en anläggningskonstruktör finns mycket goda möjligheter till spännande arbeten – både i närregionen och på den internationella marknaden.

Paper Province är ett regionalt företagskluster, vars medlemsföretag utvecklar den moderna massa- och pappersindustrin med sikte på hållbarare processer och produkter.

– Utbildningen ger dig möjlighet att arbeta inom den skogsbaserade industrin, där Sverige och Paper Province är världsledande. Våra företag representerar hela värdekedjan och kringliggande tjänstesektor och är verksamma i mer än 100 länder, säger Maria Hollander, vd på Paper Province.

Även olja-/gasindustrin visar stort intresse för konstruktörer med kunskaper i anläggningskonstruktion, Plant Design.

För mer information om Anläggningskonstruktör - inriktning rör/mek, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ansökan gör du via vår webbplats, karlstad.se/yh. Utbildningen startar i augusti.

För att söka till utbildningen behöver du uppfylla behörighetsvillkoren för studier inom yrkeshögskolan. Läs mer på yrkeshogskolan.se.

Du ska ha en gymnasieexamen eller motsvarande samt godkänt betyg i Matematik 2/Matematik B eller motsvarande kunskaper.

Kurser som ingår

Anläggningsteknik och rörkonstruktion, 20 p
Automationsteknik, 20 p
Branschkunskap och projektmetodik, 20 p
Datorbaserad konstruktionsteknik, 45 p
Design, 20 p
Energiteknik för maskinkonstruktörer, 25 p
Engelska för tekniker, 20 p
Examensarbete, 40 p
Konstruktionsteknik med materiallära, 30 p
LIA 1 – Konstruktion 2D, 25 p
LIA 2 - Process, 20 p
LIA 3 - Konstruktion 3D, 25 p
LIA 4 - Konstruktion 3D, 30 p
Mekanik och hållfasthetslära, 15 p
Organisation/Kvalitet/Miljö, 15 p
Produktions- och serviceteknik, 20 p
Tillämpad matematik för tekniker, 10 p

Totalt 400 Yh-poäng, dvs 80 veckor. En veckas heltidsstudier motsvarar fem Yh-poäng.

Spännande arbetsplatser väntar på dig

För en anläggningskonstruktör finns mycket goda möjligheter till spännande arbeten – både i närregionen och på den internationella marknaden.

The Paper Provice är ett kluster av företag i regionen och ett av många exempel där du har goda chanser att finna jobb och fortbildning.

Examen & Intyg

Anläggningskonstruktör - inriktning rör/mek leder fram till en yrkeshögskoleexamen.

Kostnader

Utbildningen är avgiftsfri och CSN-berättigad.

Yrkeshögskolan i Karlstad

Yrkeshögskolan i Karlstad

Yrkeshögskolan i Karlstad

Yrkeshögskolan är en utbildningsform för dig som har gått ut gymnasiet. Här kan du läsa skräddarsydda utbildningar som tagits fram i nära samarbete med arbetslivet. Teori varvas med praktik och de flesta utbildningar innehåller LIA (Lärande i arbete) på en...


Läs mer om Yrkeshögskolan i Karlstad och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Anläggningskonstruktör - inriktning rör/mek

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Yrkeshögskolan i Karlstad

Karlstads kommun
651 84 Karlstad

Beställ information

För att få mer information om utbildningen Anläggningskonstruktör - inriktning rör/mek från Yrkeshögskolan i Karlstad, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Du kanske också är intresserad av: