Visar 1-20 av 40 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
  • = Öppen för sen anmälan / har restplatser
Visar 1-20 av 40 träffar
1
2

Logistik

En logistiker kan ha varierande arbetsuppgifter, men kan sammanfattas som en person som styr, effektiviserar, planerar och kontrollerar flöden av material, information och betalningar inom och mellan företag och organisationer. Du kan arbeta inom de flesta branscher, allt från transportbranschen, sjöfart till handel, IT och offentliga sektorn.

Yh-utbildningar inom logistik

Under en Yh-utbildning inom logistik kommer du bland annat att lära dig vikten av att fatta rätt beslut vid rätt tidpunkt för att effektivisera och optimera företagets verksamhet. Logistik berör alla företag och organisation på ett eller annat sätt och kan många gånger spela stor roll för hur framgångsrikt ett företag blir.

Yh-utbildningen kommer ge dig både teoretisk och praktisk erfarenhet för att du ska få så bred kompetens som möjligt. Genom att vara ute på företag och ha praktik får du redan under studietiden arbetslivserfarenhet. Innehållet i utbildningen varierar beroende på vilken inriktning du vill gå. Du kan till exempel välja inriktningen logistiker, inköpare, affärslogistik, transportledning eller speditör.

Att arbeta inom logistik

I grunden handlar en logistikers arbetsuppgifter om att styra, effektivisera, planera, kontrollera och optimera ett företags verksamhet. Logistiker finns inom i princip alla branscher och på alla nivåer inom företag. En logistiker är spindeln i nätet både arbetar med operativa och strategiska frågor.

Efter avslutade studier kan du till exempel arbeta som:

  • Informationslogistiker
  • Logistiker
  • Transportplanerare
  • Produktionsplanerare
  • Sjöfartslogistiker
  • Inköpare
  • Produktionsutvecklare

Lycka till med dina studier!

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀