Filtrera efter
Flyg
Utbildningstyp
Plats
Utbildningsform
Fler filter
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-6 av 6 träffar
Annonser

Populära platser

Reportage inom Flyg

En YH-utbildning inom kategorin flyg kan leda till varierande jobb, beroende på ditt intresse och vilken inriktning du väljer. 

YH-utbildningar inom Flyg

Som pilot är ditt jobb varierande, både i dina arbetsrutiner samt dina arbetstider. Det är inte ovanligt att det i arbetet ingår att vara stand-by, vilket innebär att man har jour i hemmet eller på flygplatsen och då måste vara beredd att ge sig iväg med kort varsel.

Fristående yrkesutbildare som erbjuder flygutbildningar finns det flera av, kolla gärna in alternativen här.

I din YH-utbildning kombinerar du teori med praktik ute på en arbetsplats. Det kallas även för ”Lärande i arbete” (LIA). Genom LIA:n får du som studerande arbetslivserfarenhet redan under studietiden, och dessutom kontakt med möjliga arbetsgivare redan innan du är klar. Det här ger dig som student ett försprång efter examen, när det är dags att söka jobb.

flyg/flygvärdinnaDe senaste året har utvecklingen varit svag och flygbranschen har varit konjunkturkänslig. Både passagerartrafik in- och utrikes samt flygfrakt har drabbats av nedgångar, vilket inneburit ett minskat personalbehov. Det finns dock regionala variationer och i stora delar av landet bedöms läget vara balanserat.