Nordiskt FlygTeknikCentrum

i Luleå
Få mer information om skolan 👍

Om skolan

Nordiskt Flygteknikcentrum är en kvalificerad yrkeshögskola som utbildar flygtekniker med inriktning helikopter. Skolan följer de europeiska luftfartsbestämmelserna och detta ger våra studerande, en spännande framtid inom den internationella flygbranschen.

Utbildningen sker på plats i våra anpassade utbildningslokaler som ligger 10 minuter från Luleå centrum intill Luleå Airport. Vi är även granne med Norrbottens Flygflottilj (F21) och en av Helikopterflottiljens skvadroner.

Varje hösttermin kan vi ta emot 28 studerande till vår utbildning, som har gott rykte ute i branschen. Våra instruktörer har en bred erfarenhet från olika uppdrag inom flygbranschen och ett stort engagemang, för att ge våra studerande en bra grund att stå på. Fortbildning samt utbyte med internationella kontakter, sker löpande för att kvalitetssäkra utbildningen.

Vi samverkar med ett antal olika flygföretag över hela landet och utomlands där våra studenter får delar av sin praktiska utbildning. Genom samverkan med andra utbildningar finns även möjlighet att examinera mot flyg.

Nordiskt Flygteknikcentrum AB ägs till 100 procent av Luleå Kommunföretag AB.

Vill du bli framtidens flygtekniker med inriktning helikopter? Då erbjuder vi dig ett äventyr, med många möjligheter.

Välkomna till oss!


För mer information om Nordiskt FlygTeknikCentrum, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar med Nordiskt FlygTeknikCentrum

Varför välja Nordiskt FlygTeknikCentrum?

Praktik/LIA

Samarbete med branschen

Behov på arbetsmarknaden

Utbildningar

YH-utbildning
Fordon / Transport
Flyg Utbildningsform Längd Ort
Flygtekniker med inriktning helikopter Klassrum 2 år Luleå

Öppet hus

Välkomna till oss den 25 oktober

Onsdagen den 25 oktober öppnar vi dörrarna, för drop in besök i våra lokaler på Luftfartsvägen 11 enbart ett stenkast från Luleå Airport. 

Kl 9.00-14.00 kan du komma hit och träffa instruktörer och ta en titt i vår hangar. Den här dagen kan du göra ett drop in besök, för att få veta mer vad som gäller. Behöver du verkligen en teknisk utbildning, för att söka. Vilka är dom särskilda behörigheterna? Hur ser framtiden ut? Vart kan du få göra din praktik och mycket mer.

Vi bjuder även in dig som arbetar som syo- och yrkesvägledare, och andra verksamheter som arbetar med personer som skulle kunna vara intresserad av utbildningen flygtekniker med inriktning helikopter. 

Har du inte möjlighet att komma den 25 oktober, är du välkommen att höra av dig på vår infomail för att boka ett eget studiebesök för en grupp eller för dig själv. 

Ansökan öppnar i januari, och utbildningsstarten är 11 augusti 2024.

Välkomna NFTC

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2023-10-25    Tid:   09:00 - 14:00   Öppet hus

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: Nordiskt FlygTeknikCentrum

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Nordiskt FlygTeknikCentrum

Luftfartsvägen 11
972 54 Luleå

Tel: 0920-23 21 64
www.nftc.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
5/5
Johan Rex
15 sep 2023
Bra utbildning med bra möjlighet till jobb

Bra utbildning med intresserade lärare i en mycket bra miljö för fina studieresultat. Luleå som stad är även en utmärkt studentstad med goda möjligheter till en bra studietid.

Tina Persson
18 sep 2023
Tack Johan för din recension
Highlights