Kvalificerad trädgårdsanläggare

Akademi Båstad Yrkeshögskola
Sammanfattning
YH-utbildning
Distans
Distans med träffar
14 månader
Heltid, distans
Studiemedelsberättigad
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Distans
2024-01-15
2023-05-14

Distans
2025-01-13
2024-05-12

Distans
2026-01-12
2025-05-11

Om utbildningen

En unik utbildning som ger efterfrågad kompetens

Behovet av kvalificerade trädgårdsanläggare har nästan aldrig varit så stort som nu. Det är en ständig brist på skickliga hantverkare, och efterfrågan kommer att öka i takt med ökat byggande och med kommande pensionsavgångar inom branschen.

Med en kvalificerad yrkeshögskoleexamen från Akademi Båstad blir du eftertraktad på arbetsmarknaden och redo att ge dig ut i arbetslivet med en gång! 

Yrkesrollen som kvalificerad trädgårdsanläggare är komplex och kräver unika kunskaper och färdigheter. Därför rör sig utbildningen i gränslandet mellan det rena hantverkskunnandet och det strikt akademiska. Det finns ingen annan utbildning i Sverige som går så på djupet och med den omfattningen i trädgårdsanläggningsämnet som denna nya utbildning gör. Förutom att bli en skicklig hantverkare inom markbyggnad ger nyckelkursen Fördjupad växtkunskap dig spetskompetens inom det levande byggmaterialet och gör dig skicklig i att använda växter på rätt sätt. För att du ska få chans att öka dina kvalifikationer som specialistutbildad trädgårdsanläggare, ges du möjligheten att fördjupa dig inom vald del av yrket i ett examensarbete.

Distansutbildningen rakt in i trädgården

Distansstudier varvas med utbildningsträffar i både Båstad och Stockholm. De obligatoriska träffarna är tio till antalet och är en vecka långa vardera. Däremellan sker studierna på hemorten med streamade föreläsningar, litteraturläsning och olika uppgifter.

Genom LIA (lärande i arbete) får du möjlighet att utveckla dina kunskaper och praktiska färdigheter i starkt samarbete med branschen, vilket också vidgar ditt nätverk i den gröna sektorn. LIA:n sker också företrädesvis på hemorten.

Om du har motivationen och drivet, kommer denna yrkeshögskoleutbildning (YH) att göra dig till en eftertraktad, kvalificerad trädgårdsanläggare med båda händerna i jorden!

För mer information om Kvalificerad trädgårdsanläggare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Akademi Båstad Yrkeshögskola?

Externa föreläsare

Samarbete med

branscher

Behov på

arbetsmarknaden

Kursinnehåll

Kvalitet, miljö och arbetsmiljö 10 p
Fördjupad växtkunskap 50 p
Markbyggnadsprocessen 40 p
Markbyggnad – grovplanering 10 p
Markbyggnad – hårdgjorda konstruktioner 30 p
LIA – trädgårdsanläggning 60 p
Markbyggnad – markutrustning 20 p
LIA – specialisering 20 p
Markbyggnad – vegetation 30 p
Examensarbete 30 p

Totalt: 300 YH-poäng.

Så ansöker du

Grundläggande behörighetskrav

Slutförd svensk eller utländsk gymnasieutbildning eller motsvarande, alternativt praktisk erfarenhet eller motsvarande förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen.

Särskilda behörighetskrav

Lägst godkänt betyg (E) i kurserna Fordon och redskap, Marken och växternas biologi och Växtkunskap 1 eller motsvarande. Saknar du den särskilda behörigheten kan du läsa en behörighetsgivande förutbildning, BFU, hos oss till hösten. Då läses nästan allt in från dessa tre kurser under 10 intensiva veckor, varav en vecka i Båstad. Godkänt på BFU:n ger en garanterad plats på utbildningen Kvalificerad trädgårdsanläggare. Om du inte uppfyller alla behörighetskraven kan du även söka till utbildningen på reell kompetens. För mer information, se utbildningens hemsida.

Examen & Intyg

Av de 13 yrkesbevis som Trädgårdsnäringens Centrala YrkesKommitté (TCYK) utfärdar uppnår man följande yrkesbeviskurser efter att man fullföljt yrkeshögskoleutbildningen Kvalificerad trädgårdsanläggare med godkänt resultat:

Kurs 2 – Ritningsläsning, avvägning och utsättning
Kurs 3 – Schakt, fyllning och dränering
Kurs 4 – Markbetong och asfalt
Kurs 5 – Trappor och murar
Kurs 6 – Naturstensarbeten
Kurs 7 – Gräsanläggning
Kurs 8 – Växtkännedom
Kurs 10 – Lekredskap och träarbeten

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till CSN-stöd. 

Akademi Båstad Yrkeshögskola

EN UTBILDNINGSANORDNARE MED LÅNG ERFARENHET! Akademi Båstad Yrkeshögskola erbjuder utbildningar inom olika yrkesområden. T.ex. Besöksnäring, Trädgård, Ledarskap, Revenue Management, Restaurang och Vård. Samtliga Yh-utbildningar är framtagna i samarbete med respektive bransch. Det betyder att utbildningarna innehåller kurser som är väl...


Läs mer om Akademi Båstad Yrkeshögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Kvalificerad trädgårdsanläggare

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Akademi Båstad Yrkeshögskola

Lyckan 15
269 22 Båstad

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Ida Sjödin

En fantastisk utbildning som gett mig otroligt mycket kunskap inom såväl det gröna som det hårdgjorda materialet. Varvat med juridik, ritlära och kalkylering har jag självförtroende och kunskap att starta eget i en bransch jag tidigare hade begränsad insyn i. Tack vare den obligatoriska praktiken har jag också fått värdefulla kontakter i mitt lo...

Visa mer
Beställ information

För att få mer information om utbildningen Kvalificerad trädgårdsanläggare från Akademi Båstad Yrkeshögskola, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.