YH-utbildning

Fullstackutvecklare JavaScript

Chas Academy , i Stockholm
Kommande Öppet hus
3 maj, 2024 11:00
(+ Läs mer )
Längd
2 år
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
september 2024 (+2 starter)
Utbildningsform
Klassrum
Språk
Svenska
Kommande Öppet hus
3 maj, 2024 11:00
(+ Läs mer )
Längd
2 år
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
september 2024 (+2 starter)
Utbildningsform
Klassrum
Språk
Svenska
Få mer information om utbildningen 👍

Fullstackutvecklare JavaScript

Fullstackutvecklare JavaScript

Fullstackutvecklare inom JavaScript är en eftertraktad och flexibel roll på marknaden, där du får möjlighet att arbeta med både frontend- och backendutveckling. Som fullstackutvecklare med fokus på JavaScript har du många karriärmöjligheter, där du  kan arbeta inom allt från finans till sjuk- och hälsovård. Arbetsuppgifter kan vara att utveckla webbapplikationer, mobilappar, eller arbeta med molntjänster. En kompetens inom JavaScript kan också leda till roller som projektledare, produktchef eller teknisk konsult. Eftersom JavaScript är så utbrett, kan du jobba i nästan vilken bransch som helst, ofta med goda chanser till karriärutveckling och specialisering inom nya teknologier.

I denna tvååriga utbildning fokuserar du på att bli skicklig inom webbutveckling med en särskild inriktning på Javascript, men också Typescript, vilket används för både frontend- och backendutveckling. Programmet ger dig även djupgående kunskaper i tekniska ramverk såsom React.js, Vue.js, backendutveckling i Node.js för att skapa APIer, och arbeta mot olika databaser. Du får även lära dig arbetsmetoder som versionshantering med Git, CI/CD och hostinglösningar samt projekt som tillämpas med det agila. Du får även en förståelse och lär dig jobba med UX (user experience), prototyper och tillgänglighet. Det finns möjligheter att specialisera dig för att stärka dina färdigheter antingen inom frontend eller backend.

Vår JavaScriptutbildning finns i Stockholm men den finns även som en Chas Extended utbildning vilket betyder att den erbjuds på flera orter runt om i Sverige. Orterna som denna utbildning finns på är Malmö, Göteborg, Linköping, Sundsvall, Umeå, Skellefteå och Luleå. 

Chas Extended Academy

Gäller orterna Malmö, Göteborg, Linköping, Sundsvall, Umeå, Skellefteå och Luleå.  

På Chas Extended Academy genomför vi utbildningen genom en modern och tidsenlig approach. Som studerande ingår du i en dynamisk grupp med deltagare från olika städer över hela Sverige. Ni samarbetar i olika projekt och uppdrag genom hela utbildningen, och detta speglar arbetslivets moderna verklighet där team ofta är geografiskt utspridda.

Även om studiegruppen på din ort har fysiska träffar regelbundet varje vecka, innebär stora delar av utbildningen att den genomförs online. Du deltar aktivt i online-sessioner och samarbetar digitalt med dina teammedlemmar från andra orter i olika projekt och större uppgifter. Chas Extended Academy-konceptet erbjuder en unik möjlighet att samarbeta och nätverka med studerande från flera orter, vilket berikar din utbildning med kreativa idéer, nya perspektiv på problemlösning och möjligheten att skapa värdefulla kontakter över hela Sverige.

Vi samarbetar med Strawberry hotel för alla våra Extended utbildningar och det innebär att alla fysiska träffar görs i ett modernt konferens rum hos dem på den ort du studerar. 

För mer information om Fullstackutvecklare JavaScript, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 startdatum

september 2024

 • Klassrum
 • Stockholm
 • Svenska

september 2025

 • Klassrum
 • Stockholm

Utbildningens upplägg

Under utbildningen läser du 11 kurser som ger dig de teoretiska och praktiska kunskaperna som behövs för att bli en JavaScript utvecklare. 

 1. IT Tech and Operation: Den här kursen ger en grundläggande förståelse för IT och systemutveckling, med fokus på de mest använda teknikstackarna och yrkesrollerna, särskilt inom JavaScript. Du lär dig om IT-branschens struktur, dess terminologi, arbetsmetoder och fullstackutvecklares roll i webbutvecklingsprojekt.

 2. Webbutveckling och Webbteknik: Kursen ger grundläggande kunskaper i webbteknik och webbutveckling, inklusive HTML, CSS och enklare JavaScript. Du lär dig även om HTTP-protokollet, responsiv design, och grunderna i frontend- och backendutveckling.

 3. Avancerad Frontendutveckling och TypeScript: Fokuserar på att fördjupa kunskaper i frontendutveckling med avancerad JavaScript (VanillaJS), SEO, konverteringsoptimering, och tillgänglighet. Du lär dig om state management med Redux och tekniska aspekter av SEO och användbarhet.

 4. Projektmetodik och Agila Metoder: Ger en fördjupad förståelse för projektmetodik, särskilt agila metoder som Kanban, Scrum och XP. Kursen behandlar projektledning, gruppdynamik och praktiska aspekter av agila projekt.

 5. UX, Användbarhet och Tillgänglighet: Introducerar användbarhet och tillgänglighet inom frontendutveckling, inklusive skapande av mockups och wireframes, och granskning av webbtjänster enligt relevanta regelverk.

 6. React: Ger kunskaper och färdigheter för att utveckla applikationer med React, inklusive JSX, komponenthantering, state management med Redux och användning av Reacts Virtual DOM.

 7. Backendutveckling och API:er: Fördjupar sig i backendutveckling med JavaScript-baserade teknologier som Node.js och Express.js, samt databashantering och API-användning.

 8. Hosting, CI/CD och Arbetsmetodik: Täcker hostinglösningar som AWS, Azure, och Google Cloud, samt verktyg som Serverless Framework, CI/CD-pipelines, och avancerad användning av Git.

 9. Vue.js: Inriktar sig på att utveckla applikationer med Vue.js, inklusive reactivity-grunder, computed properties, event handling och lifecycle hooks.

 10. Lärande i Arbete (LIA): En praktikperiod där du tillämpar och fördjupar dina kunskaper i verkliga projekt, inklusive arbete med HTML, CSS, JavaScript, databaser och API:er.

 11. Examensarbete: Ett fullständigt fullstackutvecklingsprojekt där du tillämpar alla dina kunskaper och färdigheter för att utveckla och presentera en robust webbtjänst.

Behörighet

BEHÖRIGHET

För att vara behörig till utbildningen behöver du ha gymnasieexamen eller motsvarande.

Du har grundläggande behörighet att antas till utbildningen om du uppfyller något av nedanstående:

 • Du har en grundläggande gymnasieexamen eller motsvarande. Har du en utländsk gymnasieexamen eller motsvarande måste denna vara översatt. Vi rekommenderar att du översätter den hos UHR. 
 • Särskilda krav:
  • Minst betyg E i Engelska 6/B, eller motsvarande.
  • Minst betyg E i Matematik 2/B, eller motsvarande.
  • Minst betyd E i Programmering 1 eller motsvarande.

Du behöver även ha grundläggande kunskaper i Svenska som motsvarar Svenska 1/Svenska som andra språk 1. 

ANSÖKAN

Ansökan öppnar den 15 februari, ansökan gör du via vår hemsidan chasacademy.se

Studieorter

Utbildningen ger en yrkeshögskoleexamen och du erhåller ett diplom efter examen. 

Kostnader

Utbildningen är helt kostnadsfri och CSN-berättigad.

Fortsatta studier

Som Fullstackutvecklare har du förmågan att hantera både frontend- och backend-aspekter av webb- och applikationsutveckling, vilket gör dig till en mycket värdefull tillgång inom tekniksektorn. Här är några av de roller och arbetsområden du kan utforska:

 1. Fullstack JavaScript-utvecklare: Arbeta med att utveckla kompletta webbapplikationer och webbplatser, från användargränssnitt till server och databaslogik, med JavaScript-teknologier som Node.js, Express.js, React, Angular, och Vue.js.

 2. Frontendutvecklare: Specialisera dig på att skapa användargränssnitt med fokus på HTML, CSS, och JavaScript-ramverk som React eller Angular.

 3. Backendutvecklare: Fokusera på server-sidan av applikationer, hantera databaser, serverlogik, API-utveckling, och använda Node.js och Express.js.

 4. Webbapplikationsutvecklare: Skapa och underhålla webbapplikationer, med fokus på att skapa sömlösa och effektiva användarupplevelser.

 5. Freelance Utvecklare: Arbeta som frilansare och ta på dig en mängd olika projekt för olika klienter, vilket ger flexibilitet och variation i arbetsuppgifter.

 6. Utbildare eller Mentor: Dela med dig av din expertis genom att undervisa eller mentorera nya utvecklare inom JavaScript och fullstackutveckling.

 7. Startups och Entreprenörskap: Använd dina breda färdigheter för att starta eller ansluta till ett startup-företag, arbeta med att utveckla nya tekniska lösningar eller tjänster.

Med en utbildning som Fullstackutvecklare JavaScript är du rustad med en bred och efterfrågad kompetensprofil som gör dig attraktiv på arbetsmarknaden.

Öppet hus

Open Boiler Room For A Day !

Har du sökt till en av våra extended utbildningar och är nyfiken på hur det fungerar när man sitter i team på olika orter? Eller är du bara lite nyfiken på vad allt det här med extended innebär? Då ska du kika in detta!! 

Den 3 maj 2024 bjuder vi in dig som sökt eller funderar på att söka en av våra extended utbildningar till Open Boiler Room Day! Våra team på orterna Malmö, Göteborg, Linköping, Sundsvall, Umeå, Skellefteå och Luleå öppnar denna dag upp sina Boiler Room för bjuda in dig till vad som kan bli just din verklighet i höst.

Se inbjudan på vår hemsida under aktuellt för att ta reda på plats samt göra en anmälan till eventet !

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2024-05-03    Tid:   11:00 - 12:30   Systemutvecklare i Göteborg
Datum:   2024-05-03    Tid:   11:00 - 12:30   Systemutvecklare i Linköping
Datum:   2024-05-03    Tid:   11:00 - 12:30   Systemutvecklare, Fullstackutvecklare JavaScript samt Frontendutvecklare i Skellefteå
Datum:   2024-05-03    Tid:   11:30 - 12:30   Systemutvecklare i Malmö
Datum:   2024-05-03    Tid:   15:00 - 16:30   Fullstackutvecklare JavaScript och Frontendutvecklare i Malmö

Visa alla datum

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Fullstackutvecklare JavaScript

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Chas Academy
Arenavägen 61
121 28 Johanneshov

Chas Academy - en yrkeshögskola för en framtid inom IT 

Vi kan IT.. Och snart kan du också det. Med pedagogik och kunskap stöttar våra branschledande huvudlärare våra studerande i resan från drömjobb till verklighet. Här på Chas Academy är vi ett sammansvetsat gäng som drivs av samma mål -...

Läs mer om Chas Academy och visa alla utbildningar.

Highlights