YH-utbildning

UX/UI-designer med frontendkompetens

Chas Academy , i Stockholm
Längd
2 år
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Längd
2 år
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Få mer information om utbildningen 👍

UX/UI-designer med frontendkompetens

UC/UI-designer med frontendkompetens

Bli en UC/UI-designer med frontendkompetens

Användarcentrerad design är en av de mest efterfrågade it-kompetenserna. Det hänger starkt samman med den växande näthandeln, samhällets digitalisering och ökade krav på tillgänglighet på webben, då användargränssnittet är en av de viktigaste faktorerna för att nå målgrupper med en digital tjänst eller produkt. 

En UX/UI-designer med frontendkompetens har en kombination av specialiserade kunskaper inom design och designprocesser samt kunskaper om angränsande området programutveckling.

Under utbildningens två år kommer du därför att, utöver renodlat UX-kunnande, också ha färdigheter inom HTML/CSS och JavaScript, dvs. frontendutveckling. Det ger dig möjlighet att avgöra vilka lösningar som är möjliga att realisera i webbläsaren, underlättar kommunikationen med utvecklarna och kunskaper att bygga prototyper för att testa sin egen design. På arbetsmarknaden innebär det att designern kan göra enklare justeringar direkt i HTML/CSS och JavaScript och till och med bygga mindre webbprojekt själv.

För mer information om UX/UI-designer med frontendkompetens, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För att vara behörig till utbildningen behöver du ha gymnasieexamen eller motsvarande. Om du har en utländsk gymnasieexamen ellermotsvarandemåste denna vara översatt till Svenska eller Engelska för att vi ska kunna bedöma den.

Du har grundläggande behörighet att antas till utbildningen om du uppfyller något av nedanstående:

  • Du har grundläggande behörighet (läs mer här)
  • Särskilda krav:
    • Minst betyg E i Engelska 6/B, eller motsvarande.
    • Minst betyg E i Matematik 2/B, eller motsvarande.
    • Minst betyg E i Programmering 1, eller motsvarande.

Utbildningens upplägg

Första året går ni igenom olika viktiga områden för yrkesrollen och lär sig både teori och praktisk tillämpning. Några områden är frontendprogrammering med fördjupning i React, visuell design och datahantering – här till tillräcklig del för att förstå och kunna bygga UX-designen utifrån data. Under det andra året genomför den studerande framförallt sitt examensarbete och en lång LIA-kurs (praktik på arbetsplats). Examensarbetet sätter en arkitekturel prägel på arbetet och ser till att den studerande kan använda sin inhämtade kunskap och sina färdigheter i ett större perspektiv genom att genomföra ett utmanande och större projekt inom webbutveckling med fokus på stort eget ansvar.

Undervisningen består av lärarledda lektioner och är schemalagda heltidsstudier som varieras mellan att vara online och på plats. Det är undervisning ca 4 dagar i veckan och av dessa är det 1-2 tillfällen på plats i skolan och resterande är online. All undervisning streamas och spelas in så du enkelt kan kolla på det i efterhand. På så sätt går det att följa med även om man inte kan vara på plats vid varje tillfälle. Projektarbeten i grupp varvas med individuella projekt som utvecklar dina färdigheter och din kompetens som en utvecklare.

Kostnader

Utbildningen är helt kostnadsfri och CSN-berättigad.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: UX/UI-designer med frontendkompetens

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Chas Academy
Arenavägen 61
121 28 Johanneshov

Chas Academy - Av branschen För branschen

Som student på Chas Academy får du möjlighet att bli utbildad av lärare med erfarenhet från arbetslivet. Under två år kommer du genomgå ett program av kurser som präglas av professionalism och entreprenörskap.  I nära samarbete med partnerbolag i branschen...

Läs mer om Chas Academy och visa alla utbildningar.

Highlights