Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Fastighetsförvaltare med teknisk inriktning

Fastighetsakademin
Sammanfattning
YH-utbildning
Göteborg
2,5 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: augusti 2023 - Göteborg
Sista ansökan: 2023-05-31
Fastighetförvaltare med teknisk inriktning

Fastighetsförvaltare med teknisk inriktning

Om utbildningen

Läser du till fastighetsförvaltare får du all nödvändig kunskap och praktisk erfarenhet som krävs för att kunna ta ett strategiskt ansvar för drift, underhåll och utveckling av ett fastighetsbestånd. Du har även många både interna och externa kontaktytor. Som fastighetsförvaltare är du spindeln i nätet internt och har även en god dialog med hyresgäster, leverantörer och entreprenörer. Samtidigt som att ekonomin planeras ansvarsfullt och långsiktigt. Fastighetsbranschen går mot en grönare framtid och har därför ett stort behov av medarbetare med expertis inom miljömedvetna val och optimering av resurser. Utbildningen ger dig därav goda kunskaper inom energieffektivisering. Rollen som fastighetsförvaltare rymmer intresse och erfarenhet av både teknik och juridik, såväl som ekonomi och affärsutveckling. En bred, varierande och mycket stimulerande roll.

Efterfrågan på fastighetsförvaltare är fortsatt stor och så också utbudet av yrkesmöjligheter, såsom fastighetsförvaltare, fastighetsingenjör, energispecialist, projektledare, driftsansvarig, teknisk förvaltare, energiingenjör, driftingenjör m.fl.

Undervisning och studieupplägg

Utbildningen sker under 2,5 år och motsvarar 500 YH-poäng, här ryms tre LIA-perioder, s.k. Lärande i arbete. De två första under åtta veckor och den sista under nio veckor. Här finns en otrolig möjlighet att skapa ett nätverk inför ditt framtida yrkesliv. I utbildningen ingår 18 timmars lärarledd undervisning per vecka med skolans pedagogiska och engagerade lärare. Återstående tid sker betygsgrundande grupp- eller enskilda arbeten, där handledare alltid finns tillgängliga. På Fastighetsakademin finner du Sveriges mest eftertraktade fastighetsutbildningar.

För mer information om Fastighetsförvaltare med teknisk inriktning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Fastighetsakademin?

Samtliga av skolans fastighetsutbildningar ger dig breda och djupgående kunskaper, skräddarsydda efter fastighetsbranschens behov och krav. Dessutom ingår LIA (Lärande i arbete) i alla utbildningar så att du under flertalet lärorika LIA-perioder får en verklig inblick i branschen och möjlighet att testa din teoretiska kunskaper praktiskt. Tveka inte att höra av dig, så berättar vi mer!

Så ansöker du

ANSÖKAN

Ansökan till Fastighetsförvaltare görs online på yhantagning.se, där du skapar ditt konto och fyller i din ansökan.

Kom ihåg att boka tid för vårt antagningsprov på yhantagning.se i samband med din ansökan.

BEHÖRIGHETSKRAV

 • Grundläggande behörighetskrav (gymnasieexamen eller motsvarande)
 • Godkänt betyg i Matematik 2
 • Godkänt betyg i Svenska 2

Är du inte behörig men anser dig ha motsvarande kunskaper som krävs för att tillgodogöra dig utbildningen kan du bekräfta detta genom behörighetsprov och därmed bli behörig.

Då antalet sökanden alltid är fler än antalet studieplatser sker urvalet genom antagningsprov. Proven, som genomförs på skolan, består av ett svenskaprov och ett matematikprov.

Examen & Intyg

Yrkeshögskoleexamen

Efter utbildningen till Fastighetsförvaltare kan du, med mycket goda anställningsvillkor, arbeta som teknisk förvaltare, fastighetsingenjör, fastighetsförvaltare, projektledare, driftsansvarig, energistrateg, underhållschef, energiingenjör, driftingenjör, VVS-ingenjör m.fl.

Kostnader

Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN. Yh-utbildningarna på Fastighetsakademin är avgiftsfria. Du betalar endast för litteratur och annat studiematerial.

Utbildningens innehåll

KURSINNEHÅLL

 • Byggnadsteknik och - fysik
 • Installationsteknik
 • Kyl- och värmepumpsteknik
 • Elteknik
 • Styr- och övervakningssystem
 • Energioptimering och effektivisering
 • Underhållsteknik
 • Företagsekonomi
 • Investeringskalkylering
 • Juridik
 • Hyresrätt
 • Upphandling och entreprenadjuridik
 • Fastighetsföretagande
 • Projektledning
 • Ledarskap och kommunikation
 • LIA 1 - Fastighetsföretagande
 • LIA 2 - Teknik
 • Examensarbete

FastighetsakademinFastighetsakademin

Fastighetsakademin är en yrkeshögskola (Yh) som ägs och drivs av ett 50-tal, både kommunala aktörer och privata fastighetsbolag, primärt verksamma i Västsverige. Detta gör skolan helt unik och garanterar att utbildningarnas innehåll uppfyller branschens krav och förväntningar. Skolan har sedan...


Läs mer om Fastighetsakademin och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Fastighetsförvaltare med teknisk inriktning

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Fastighetsakademin

J.A. Wettergrens gata 14
421 30 Västra Frölunda

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 16 recensioner.

Louise L.

Är du nyfiken på fastighetsbranschen? Då kan jag varmt rekommendera att börja studera på Fastighetsakademin! Det märks att lärarna här är sakkunniga inom sitt ämnen, med mycket yrkeserfarenhet och att de är väldigt måna om att sina elever ska lyckas. Under varje år arrangeras även flertalet branschdagar där man får chans att träffa män...

Visa mer
Emil Aspång

Kan varmt rekommendera Fastighetsakademin för den som funderar på att utbilda sig inom fastighetsbranschen. Relevanta kurser med kompetenta lärare och ledning.

Martin Josefsson

En fantastisk skola med kunniga lärare som engagerar sig i elevernas utveckling. Söker man en skola för en framtida karriär inom fastighetsbranschen så är fastighetsakademin din språngbräda in i branschen.

Beställ information

För att få mer information om utbildningen Fastighetsförvaltare med teknisk inriktning från Fastighetsakademin, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(5,0)
Baseras på 16 recensioner.