YH-utbildning

Fastighetsförvaltare med teknisk inriktning

Fastighetsakademin, i Göteborg
Längd
2,5 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Längd
2,5 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Få mer information om utbildningen 👍

Fastighetsförvaltare med teknisk inriktning

Fastighetförvaltare med teknisk inriktning

Om utbildningen

Efterfrågan på fastighetsförvaltare är fortsatt stor och så också utbudet av yrkesmöjligheter, såsom fastighetsförvaltare, fastighetsingenjör, energispecialist, projektledare, driftsansvarig, teknisk förvaltare, energiingenjör, driftingenjör m.fl.

Läser du till fastighetsförvaltare får du all nödvändig kunskap och praktisk erfarenhet som krävs för att kunna ta ett strategiskt ansvar för drift, underhåll och utveckling av ett fastighetsbestånd. Du har även många både interna och externa kontaktytor. Som fastighetsförvaltare är du spindeln i nätet internt och har även en god dialog med hyresgäster, leverantörer och entreprenörer. Samtidigt som att ekonomin planeras ansvarsfullt och långsiktigt. Fastighetsbranschen går mot en grönare framtid och har därför ett stort behov av medarbetare med expertis inom miljömedvetna val och optimering av resurser. Utbildningen ger dig därav goda kunskaper inom energieffektivisering. Rollen som fastighetsförvaltare rymmer intresse och erfarenhet av både teknik och juridik, såväl som ekonomi och affärsutveckling. En bred, varierande och mycket stimulerande roll.

Undervisning och studieupplägg

Utbildningen sker under 2,5 år och motsvarar 500 YH-poäng, här ryms tre LIA-perioder, s.k. Lärande i arbete. De två första under åtta veckor och den sista under nio veckor. Här finns en otrolig möjlighet att skapa ett nätverk inför ditt framtida yrkesliv. I utbildningen ingår 18 timmars lärarledd undervisning per vecka med skolans pedagogiska och engagerade lärare. Återstående tid sker betygsgrundande grupp- eller enskilda arbeten, där handledare alltid finns tillgängliga. På Fastighetsakademin finner du Sveriges mest eftertraktade fastighetsutbildningar.

För mer information om Fastighetsförvaltare med teknisk inriktning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Fastighetsakademin?

Samtliga av skolans fastighetsutbildningar ger dig breda och djupgående kunskaper, skräddarsydda efter fastighetsbranschens behov och krav. Dessutom ingår LIA (Lärande i arbete) i alla utbildningar så att du under flertalet lärorika LIA-perioder får en verklig inblick i branschen och möjlighet att testa din teoretiska kunskaper praktiskt. Tveka inte att höra av dig, så berättar vi mer!

Så ansöker du

ANSÖKAN

Ansökan till Fastighetsförvaltare görs online på yhantagning.se, där du skapar ditt konto och fyller i din ansökan.

Kom ihåg att boka tid för vårt antagningsprov på yhantagning.se i samband med din ansökan.

BEHÖRIGHETSKRAV

 • Grundläggande behörighetskrav (gymnasieexamen eller motsvarande)
 • Godkänt betyg i Matematik 2
 • Godkänt betyg i Svenska 2

Är du inte behörig men anser dig ha motsvarande kunskaper som krävs för att tillgodogöra dig utbildningen kan du bekräfta detta genom behörighetsprov och därmed bli behörig.

Då antalet sökanden alltid är fler än antalet studieplatser sker urvalet genom antagningsprov. Proven, som genomförs på skolan, består av ett svenskaprov och ett matematikprov.

Examen & Intyg

Yrkeshögskoleexamen

Efter utbildningen till Fastighetsförvaltare kan du, med mycket goda anställningsvillkor, arbeta som teknisk förvaltare, fastighetsingenjör, fastighetsförvaltare, projektledare, driftsansvarig, energistrateg, underhållschef, energiingenjör, driftingenjör, VVS-ingenjör m.fl.

Kostnader

Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN. Yh-utbildningarna på Fastighetsakademin är avgiftsfria. Du betalar endast för litteratur och annat studiematerial.

Utbildningens innehåll

KURSINNEHÅLL

 • Byggnadsteknik och - fysik
 • Installationsteknik
 • Kyl- och värmepumpsteknik
 • Elteknik
 • Styr- och övervakningssystem
 • Energioptimering och effektivisering
 • Underhållsteknik
 • Företagsekonomi
 • Investeringskalkylering
 • Juridik
 • Hyresrätt
 • Upphandling och entreprenadjuridik
 • Fastighetsföretagande
 • Projektledning
 • Ledarskap och kommunikation
 • LIA 1 - Fastighetsföretagande
 • LIA 2 - Teknik
 • Examensarbete

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Fastighetsförvaltare med teknisk inriktning

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 18 recensioner
Skriv en recension
5/5
Daniel Gorgioski
08 maj 2023
Fantastiskt engagemang

Det var dags för mig att byta bana i mitt yrkesliv och jag hade sneglat ett tag på fastighetsbranschen. Varför jag valde fastighetsakademin är för att den ägs av branschen, båd...

Visa mer
5/5
Johan N
29 jan 2023

En väldigt bra skola med anmärkningsvärt engagerande föreläsare och ledning. Skolan är ägd av branschen och ger därför kunskap inom just de områden som behövs vilket leder till ...

Visa mer
5/5
Louise L.
07 jan 2023
Nyfiken på fastighetsbranschen?

Är du nyfiken på fastighetsbranschen? Då kan jag varmt rekommendera att börja studera på Fastighetsakademin! Det märks att lärarna här är sakkunniga inom sitt ämnen, med m...

Visa mer
Fastighetsakademin
J.A. Wettergrens gata 14
421 30 Västra FrölundaFastighetsakademin

Fastighetsakademin är en yrkeshögskola (Yh) som ägs och drivs av ett 50-tal, både kommunala aktörer och privata fastighetsbolag, primärt verksamma i Västsverige. Detta gör skolan helt unik och garanterar att utbildningarnas innehåll uppfyller branschens krav och förväntningar. Skolan har sedan...

Läs mer om Fastighetsakademin och visa alla utbildningar.

Highlights