Sammanfattning
YH-utbildning
Stockholm
2 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Svenska

Videoreportage

Om utbildningen

Skapa bra inomhusmiljö för alla!

Vad är en VVS-ingenjör?

En VVS-ingenjör (eller ventilationsprojektör) har oftast huvudansvaret för ett projekt från början till slut. In din yrkesroll är du med och skapar god inomhusmiljö genom att projektera och konstruera VVS-system. Utbildningen leder dig till bra jobb med bra lön.

Du arbetar med planering och projektering av olika VVS-system. Du kan också välja att jobba som konstruktör och rita VVS-system i CAD och andra digitala beräkningsverktyg. 

VVS-ingenjörer arbetar framförallt på kontor, men ibland är du ute på olika byggarbetsplatser för att se hur VVS-systemen fungerar i realiteten. Du arbetar i nära kontakt med olika beställare, entreprenörer och leverantörer. 

STI:s utbildning

Under din utbildning på STI får du kunskaper inom VVS-projektering idag med fördjupning mot arbetsmiljö. Du lär dig om inomhusmiljö och vilken påverkan värme, ventilation och vatten har på energiförbrukning och miljö.

Du får också fördjupade kunskaper i hållbara materialval. Du läser delkurser inom projektering och konstruktion och programvaruutveckling för VVS-området. Du lär dig också att rita VVS-system i CAD och BIM. YH-programmet ger dig också insikt i projektledning och projektplanering.

I din utbildning ingår två praktikperioder på ett företag i VVS-branschen (LIA). Här är du ute och använder dina kunskaper i riktiga projekt.

Varför välja STI -Stockholms Tekniska Institut?

Bra kontakter med

näringsliv

Praktik/LIA

90% får jobb efter

genomförd utbildning

Så ansöker du

Behörighet

För att vara behörig till utbildningen krävs:

  • Grundläggande behörighet för Yrkeshögskolan. 
  • Slutbetyg från motsvarande från gymnasieskolan eller gymnasial vuxenutbildning med lägst betyg E (eller betyg G) i kurserna:
    • Matematik 2 a, b eller c (eller Matematik B)

Saknar du behörighet?

Läs om våra intensivkurser och behörighetstester på vår hemsida.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från CSN. 

STI -Stockholms Tekniska Institut

YH-program som leder dig till din nya karriär!

Var med och skapa framtidens samhälle och gör ny teknik och innovation till din vardag. Utbilda dig inom samhällsbyggnad, teknik & IT på STI.  På STI får du en utbildning som leder dig hela vägen till en bra och hållbar...


Läs mer om STI -Stockholms Tekniska Institut och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

STI -Stockholms Tekniska Institut

Liljeholmstorget 7
117 63 Stockholm

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.