Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Har covid-19 påverkat dina studieplaner? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig!⭐ 

Food & Beverage Manager

Företagsekonomiska Institutet
Sammanfattning
Yh-utbildning
Distans, Göteborg, Stockholm
60 veckor - 300 YH-poäng
Heltid
Studiemedelsberättigad
Klassrum

Food & Beverage Manager

Food & Beverage Manager - utmärkta möjligheter på arbetsmarknaden

Drömmer du om att jobba inom hotell- och restaurangnäringen? Har du bra ledaregenskaper? Då är YH-utbildningen Food & Beverage Manager något för dig! Food & Beverage Manager ger dig kunskaperna som krävs för att utveckla en verksamhet och leda personal.

Du kommer under utbildningens gång få de verktyg som krävs för att möta framtida krav, förväntningar och utmaningar på ett professionellt sätt. Till 2020 ska Sverige vara ett av Europas största turistländer, vilket innebär att fler ledande roller inom hotell- och restaurangnäringen är en stor efterfrågan. 

Lär dig leda personalgrupper

Som Food & Beverage Manager har du en ledande befattning med personalansvar för en grupp inom hotell- och restaurangnäringen. Utbildningens mål är att utveckla din kompetens så att du kan leda personalgrupper på ett inspirerande och professionellt sätt. 

Efter avslutad utbildning kommer du ha kompetenser för att: 

  • Leda, organisera och utveckla verksamheter inom området 
  • Utveckla det företaget utifrån ekonomiska och andra förutsättningar, i en konkurrenssituation
  • Bygga upp rutiner för ett förebyggande arbete utifrån gällande lagstiftning

Arbeta som restaurangchef

Du kommer att utveckla ett helhetsperspektiv för att skapa goda förutsättningar för alla intressenter i restaurangverksamheten. Efter avslutad utbildning kommer du kunna ta an en yrkesroll som food & beverage manager, enhetschef, kökschef, driftschef eller restaurangchef. 

yh-utbildningar företagsekonomiska institutet

För mer information om Food & Beverage Manager , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ansökan
Ansökan görs på utbildningens hemsida. 

Antagningskrav

  • Grundläggande behörighet för yrkeshögskolan
  • Reell kompetens: Om du saknar formella meriter kring till exempel gymnasieexamen eller slutbetyg från gymnasieskolan, kan FEI istället göra en bedömning av din reella kompetens.

Läge och lokaler

Stockholm

Var du än bor i Stockholmsområdet är det lätt att nå FEI via allmänna kommunikationer. FEI:s lokaler ligger i området kring Johannes kyrka mitt i Stockholm city. Mer centralt går det knappast att komma. Hötorget, Kungsgatan och Stureplan finns på några minuters promenadavstånd. FEI City Campus består av undervisningslokaler, paus- och studieutrymmen i, och i anslutning till, deras egen fastighet på Kammakargatan 5. Närmaste tunnelbanestationer är Hötorget och Rådmansgatan.

Göteborg

FEI ligger på Bror Nilssons gata 16, Norra Älvstranden i Göteborg, på minuters avstånd från centrum med buss, båt eller bil. Även i Göteborg är våra lokaler speciella. I Sågeriet, en gammal industrilokal, har vi skapat unika undervisningslokaler med en takhöjd på sex meter och fullt utrustade med FEIFLEX-teknik

FEIFLEX – läs på FEI var du än befinner dig

Utbildningen erbjuds med FEIFLEX – vårt innovativa system för flexibla studier.

FEIFLEX betyder att lektionerna genomförs i våra dynamiska klassrum samtidigt som de sänds i realtid. Du kan vid varje enskilt lektionstillfälle välja om du vill vara på plats hos oss eller delta aktivt på distans. Lektionerna går dessutom att repetera i efterhand, hur många gånger du vill.

Det innebär att du kan gå utbildningen var du än bor eller befinner dig. Med vår FEIFLEX-teknik kan du delta aktivt på lektioner i realtid när du befinner dig online. Vi rekommenderar att du använder ett bra headset och en webbkamera. Du som väljer att delta i undervisningen på plats får också studiekamrater som medverkar på distans. De kan befinna sig i Kiruna, Karlstad, Karlshamn – eller någon annanstans! I de specialutrustade klassrummen förenas alla i ett gemensamt lärande.

Utbildningens upplägg

Food & Beverage Manager är en Yrkeshögskoleutbildning (Yh) som anordnas i samverkan med arbetslivet och på uppdrag av Myndigheten för yrkeshögskolan. Du studerar på heltid under ca 1,5 år och får en Yrkeshögskoleexamen. I varje kurs har vi i genomsnitt schemalagda lektioner två dagar i veckan. Övrig tid arbetar du med projekt, gruppuppgifter samt egna studier. Föreläsare och lärare som medverkar i utbildningen är personer med anknytning till yrkesområdet. .

Omfattning: 300 YH-poäng, 60 veckor varav 16 veckor består av LIA (Lärande i Arbete). 

Examen & Intyg

Efter avslutad utbildningen har du en yrkeshögskoleexamen. 

Kostnader

Utbildningen är avgiftsfri och berättigar till studiemedel från CSN.

Videoreportage

   

Reportage

Blev restaurangchef efter utbildningen

Blev restaurangchef efter utbildningen

Läs mer Företagsekonomiska Institutet (FEI)

När Anna Larsson gick ut YH-utbildningen Food & Beverage på FEI tog hon klivet upp till restaurangchef på en av Sveriges bästa restauranger. Redan under utbildningen blev hon erbjuden det nya jobbet och när Anna blickar tillbaka på studietiden är det lärarna och kunskaperna i ledarskap hon värderar högst. Läs mer om Food & Beverage Manager-utbildningen här.


Företagsekonomiska Institutet

Företagsekonomiska Institutet

FEI Företagsekonomiska Institutet

Yrkeshögskoleutbildningar på FEI 2020 Yrkeshögskolan är en utbildningsform som är på stark frammarsch av den enkla anledningen att studierna oftast leder till jobb. FEI är en viktig aktör i denna sektor. Vi erbjuder en rad utbildningar inom yrken som efterfrågas...


Läs mer om Företagsekonomiska Institutet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Food & Beverage Manager

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Företagsekonomiska Institutet

Box 1341, Kammakargatan 10
111 83 Stockholm


Beställ information

För att få mer information om utbildningen Food & Beverage Manager från Företagsekonomiska Institutet, fyll i följande uppgifter:

Reportage
Blev restaurangchef efter utbild...
Företagsekonomiska Institutet (FEI)

När Anna Larsson gick ut YH-utbildningen Food & Beverage på FEI tog hon klivet upp till restaurangchef på en av Sveriges bästa restauranger. Redan under utbildningen blev hon erbjuden det nya jobbet och när Anna blickar tillbaka på studietiden är det lärarna och kunskaperna i ledarskap hon värderar högst. Läs mer om Food & Beverage Manager-utbildningen här.

Läs mer
Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Du kanske också är intresserad av: