Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Sommelier

Yrgo
Sammanfattning
Yh-utbildning
Göteborg
40 veckor
Heltid
Studiemedelsberättigad

Sommelier

Utbilda dig till sommelier 

Vill du bli proffs på drycker? Kunna konsten att kombinera mat och dryck, leda personal och arbeta över hela världen? Då är sommelieryrket rätt för dig.

Restaurangbranschen är en av de snabbast växande branscherna i världen med en hög sysselsättningspotential. Intresset för gastronomi och drycker växer kraftigt bland gäster och konsumenter vilket leder till en fortsatt stark marknadsutveckling och efterfrågan av kvalitativa drycker. I Sverige är efterfrågan på kompetenta sommelierer stor då allt fler restauranger och hotell satsar på ett brett och varierat dryckessortiment.

Utbildningen sammanlänkar teori med värdefull praktik för att ge dig övergripande kunskap samt en helhetssyn av sommelieryrket där även affärsmässighet och lönsamhet är viktiga beståndsdelar.

Sommelierutbildningens längd är 40 veckor vilket motsvarar 200 YH-poäng. 

Kursinnehåll

Utbildningen ger dig fördjupade kunskaper om viner, öl, cider, sprit, vatten, kaffe samt tobak. Du får även gedigen produktkunskap, lär dig kundbemötande, säljteknik, ledarskap och ekonomi. I utbildningen erbjuds också möjligheten att genomföra WSET nivå 2 och nivå 3 som delmoment i kurserna Drycker 1 och Drycker 2.

Praktik

En femtedel av utbildningen är arbetsplatsförlagd, så kallad LIA (Lärande i arbete). LIA ger dig arbetslivserfarenhet redan under studietiden och en unik möjlighet att få omsätta och vidareutveckla dina kunskaper från utbildningen. Du får även chansen att bygga upp ditt branschnätverk vilket kan leda till jobb direkt efter examen.

Efter utbildningen

Efter avslutade studier är du väl förberedd för arbete både i Sverige och internationellt, såväl bakom kulisserna som att vara företagets ansikte utåt.

Efter sommelierutbildningen kan du arbeta som:

  • Hovmästare/Arbetsledare
  • Matsalschef
  • Food & Beverage Manager
  • Inköpare för vinimportörer
  • Säljare för vinimportörer

Yrgo

Yrgo

Yrgo anordnar utbildningar för dig som vill skaffa dig ett yrke, för dig som vill byta yrke och för dig som vill fördjupa dig i ett yrke. Varje år utbildar sig cirka 1 700 personer hos oss och våra studerande är,...


Läs mer om Yrgo och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Yrgo


Tel: 031 - 367 31 00
www.yrgo.se

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.