Hållbar administrativ köksmästare

Vill du arbeta som köksmästare?
Utbildningen riktar sig till dig som har minst två års arbetserfarenhet av professionell matlagning. Du får öka dina kunskaper om bland annat ledarskap, ekonomi, hållbarhet och livsmedelssäkerhet.
Exempel på yrkesroller är köksmästare, kökschef och souschef.
Studera var du än befinner dig
Denna YH-utbildning sker med 75% studietakt under 1 år, vanligtvis med 2-3 föreläsningar per vecka. I studierna ingår även LIA-praktik, Lärande i arbete.
Du kan delta i föreläsningarna på plats, eller live online via vårt hybridformat FEIFLEX. Det finns inga obligatoriska träffar, men det är viktigt att notera att du fortfarande förväntas delta aktivt även om du läser online. Med FEIFLEX spelas varje föreläsning även in, som ger dig möjlighet att repetera och se i efterhand.
Om YH-utbildning på FEI
FEI, Företagsekonomiska institutet, grundades 1888 och är än idag en av Sveriges främsta utbildningsaktörer. Vårt goda rykte inom näringslivet och internationella nätverk ger dig stora fördelar – hela vägen från studier till arbete.
Kommande kursstarter
Så ansöker du
Grundläggande behörighet
För att bli antagen till våra YH-utbildningar krävs grundläggande behörighet, vilket innebär att något av följande kriterier uppfylls:
-
Har en gymnasieexamen från gymnasium eller kommunal vuxenutbildning
-
Har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i punkten ovan
-
Bor i Danmark, Finland, Island, Norge och är behörig till motsvarande utbildning
-
Genom svensk eller utländsk utbildning, eller praktisk erfarenhet eller på grund av annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen
Särskilda behörigheter
Förutom grundläggande behörigheter så krävs det särskilda behörigheter för denna utbildning.
Lägst betyget E/3/G i följande kurser eller motsvarande kunskaper:
- Matlagning 3 eller motsvarande kunskaper.
Yrkeserfarenhet:
- Minst 2 års arbetslivserfarenhet av matlagning.
Du kommer att behöva bifoga dokument i din ansökan som påvisar din behörighet.
Kunskaper i svenska
Om du har ett annat modersmål än svenska, danska, färöiska, isländska eller norska måste du ha de kunskaper i svenska som behövs för att kunna klara av utbildningen.
Reell kompetens
Om du saknar grundläggande behörighet eller särskilda förkunskaper kan du ansöka baserat på reell kompetens, som FEI kan då göra en bedömning utifrån.
Urvalsprov
Som en del av antagningsprocessen tillämpar vi urvalsprov som alla behöriga sökande blir inbjudna till. Detta gör vi med anledning av att det är fler sökande än vad det finns tillgängliga platser. Urvalsprovet utgör 100% av urvalet och är helt avgörande för att bli antagen. Efter genomfört urvalsprov rangordnas resultatet.
Läge och lokaler
Studera var du än befinner dig
YH-utbildningen genomförs med hybridformatet FEIFLEX som ger dig möjlighet att studera på plats i FEI:s lokaler eller live online. Vår ledande FEIFLEX-teknik garanterar en högkvalitativ studieupplevelse oavsett hur du deltar.
Lokalerna i Stockholm är mycket centralt belägna på Kammakargatan, ett stenkast från Stureplan. Där erbjuder vi även ett studiecenter och FEI Restaurant & Lounge.
Utbildningens upplägg
Kurser som ingår i utbildningen
- Ekonomi
- Hållbar matproduktion
- Hållbara matvanor och hälsa
- Hållbart ledarskap
- Livsmedelskunskap & Livsmedelssäkerhet
- LIA, Lärande i arbete
- Praktiskt personalarbete
- Strategiskt inköp
Kostnader
Utbildningen är avgiftsfri och berättigar till studiemedel, CSN.
Intresseanmälan
YH-utbildningar som leder till framtidsjobb
Siktar du på en karriär inom ett framtidsyrke? Gå en YH-utbildning hos FEI, en av Sveriges äldsta och främsta utbildningsaktörer sedan 1888. Vårt goda rykte inom näringslivet och breda nätverk ger dig fördelar hela vägen från studier till arbete. Våra YH-utbildningar...
Läs mer om FEI – Företagsekonomiska Institutet och visa alla utbildningar.