Om skolan

Världen förändras och vi med den. Bäst rustad inför framtiden är den som snabbt kan ställa om, är redo att lära sig nytt och som analyserar det man redan vet.

Oavsett var du befinner dig idag får du en bättre plattform inför framtiden hos Göteborgs Tekniska College. Bakom utbildningsanordnaren står Volvo Group, Volvo Cars och Göteborgs Stad ständigt uppdaterade om vart samhälle, industri och affärsliv är på väg.

Göteborgs Tekniska College erbjuder industriella tekniska utbildningar anpassade efter marknadens behov. Deras lärcenter ligger centralt i Göteborg på pulserande Lindholmen och mitt i verksamheten på Volvo Torslanda. Hit kommer pedagoger för att hjälpa människor och företag att växa. Och det är här du får möjlighet att förbättra ditt eget utgångsläge: Inför framtiden och för dig själv.

Flera yrkeshögskoleutbildningar, många möjligheter  

Distributionselektriker, Produktionsutveckling samt Underhållstekniker - el och automation är tre utbildningar inom yrkeshögskolan som startar med en nya klass hösten 2023. Varje utbildning leder till flera olika yrkesroller som alla ger dig stora möjligheter att växa och utvecklas inom produktionsindustrin. 

Distributionselektriker
Dagtid | helfart

En utbildning för dig som trivs utomhus och vill arbeta med att åtgärda akuta fel, underhålla trans­for­ma­tor­sta­tioner och klättra i elstolpar. Det finns ett mycket stort behov, både nationellt och regionalt, av distributionselektriker som arbetar med infrastrukturfrågor inom energiförsörjning. Elnätskapacitet är en förutsättning för att kunna möta den ständigt ökande efterfrågan på el till nya bostadsområden, en växande elintensiv industri och laddning för elbilar. För att säkerställa driften behövs duktiga distributionselektriker som gillar problemlösning och att arbeta praktiskt. Är det du? Distributionselektriker 220 YH-poäng är ett år lång och bedrivs på heltid. Ansökan ansökas senast 1 maj. 

Produktionsutveckling
Dagtid | helfart

Vill du anta nya utmaningar mot en kreativ och spännande yrkesroll? Är du intresserad av att arbeta med Lean Production eller leda förbättringsarbeten på företag inom industrin? Produktionsutveckling 400 YH-poäng är en klassiker och sedan starten år 2002 har mer än 300 personer antagit utmaningen. Utbildningen är två år lång och bedrivs på heltid - dagtid. Ansökan önskas senast 1 maj. 

Studerande Produktionsutveckling

Underhållstekniker - el och automation
Dagtid | helfart

Underhållstekniker - el och automation är en heltidsutbildning på 420 YH-poäng som läses under två år och innefattar bland annat kurser i automation, elektronik, underhåll, mekanik och programmering. Industrin skriker efter utbildad personal inom underhåll och den kompetens du får efter avslutad utbildning gör dig mycket eftertraktad på arbetsmarknaden. Ansökan önskas senast 1 maj. 


För mer information om Göteborgs Tekniska College, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar med Göteborgs Tekniska College

Varför välja Göteborgs Tekniska College?

Samarbete med
branscher

Kontakter med
näringslivet

Behov på
arbetsmarknaden

Utbildningar

YH-utbildning
Teknik
Energi Utbildningsform Längd Ort
Distributionselektriker 100% heltid Klassrum Göteborg
Industri
Underhållstekniker - el och automation 100 % heltid Klassrum Göteborg
Produktionsledning
Produktionsutveckling 100% heltid Klassrum Göteborg

Öppet hus

Öppet hus torsdag 30 mars klockan 18-20

Nu hälsar vi dig som nyfiken på oss och våra utbildningar inom yrkes­högskolan välkommen till öppet hus i våra lokaler vid Volvo Torslanda. Ett tillfälle att få fördjupad information om våra utbildningar men även träffa lärare, studerande och branschfolk. Anmäl dig senast 26 mars för att boka en plats!

Program

Vilka utbildningar erbjuder skolan i höst?
Verksam­hets­ledare Andrea Palmberg informerar om Göteborgs Tekniska College och de utbildningar som startar i höst. 

Lärande i arbete (LIA) — en unik chans att testa på yrkesrollen
Arbets­livsko­or­di­nator Hans Rosén beskriver hur processen kring LIA fungerar.

Branschens framtida kompetens­behov
Företags­re­pre­sen­tanter berättar om vilka kompetenser som behövs i framtiden och vad yrkes­rol­lerna innebär när vi går mot ett alltmer digita­li­serat och elekt­ri­fierat samhälle. 

Behörighet och antagning
YH-koordinator Linn Ramstedt förklarar hur vår process kring antagning fungerar samt hur du som saknar behörighet idag kan bli behörig genom en förut­bildning hos oss. 

Frågestund

Lärare och studerande tar med dig på en rundvandring och berättar mer fördjupat om utbild­ningen och delkurser
Följ med på rundvandring i våra lokaler och se våra häftiga tekniksalar med egen line, flera robotar och möjlighet till svarvning. För dig som är nyfiken på vår utbildning Distrut­bions­e­lekt­riker blir det besök i vårt nybyggda uteklassrum. 

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2023-03-30    Tid:   18:00 - 20:00  

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: Göteborgs Tekniska College

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Göteborgs Tekniska College

Personalvägen
405 31 Göteborg

Tel: 0708-58 19 81
www.goteborgstekniskacollege.se

Recensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 2 recensioner.

Emma

Jag rekommenderar inte denna utbildning, tycker ”lektionerna” var oseriösa och med få undantag så var det väldigt oengagerade lärare. Otydliga uppgifter med noll feedback. 0/5

Göteborgs Tekniska College Kommentar:
Hej Emma! Tråkigt att läsa att du inte rekommenderar vår utbildning. Våra studerande brukar vara väldigt nöjda med våra lärare. Du får gärna kontakta oss för ett personligt samtal där vi vill lyssna på dig och din feedback. Vänliga hälsningar Göteborgs Tekniska College
Beställ information

För att få mer information från Göteborgs Tekniska College, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Skolrecensioner
(3,0)
Baseras på 2 recensioner.