Göteborgs Tekniska College

i Göteborg
Få mer information om skolan 👍

Om skolan

Världen förändras och vi med den. Bäst rustad inför framtiden är den som snabbt kan ställa om, är redo att lära sig nytt och som analyserar det man redan vet.

Oavsett var du befinner dig idag får du en bättre plattform inför framtiden hos Göteborgs Tekniska College. Bakom utbildningsanordnaren står Volvo Group, Volvo Cars och Göteborgs Stad ständigt uppdaterade om vart samhälle, industri och affärsliv är på väg.

Göteborgs Tekniska College erbjuder industriella tekniska utbildningar anpassade efter marknadens behov. Deras lärcenter ligger centralt i Göteborg på pulserande Lindholmen och mitt i verksamheten på Volvo Torslanda. Hit kommer pedagoger för att hjälpa människor och företag att växa. Och det är här du får möjlighet att förbättra ditt eget utgångsläge: Inför framtiden och för dig själv.

Flera yrkeshögskoleprogram, många möjligheter  

Konstruktör batterielektriska system, Kvalitetstekniker inom batterproduktion samt Underhållstekniker - el och automation är tre program inom yrkeshögskolan som startar hösten 2024. Varje utbildning leder till flera olika yrkesroller som alla ger dig stora möjligheter att växa och utvecklas inom branscher såsom fordonsindustrin, fastighetsbranschen eller . Ansökan är öppen - sök direkt för möjligheten att börja studera i höst!

Konstruktör batterielektriska system
Dagtid | helfart | 2 år

Vill du med kreativitet och tekniskt kunnande vara med och forma ett mer hållbart samhälle? I höst startar vi ett helt nytt program för att möta fordonsin­du­strins så väl som fastig­hets­bran­schens behov av konstruk­törer inom batte­ri­e­lekt­riska system. Satsa på ett framtidsyrke! Konstruktör batterielektriska system 400 YH-poäng är två år lång och bedrivs på heltid. 

Kvalitetstekniker inom batteritillverkning
Dagtid | helfart | 1 år

Nu har du chansen att som kvali­tets­tek­niker inom batte­ri­till­verkning ta klivet in i en bransch i ständig utveckling och där du får vara med och forma morgon­dagens hållbara energi­lös­ningar. Kvalitetstekniker inom batteriproduktion 220 YH-poäng är ett år lång och bedrivs på heltid. 

Underhållstekniker - el och automation
Dagtid | helfart | 2 år

Underhållstekniker - el och automation är en heltidsutbildning på 420 YH-poäng som läses under två år och innefattar bland annat kurser i automation, elektronik, underhåll, mekanik och programmering. Industrin skriker efter utbildad personal inom underhåll och den kompetens du får efter avslutad utbildning gör dig mycket eftertraktad på arbetsmarknaden. 

Nationell yrkesutbildning

En helt ny form av yrkes­ut­bildning på gymnasial nivå för vuxna. Utbild­ningarna ger dig teoretisk förankring i kombination praktiska färdigheter så att du direkt efter examen kan söka jobb i yrkesrollen. 

Distributionselektriker
Dagtid | helfart | 1 år

Vill du spendera mer tid utomhus? Vill du arbeta med att åtgärda akuta fel, underhålla trans­for­ma­tor­sta­tioner och klättra i elstolpar? Då kan yrkesrollen distributionselektriker vara något för dig. Utbildningen Distri­bu­tions­e­lekt­riker 200 poäng är ett år lång och bedrivs på heltid. 

Industritekniker - underhåll och automation
Dagtid | helfart | 1 år

Gillar du att lösa praktiska problem? Vill du ha ett omväxlande och roligt jobb? Att arbeta som industri­tek­niker är omväxlande och roligt och passar dig som uppskattar högt tempo, är stresstålig och gillar att lösa praktiska problem. Du arbetar både med förebyg­gande och avhjälpande underhåll på maskiner och mekanisk utrustning i exempelvis tillverk­nings­in­du­strin. Felsökning och reparation av maskiner ingår i jobbet. Industritekniker - underhåll och automation 200 poäng är ett år lång och bedrivs på heltid. 


För mer information om Göteborgs Tekniska College, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar med Göteborgs Tekniska College

Varför välja Göteborgs Tekniska College?

Samarbete med
branscher

Kontakter med
näringslivet

Behov på
arbetsmarknaden

Utbildningar

YH-utbildning
Teknik Utbildningsform Längd Ort
Konstruktör batterielektriska system ▪ helfart ▪ dagtid ▪ 2 år Klassrum 2 år Göteborg
Kvalitetstekniker inom batteritillverkning ▪ helfart ▪ dagtid ▪ 1 år Klassrum 1 år Göteborg
Industri
Underhållstekniker - el och automation ▪ helfart ▪ dagtid ▪ 2 år Klassrum 2 år Göteborg

Informationsmöte

Distributionselektriker | 18 juni klockan 13.00 | Volvo Torslanda

Tisdag 18 juni klockan 13.00 hälsar vi dig som är nyfiken på oss och utbild­ningen Distri­bu­tions­e­lekt­riker välkommen till oss på Volvo Torslanda. En möjlighet att få fördjupad information om utbild­ningens kurser, träffa lärare och ta en titt i våra lokaler.

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2024-06-18    Tid:   13:00 - 14:00  

Industritekniker - underhåll & automation | 25 juni klockan 16.00 | Volvo Torslanda

Tisdag 25juni klockan16.00 hälsar vi dig som är nyfiken på oss och utbild­ningen Industri­tek­niker - underhåll& automation välkommen till oss på Volvo Torslanda. En möjlighet att få fördjupad information om utbild­ningens kurser, träffa lärare och ta en titt i våra lokaler. 

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2024-06-25    Tid:   16:00 - 17:00  

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: Göteborgs Tekniska College

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Göteborgs Tekniska College

Personalvägen
405 31 Göteborg

Tel: 0708-58 19 81
www.goteborgstekniskacollege.se

Recensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 2 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
1/5
Emma
09 apr 2021
Dålig skola

Jag rekommenderar inte denna utbildning, tycker ”lektionerna” var oseriösa och med få undantag så var det väldigt oengagerade lärare. Otydliga uppgifter med noll feedback. 0/5

Göteborgs Tekniska College
13 apr 2021
Hej Emma! Tråkigt att läsa att du inte rekommenderar vår utbildning. Våra studerande br...
Visa mer
Highlights