Videoreportage
Kursinnehåll
5 YH-poäng mosvarar 1 veckas studier.
- Automatiseringsteknik &robot 15 p.
- CAD, geometri &ritningsläsning 15 p.
- Driftsäkerhet och TPM10 p.
- Effektiv kommunikation i industriell miljö 10 p.
- Examensarbete 25 p.
- Excel 10 p.
- Hållbar produktion &energieffektivisering 10 p.
- Industriell introduktion 10 p.
- Industriell IT10 p.
- Kvalitetsteknik &Six Sigma 20 p.
- Lean Production 20 p.
- Lärande i Arbete 130 p.
- Lärande i Arbete 230 p.
- Lärande i Arbete 330 p.
- Organisation &ledarskap 15 p.
- Produktionsekonomi A 20 p.
- Produktionsekonomi B 15 p.
- Produktionsteknik &arbetsmiljö 20 p.
- Produktionsteknik &tillverkningsmetodik 25 p.
- Produktionsteknik &tillverkningsstrategi 15 p.
- Produktutvecklingsprocessen 10 p.
- Projektmetodik i industriell miljö 10 p.
- Tillämpad matematik 10 p.
- Tillämpad produktionslogistik 15 p.
Om utbildningen
För dig som är redo att anta nya utmaningar mot en kreativ och spännande yrkesroll erbjuder Göterborgs Tekniska College i höst klassikern Produktionsutveckling 400 YH-poäng. Utbildningen startade första gången år 2002 och sedan dess har nästan 300 personer gått i mål. Vågar du anta utmaningen?
Som produktionsutvecklare arbetar du med att förbättra och utveckla produktionsprocesser för att skapa en hållbar utveckling för industrin. Och för att trivas i denna roll är du en kreativ person som brinner för problemlösning och ser möjligheterna med ny teknik. Du är dessutom bra på att kommunicera nya idéer och gillar att arbeta i projekt.
Nära samarbete med industrin
Utbildningen ger dig kunskap i Lean Production samt olika arbetssätt för att åstadkomma en resurseffektiv tillverkning. Du får kunskaper om produktion, ekonomi, kvalitet, arbetsorganisation samt ledarskap. Dessutom får du erfarenhet av att arbeta i projektform. Lärande i Arbete, LiA, motsvarar cirka en tredjedel av utbildningstiden och genomförs på ett industriföretag.
Våra utbildningar skapas och genomförs i ett nära samarbete med Volvo Lastvagnar, Volvo Personvagnar, Volvo Buss och SKF samt ett antal andra företag inom produktionsindustrin och representanter från bolagen deltar i lednings- och referensgrupp.
Framtida yrkesroller
- Produktionsutvecklare
- Produktionstekniker
- Kvalitetstekniker
- Lean-koordinator
- Industriell förbättringsledare / Projektledare i produktion
- Operativ beredare / Produktionsberedare
Vad kan man arbeta med efter utbildningen?
Efter genomförd utbildning kan du ta anställning som produktionsutvecklare inom tillverkningsindustrin med arbetsuppgifter där du medverkar i produktionsplaneringen så att färdig produkt blir anpassad till tillverkning och montering. Du kan arbeta med utveckling och effektivitet av tillverkningsprocessen med avseende på ergonomiska, ekonomiska, kvalitet, materialflöde, underhåll och arbetsorganisation. Att följa och analysera utvecklingen av nya produktionsmetoder, ta fram och presentera förslag på hur förändringar bäst kan användas för utveckling av det egna företaget, arbeta som Lean-koordinator är andra exempel på arbetsuppgifter.
Varför välja Göteborgs Tekniska College?
Samarbete med
branscher
Kontakter med
näringslivet
Behov på
arbetsmarknaden
Så ansöker du
Behörighet
Har du en gymnasieexamen med godkända betyg i kurserna Industritekniska processer 1, Människan i industrin 1 och Produktionskunskap 1 kan du söka till utbildningen.
Saknar du betyg i dessa kurser kommer vi under sommaren att erbjuda behörighetsgivande förutbildningar, så sök alltid om du är intresserad av utbildningen!
Nästa utbildningsstart
September 2023.
Examen & Intyg
Yrkeshögskoleexamen.
Kostnader
Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel.
Göteborgs Tekniska College

Flera yrkeshögskoleutbildningar, många möjligheter
Världen förändras och vi med den. Bäst rustad inför framtiden är den som snabbt kan ställa om, är redo att lära sig nytt och som analyserar det man redan vet. Oavsett var du befinner dig idag får du en bättre...
Öppet hus
Öppet hus torsdag 30 mars klockan 18-20
Nu hälsar vi dig som nyfiken på oss och våra utbildningar inom yrkeshögskolan välkommen till öppet hus i våra lokaler vid Volvo Torslanda. Ett tillfälle att få fördjupad information om våra utbildningar men även träffa lärare, studerande och branschfolk. Anmäl dig senast 26 mars för att boka en plats!
Program
Vilka utbildningar erbjuder skolan i höst?
Verksamhetsledare Andrea Palmberg informerar om Göteborgs Tekniska College och de utbildningar som startar i höst.
Lärande i arbete (LIA) — en unik chans att testa på yrkesrollen
Arbetslivskoordinator Hans Rosén beskriver hur processen kring LIA fungerar.
Branschens framtida kompetensbehov
Företagsrepresentanter berättar om vilka kompetenser som behövs i framtiden och vad yrkesrollerna innebär när vi går mot ett alltmer digitaliserat och elektrifierat samhälle.
Behörighet och antagning
YH-koordinator Linn Ramstedt förklarar hur vår process kring antagning fungerar samt hur du som saknar behörighet idag kan bli behörig genom en förutbildning hos oss.
Frågestund
Lärare och studerande tar med dig på en rundvandring och berättar mer fördjupat om utbildningen och delkurser
Följ med på rundvandring i våra lokaler och se våra häftiga tekniksalar med egen line, flera robotar och möjlighet till svarvning. För dig som är nyfiken på vår utbildning Distrutbionselektriker blir det besök i vårt nybyggda uteklassrum.
Varmt välkommen följande datum:
Datum: 2023-03-30 | Tid: 18:00 - 20:00 |
Intresseanmälan
Hitta till utbildaren
Göteborgs Tekniska College
Recensioner
Snittbetyg: 1
Baseras på 1 recensioner.För att få mer information om utbildningen Produktionsutveckling 100% heltid från Göteborgs Tekniska College, fyll i följande uppgifter:
Jag rekommenderar inte denna utbildning, tycker ”lektionerna” var oseriösa och med få undantag så var det väldigt oengagerade lärare. Otydliga uppgifter med noll feedback. 0/5