Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Process- och automationsingenjör

Jönköping University
Sammanfattning
YH-utbildning
Jönköping
400 yhp
Heltid
CSN-berättigad
Startdatum: Höst 2021 - Jönköping
Process- och automationsingenjör

Process- och automationsingenjör

Process- och automationsingenjör

Automatiserade och effektiviserade tillverkningsprocesser är viktigt för att stärka konkurrenskraften hos regionens tillverkningsindustri. Därför är efterfrågan stor på kompetenta medarbetare med insikter i den senaste teknologin. Med den här utbildningen är det lätt att få jobb.

Utbildningen har tagits fram i nära samarbete med det regionala näringslivet. I utbildningens ledningsgrupp ingår representanter från bland annat 3 Button Group, ABB, AP & T, Detab Automation, Motoman - Yasakawa, NPB och ÅF.

Under utbildningen får du fördjupade kunskaper om process- automationsutveckling inom avancerad tillverkning och lära dig att konstruera nya tillverkningsprocesser. Grunden i utbildningen utgörs av vår populära automations- och robotingenjörsutbildning. Efter examen kommer du att ha specialistkunskaper inom automation, programmering, IT-säkerhet och fjärrstyrning. Du får även kunskaper inom ledarskap, maskinsäkerhet och konstruktion för att kunna arbetsleda andra medarbetare och delta i projektgrupper.

Utbildningen sker i en av landets mest välutrustade och moderna robotverkstäder och dina lärare har omfattande branscherfarenhet. 

Utbildningen är kostnadsfri och finansieras med statliga medel. Som studerande är du också berättigad till stöd från CSN.

För mer information om Process- och automationsingenjör, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Efter utbildningen

Efter utbildningen kan du jobba som process- och automationsingenjör, PLC-, SCADA- samt HMS-programmerare, service- och drifttekniker, eltekniker inom styr- och regler- och instrumentteknik eller som säkerhetsadministratör inom industriell IT.

Praktik

Våra yrkesutbildningar lägger stor vikt vid praktiska färdigheter och att du ska vara väl förberedd för ditt kommande yrke och kunna få rätt arbete direkt efter utbildningen. Därför är Yh-utbildningen en inspirerande kombination av teori och praktik. 25 procent av utbildningen består av praktik i form av LIA (Lärande i arbete) ute på ett eller flera företag. Det ger dig möjlighet att direkt få testa dina nyförvärvade kunskaper i verkligheten, samtidigt som du får viktiga kontakter i branschen. Vi gör också spännande studiebesök och får lyssna till inspirerande gästföreläsningar från branschprofiler.

Kurser

År 1

Yrkesrollen samt projektledning 25 Yhp
Elkonstruktion 20 Yhp
Mekatronik 1 25 Yhp
Styrsystem 25 Yhp
Reglerteknik 1 25 Yhp
Maskinsäkerhet 20 Yhp
Lärande i arbete 1 30 Yhp
Reglerteknik 2 25 Yhp

År 2

Processteknisk matematik 20 Yhp
Lärande i arbete 2 40 Yhp
Robotteknik 1 20 Yhp
Mekatronik 2 25 Yhp
IT-säkerhet 20 Yhp
Industriell IT 20 Yhp
Examensarbete 25 Yhp
Lärande i arbete 3 30 Yhp

Examen

Yrkeshögskoleexamen inriktning Process- och automationsingenjör.

Behörighet

Grundläggande behörighet samt Elektromekanik 100p , Mekatronik 1 100 p eller Fysik 1 Matematik 2 med lägsta betyget E eller motsvarade.

När du söker till den här utbildningen tar vi inte bara hänsyn till dina formella meriter som examen och betyg. Din erfarenhet och personliga drivkraft har stor betydelse och därför har vi möjlighet att bevilja en studieplats även till dig som inte har formell behörighet. Vi gör då en individuell bedömning av dina yrkeserfarenheter och din förmåga att genomföra utbildningen.

Jönköping University

Jönköping University

Funderar du över framtiden? Vill du vara attraktiv på arbetsmarknaden – både nationellt och internationellt? Jönköping University har en tydlig internationell profil och tillhör landets främsta när det gäller internationellt studentutbyte. Hos oss får du möjlighet att förlägga delar av...


Läs mer om Jönköping University och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Process- och automationsingenjör

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Jönköping University

Gjuterigatan 5
553 18 Jönköping

Beställ information

För att få mer information om utbildningen Process- och automationsingenjör från Jönköping University, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.