YH-utbildning

Specialistundersköterska Röntgen

Medlearn, Distans
Längd
2 år
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 (+2 starter)
Utbildningsform
Distans
Längd
2 år
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 (+2 starter)
Utbildningsform
Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Specialistundersköterska röntgen

Få spetskompetens inom specialistundersköterska röntgen 

Det här är utbildningen för dig som är utbildad undersköterska och har arbetslivserfarenhet från en röntgenavdelning, men vill få spetskompetens inom området. Som specialistundersköterska röntgen arbetar du med både människor och teknik och utbildningen spänner från patientbemötande till AI. Utbildningen ges på halvfart vilket gör att du kan kombinera studierna med arbete.

Medlearn yrkeshögskola erbjuder utbildning till specialistundersköterska röntgen på deltid. Upplägget passar dig som vill ha möjlighet att kombinera arbete och studier. Men det är viktigt att vara medveten om att det ingår praktik och praktiska moment som kräver obligatorisk närvaro.

Eftertraktad specialistkompetens

Det här är en yrkeskompetens är hett eftertraktad på arbetsmarknaden. Innehållet i utbildningen har tagits fram i nära samarbete med branschen för att matcha de behov som finns inom vården. I kursplanen ingår bland annat strålskyddsarbete, radiologisk bildanalys samt röntgenrelaterade lagar, regler och säkerhetsaspekter.

Du får också lära dig om vanligt förekommande sjukdomar, diagnoser och dess symptom. Du får också kunskaper i den medicintekniska utvecklingen inom röntgenvården, i strålningsfysik och om radioaktiva ämnen.

Efter utbildningen kan du arbeta på röntgenavdelning och hantera den medicintekniska utrustning som finns där. Du kan tillämpa klinisk bedömning, göra riskbedömningar och vidta åtgärder vid livshotande tillstånd. Du har kunskap om strålskydd för såväl patienter som medarbetare. Utifrån insikter om hela vårdkedjan kan du också bedöma vilken information patienten behöver för att känna sig trygg inför, under och efter röntgenundersökningen.

För mer information om Specialistundersköterska Röntgen, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 startdatum

Höst 2024

  • Distans
  • Distans

Höst 2025

  • Distans
  • Distans

Kursinnehåll

Utbildningen omfattar 200 yrkeshögskolepoäng och läses på distans på halvtid under två år. Under den tiden ingår fem obligatoriska träffar och samt LIA-praktik (Lärande i arbete), medan resten av undervisningen består av föreläsningar och seminarier som varvas med individuella uppgifter, grupparbeten och diskussioner via Teams. 

Varför välja Medlearn?

CSN-berättigad

Praktik/LIA

Eftertraktad utbildning

Ansökan och behörighet

Grundläggande behörighet

För att kunna gå YH-utbildningen till specialistundersköterska ska du ha grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier, dvs gymnasieexamen eller motsvarande. Läs mer om grundläggande behörighet här »

Särskilda förkunskaper

Utbildningen kräver även särskilda förkunskaper. Om du har betyg från nya gymnasieskolan gäller lägst E i:

  • Medicin 1
  • Psykologi 1
  • Vård och omsorgsarbete 1&2

Om du saknar gymnasieexamen eller motsvarande kan du uppfylla behörighet genom reell kompetens.

Utbildningen till specialistundersköterska är en vidareutbildning för dig som har studerat Vård- och omsorgsutbildningen tidigare samt arbetat som undersköterska på heltid i minst 12 månader.

Ett arbetsgivarintyg styrker din arbetslivserfarenhet och ska innehålla arbetad tid i procent, arbetets art samt under vilken tidsperiod anställningen omfattar. Anställningsintyg eller tidsrapportering är inte giltiga som intyg.

Du hittar länk till webbansökan på vår hemsida medlearn.se .Genom länken blir du förflyttad till en antagningssida där du skapar ett konto och bifogar dina dokument (betyg). Observera att denna länk är endast öppen under ansökningsperioden. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Examen & Intyg

På Itslearning hittar du uppgifter och material

Detta är en distansutbildning som ges från Norrköping och nästan helt på distans. Undervisning sker 1 dag i veckan online, samt handledning 2h i veckan online, fasta dagar. Totalt tillkommer 5 fysiska träffar i skolan under hela utbildningen. 

Utbildningen bedrivs på halvfart, 50%. Total utbildningstid inklusive Lia (praktik) är 80 veckor. Lian utgör 12 veckor på halvfart.

Undervisning och lärarhandledning sker online via Teams. Studierna genomförs via vår digitala lärplattform Itslearning, där du hittar uppgifter och studiematerial.

Kostnader

Utbildningen är avgiftsfri och berättigar till studiemedel som du kan söka via CSN.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Specialistundersköterska Röntgen

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Medlearn
Lövholmsvägen 18
117 43 Stockholm

Medlearn – utbildning inom hälsa, vård och omsorg 

Medlearn utbildar varje år tusentals personer på olika nivåer till yrken inom hälsa, vård och omsorg och finns idag på flera platser i Sverige.  Beroende på var du läser erbjuder Medlearn olika studieupplägg så att arbete och studier kan kombineras....

Läs mer om Medlearn och visa alla utbildningar.

Highlights