Specialistundersköterska Röntgen

Medlearn
Sammanfattning
YH-utbildning
Distans
Distans
2 år
Heltid/deltid
Startdatum: Höst 2023 - Distans
Specialistundersköterska röntgen

Om utbildningen

Få spetskompetens inom specialistundersköterska röntgen 

Det här är utbildningen för dig som är utbildad undersköterska och har arbetslivserfarenhet från en röntgenavdelning, men vill få spetskompetens inom området. Som specialistundersköterska röntgen arbetar du med både människor och teknik och utbildningen spänner från patientbemötande till AI. Utbildningen ges på halvfart vilket gör att du kan kombinera studierna med arbete.

Medlearn yrkeshögskola erbjuder utbildning till specialistundersköterska röntgen på deltid. Upplägget passar dig som vill ha möjlighet att kombinera arbete och studier. Men det är viktigt att vara medveten om att det ingår praktik och praktiska moment som kräver obligatorisk närvaro.

Eftertraktad specialistkompetens

Det här är en yrkeskompetens är hett eftertraktad på arbetsmarknaden. Innehållet i utbildningen har tagits fram i nära samarbete med branschen för att matcha de behov som finns inom vården. I kursplanen ingår bland annat strålskyddsarbete, radiologisk bildanalys samt röntgenrelaterade lagar, regler och säkerhetsaspekter.

Du får också lära dig om vanligt förekommande sjukdomar, diagnoser och dess symptom. Du får också kunskaper i den medicintekniska utvecklingen inom röntgenvården, i strålningsfysik och om radioaktiva ämnen.

Efter utbildningen kan du arbeta på röntgenavdelning och hantera den medicintekniska utrustning som finns där. Du kan tillämpa klinisk bedömning, göra riskbedömningar och vidta åtgärder vid livshotande tillstånd. Du har kunskap om strålskydd för såväl patienter som medarbetare. Utifrån insikter om hela vårdkedjan kan du också bedöma vilken information patienten behöver för att känna sig trygg inför, under och efter röntgenundersökningen.

För mer information om Specialistundersköterska Röntgen, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kursinnehåll

Utbildningen omfattar 200 yrkeshögskolepoäng och läses på distans på halvtid under två år. Under den tiden ingår fem obligatoriska träffar och samt LIA-praktik (Lärande i arbete), medan resten av undervisningen består av föreläsningar och seminarier som varvas med individuella uppgifter, grupparbeten och diskussioner via Teams. 

Varför välja Medlearn?

CSN-berättigad

Praktik/LIA

Eftertraktad utbildning

Ansökan och behörighet

Grundläggande behörighet

För att kunna gå YH-utbildningen till specialistundersköterska ska du ha grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier, dvs gymnasieexamen eller motsvarande.
Läs mer om grundläggande behörighet här »

Särskilda förkunskaper

Utbildningen kräver även särskilda förkunskaper. Om du har betyg från nya gymnasieskolan gäller lägst E i:

  • Medicin 1
  • Psykologi 1
  • Vård och omsorgsarbete 1&2

Om du saknar gymnasieexamen eller motsvarande kan du uppfylla behörighet genom reell kompetens, se punkt 2

Utbildningen till specialistundersköterska är en vidareutbildning för dig som har studerat Vård- och omsorgsutbildningen tidigare samt arbetat som undersköterska på röntgenavdelning eller liknande på heltid i minst 12 månader.

Ett arbetsgivarintyg styrker din arbetslivserfarenhet och ska innehålla arbetad tid i procent, arbetets art samt under vilken tidsperiod anställningen omfattar. Anställningsintyg eller tidsrapportering är inte giltiga som intyg.

Behörighet genom Reell kompetens

Om du saknar gymnasieexamen eller motsvarande kan du uppfylla formell behörighet till yrkeshögskolan genom reell kompetens.

Kostnader

Utbildningen är avgiftsfri och berättigar till studiemedel som du kan söka via CSN.

Medlearn

Medlearn – utbildning inom hälsa, vård och omsorg 

Medlearn utbildar varje år tusentals personer på olika nivåer till yrken inom hälsa, vård och omsorg och finns idag på flera platser i Sverige.  Beroende på var du läser erbjuder Medlearn olika studieupplägg så att arbete och studier kan kombineras....


Läs mer om Medlearn och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Specialistundersköterska Röntgen

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Medlearn

Lövholmsvägen 18
117 43 Stockholm


Beställ information

För att få mer information om utbildningen Specialistundersköterska Röntgen från Medlearn, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.