Korta YH-utbildningar

Ventilation Mätning/Injustering

Movant, i Göteborg (+2 orter)
Längd
20 veckor
Utbildningstakt
Deltid
Längd
20 veckor
Utbildningstakt
Deltid
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Ventilation Mätning/Injustering

YH-kursen Ventilation Mätning/Injustering är en kompetensutvecklande utbildning för yrkesverksamma inom ventilation eller för de som tidigare arbetat eller praktiserat inom ventilation och vill öka sin anställningsbarhet. Flexibel studietakt som går utmärkt att kombinera med jobb.

Målet YH-kursen

Denna YH-kurs ger dig spetskompetens inom Ventilation – Mätning/Injustering samt kunskap, färdighet och kompetens att arbeta med Ventilation – Mätning/Injustering.

Vår YH-kurs Ventilation Mätning/Injustering ger dig

  • Specialiserade kunskaper inom Ventilation – Mätning/Injustering
  • Fördjupad kompetens kring olika ventilationsanläggningars uppbyggnad och funktion.
  • Fördjupad kompetens att ställa in ventilationsanläggningar för rätt inomhusklimat.
  • Utvecklade färdigheter att hantera, installera, ställa in och justera ventilationsanläggningar.
För mer information om Ventilation Mätning/Injustering, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Vem kan söka?

Denna YH-kurs, som erbjuds på uppdrag av Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH) kräver vissa förkunskaper. Lämplig bakgrund är gymnasial utbildning inom ventilation (med kurserna Luftbehandling, Luftbehandlingsanläggningar, Luftbehandlingssystem, Luftströmning, Ventilationsteknik – injustering och Värmelära). Saknar du formell utbildning men har motsvarande kunskaper kan du ansöka.

Minst 6 månaders yrkeserfarenhet – kan även vara lärlings- och/eller praktiktid.

OBS! Även om du inte uppfyller alla krav kan du ändå ansöka – vi har möjlighet att pröva om du har förutsättningar att gå utbildningen och anta dig!

Innehåll och upplägg

20 veckors utbildning på 50 % på distans med några närträffar för praktiska moment i Bromma, Göteborg eller Malmö. Flexibel studietakt som går utmärkt att kombinera med jobb.

Utbildningens har det innehåll som, tillsammans med specificerad arbetslivserfarenhet, krävs för certifiering nivå K (alla system för komfortventilation) och nivå N (avser företrädesvis mätning och injustering i enklare system i bostäder). OBS. I utbildningen ingår inte certifieringen men om du har erforderlig yrkeserfarenhet ges möjlighettill detta via certifieringsföretaget Kiwa.

Utbildningen är upplagd så att det går att kombinera med arbete. Du studerar via dator/surfplatta på distans och varje kurs inleds med lärarledd introduktion via Microsoft Teams. Du har möjlighet till veckovis kontakt med läraren via Teams. Kursmaterialet är webbaserat med mycket video. Detta kompletteras med praktiska moment i Movants verkstadslokaler (Stockholm, Göteborg eller Malmö).

Öppet hus

Malmö

Varmt välkommen på öppet hus hos oss på Movant Malmö! Boka via malmo@movant.se så tar vi emot er på onsdagar kl. 10:00. Under besöket visar vi vår verksamhet och svarar på frågor. 

Kostnader

Alla våra YH-kurser är kostnadsfria och CSN-berättigade. Du kan läsa mer om att ansöka om studiemedel viacsn.se.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Ventilation Mätning/Injustering

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Movant
Norra Deltavägen 3
41705 Göteborg

Movant – från jobbdröm till drömjobb 

Gemensamt för Movants utbildningar är det nära samarbetet med branscher och näringsliv, det personliga förhållningssättet till varje elev och en stark vilja att se möjligheter. Movant är för dig som vill komma ut på arbetsmarknaden, byta karriär eller höja din...

Läs mer om Movant och visa alla utbildningar.

Highlights