Kurser

Delkurser som ingår i utbildningen

 • Affärsekonomi, 20 YH-poäng
 • Affärsengelska, 15 YH-poäng
 • Affärsjuridik, 15 YH-poäng
 • Att organisera och leda projekt, 20 YH-poäng
 • Examensarbete, 25 YH-poäng
 • Förhandlingsteknik, 15 YH-poäng
 • Key Account Management, 25 YH-poäng
 • Offentlig upphandling, 15 YH-poäng
 • Personligt ledarskap, 15 YH-poäng
 • Retorik och presentation, 15 YH-poäng
 • Strategisk omvärldsanalys och affärskommunikation, 20 YH-poäng

Om utbildningen

Key Account Manager


Ta nästa steg i din karriär och jobba med kundrelationer och affärsutveckling!

Jobbar du idag med försäljning och är redo för en ny utmaning? Som Key Account Manager (KAM) är det din uppgift att bygga goda, långsiktiga och lönsamma relationer till företagets nyckelkunder. Rollen innebär även att hitta nya utvecklingsmöjligheter, både för ditt företag och dina kunder.

Om utbildningen

Målsättningen med utbildningen Key Account Manager är att du efter avslutad utbildning ska kunna utveckla relationen till företagets viktigaste kunder i en operativ roll. Därutöver ska du ha slipat din organisatoriska, strategiska och analytiska förmåga med avseende på kvalificerad nyckelkundsbearbetning. Du får breda kunskaper inom strategisk försäljning, t.ex. affärsjuridik, avtal, ekonomi och finansiell planering. Under utbildningen lär du dig även hur du stärker ett företags position på marknaden genom till exempel behovsanalys, strategisk marknadsföring och omvärldsanalys.

Utbildningen vänder sig till dig som arbetat några år inom B2B-försäljning och vill komplettera med en gedigen utbildning. Du är en kommunikativ person som har sinne för affärer och god förmåga att bygga långsiktiga relationer. Du är skicklig på att föra diskussioner och förhandlingar samtidigt som du är smidig vid hanteringen av komplexa situationer. 

Utbildningen ges på distans med fysiska träffar i Göteborg alternativt i Stockholm. Ett fåtal träffar har obligatorisk närvaro, på grund av examinerande muntliga redovisningar i vissa kurser. Utbildningen genomförs också på halvfart, vilket betyder att du läser ett års utbildning under två år. I och med detta upplägg har du goda möjligheter att arbeta vid sidan av studierna.

__________________________________________

Efter examen kan du arbeta som exempelvis:

 • Key Account Manager
 • Account Manager
 • Storkundsansvarig
 • Företagssäljare
 • Nyckelkundsansvarig
För mer information om Key Account Manager, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Behörighet

För att söka utbildningen Key Account Manager krävs att du har grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier samt minst tre års arbetslivserfarenhet inom B2B-försäljning motsvarande heltidstjänst.

Examen & Intyg

Yrkeshögskoleexamen. 

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigad. 

Sälj & Marknadshögskolan

Sälj & Marknadshögskolan grundades 1996 och är idag en av Sveriges viktigaste aktörer när det gäller högre utbildning i försäljning och marknadsföring. Efter en utbildning hos oss har stora möjligheter till anställning i just den bransch som intresserar dig. Drivna säljare...


Läs mer om Sälj & Marknadshögskolan och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Key Account Manager

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Sälj & Marknadshögskolan

Tomtebodavägen 3A
171 65 Stockholm


Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Stellan Andersen

En mycket stimulerande och lärorik utbildning, ett starkt och tydligt fokus på att bygga de kvalitéer som näringslivet faktiskt efterfrågar. YH som utbildningsform är spännnande, en gedigen och seriös utbildning där allt lull-lull är bortskrapat. Det studeras effektivt på exakt de områden som behövs, på kort tid får man den baskunskap som krävs...

Visa mer
Beställ information

För att få mer information om utbildningen Key Account Manager från Sälj & Marknadshögskolan, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.