Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Bygg och anläggningsledare

Teknikhögskolan
Sammanfattning
Utbildningstyp: Yh-utbildning
Utbildningsort: Uddevalla
Längd: 2 år
Utbildningstakt: Heltid/deltid
Studiestöd: Ja

Bygg och anläggningsledare

Avancera inom bygg- och anläggningsbranschen

Som bygg- och anläggningsledare är du en arbetsledare som planerar, leder och genomför diverse projekt från start till mål. Du har god kunskap om KMA-frågor (kvalitet, miljö och arbetsmiljö) samt BAS P, BAS U och arbetsmiljölagen. Du kommer att ha eftertraktad ledarskapskompetens med inriktning mot bygg- och anläggningssektorn. Utbildningen genomförs på halvfart och är anpassad så att du med fördel kan kombinera studierna med arbete.

Utbildningens mål

Efter avslutad utbildning har du kunskap om vilka lagar och bestämmelser som påverkar parterna i byggprocessen, om en arbetsledares ansvarsområden och inte minst projekteringens olika faser och relaterade handlingar. Du kommer kunna planera och organisera arbetet så att det uppfyller arbetsmiljökrav, du kommer även kunna upprätta investeringskalkyler för olika projekt. Därtill kommer du att ha förmågan att anpassa ditt ledarskap för bästa resultat avseende kvalitet, leverans, miljö och säkerhet. Dessutom kommer du att ha fördjupade kunskaper om Lean Construction och dess verktyg och metoder.

Karriär efter utbildningen

Efter utbildningen har du den kompetens som krävs för att axla rollen som produktionsledare, platschef, projektledare eller arbetsledare inom bygg eller anläggning.

För mer information om Bygg och anläggningsledare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Behörighet

Du vet väl att du alltid kan söka en utbildning även om du inte har fulla behörigheter? 

Vi gör en bedömning av varje ansökan. Kanske har du erfarenheter som kan ersätta en eller flera kurser eller en utländsk examen som visar dina kunskaper. Tveka inte på att söka om du saknar behörighet!

Det går även att läsa preparandkurser hos oss. Då läser du en gymnasiekurs under en kortare period för att bli behörig till en viss utbildning. Läs mer om det här – preparandkurser.

Formella behörighetskrav

 • Grundläggande behörighet (gymnasieexamen eller motsvarande)
 • Godkänt betyg i Matematik 2 (eller motsvarande kunskap)
 • Godkänt betyg i Svenska 2, eller Svenska som andraspråk 2 (eller motsvarande kunskap)
 • Godkänt betyg i Bygg och anläggning 2 (kan ersättas av Byggproduktionsledning alt. motsvarande kunskap från t.ex. yrkeserfarenhet)
 • Minst 3 års arbetslivserfarenhet från branschen

Utbildningens innehåll

 • Branschengelska
 • Bygg- och anläggningsekonomi
 • Bygg- och anläggningsjuridik
 • Bygg- och anläggningslogistik
 • Bygg- och anläggningsprojektering
 • Examensarbete
 • KMA (kvalitet, miljö och arbetsmiljö)
 • Lärande i arbete
 • Organisation och ledarskap

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigad.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Bygg och anläggningsledare

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Teknikhögskolan

Teknikhögskolan - här får 9 av 10 av de studerande jobb direkt efter examen!

Hos Teknikhögskolan läser du yrkeshögskoleutbildningar inom IT, bygg, teknik, logistik och ledarskap. Skolan har gedigen erfarenhet av att bedriva yrkeshögskoleutbildningar med mycket goda resultat. Om du vill ha en utbildning som gör dig efterfrågad på arbetsmarknaden, så är det här du ska studera!

Teknikhögskolan öppnade i Göteborg 2003 och finns idag på tio orter runt om i landet. Affärsidén är att erbjuda de utbildningar som näringslivet efterfrågar. Teknikhögskolans varierade utbud beror därför till stor del på vilken kompetens som marknaden efterfrågar på respektive ort.

Branschnära undervisning

Teknikhögskolans vision är att vara bäst på utbildning i samarbete med arbetslivet. För att lyckas med detta, samverkar skolan ständigt med företag och organisationer för att få bästa möjliga kontakt på arbetsmarknaden. Teknikhögskolan samarbetar idag med över 300 utbildare runt om i Sverige med spetskompetens inom sitt område och sin bransch. Skolan ställer höga krav på utbildarna och har som målsättning att enbart jobba med utbildare som har förmåga att både inspirera och ge dagsaktuell kunskap.

Praktiska case och praktik, LIA, under dina studier

Undervisningen består till stor del av praktiska case. Detta för att kunskapen ska kunna användas direkt i den framtida yrkesrollen, oavsett om du läser en längre yrkeshögskoleutbildning, en diplomutbildning eller en kortare företagsutbildning. I nästan alla Yh-utbildningar ingår LIA (lärande i arbete). LIA är den praktiska delen av utbildningen och syftar till att göra dig så förberedd som möjligt för arbetslivet genom att du har arbetsförlagt lärande ute på ett företag där du får praktisera din kunskap i yrkesrollen ute på fält.

Som studerande på Teknikhögskolan får du en utbildning som gör dig startklar för arbetslivet och attraktiv på arbetsmarknaden.

Varmt välkommen till Teknikhögskolan!

Visa alla utbildningar med Teknikhögskolan

Kontaktuppgifter till Teknikhögskolan

Teknikhögskolan

Anders Personsgatan 14
416 64 Göteborg


Teknikhögskolan Facebook

Beställ information

För att få mer information om Bygg och anläggningsledare via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.