Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Elektronikingenjör

Teknikhögskolan
Sammanfattning
Utbildningstyp: Yh-utbildning
Utbildningsort: Eskilstuna
Längd: 2 år
Utbildningstakt: Heltid
Studiestöd: Ja

Elektronikingenjör

Öppen för sen anmälan

Efterfrågan på ingenjörer och tekniker inom elektroteknik väntas vara mycket stor de närmaste åren. Läget inom industrin är starkare än normalt och arbetsmarknaden påverkas även positivt av den tekniska och digitala utvecklingen tillsammans med ökande krav på en hållbar utveckling. Elektronik förbättrar och förnyar processer och tillverkning samt produkter och tjänster inom i stort sett alla områden. Smarta lösningar och ett smart yrkesval.

Elektronik är i högsta grad branschöverskridande, ingår allt mer och utgör en allt större och viktigare andel i de produkter och tjänster som utvecklas inom olika branscher i Sverige. Det är då viktigt att behovet av kompetensförsörjningen till elektronikområdet tillgodoses, dels för de företag som utvecklar och tillverkar elektronik, dels för de företag som använder elektronik i sina produkter.

Vad gör en elektronikingenjör?

Som elektronikingenjör arbetar du med att projektera, konstruera, prova, driva och underhålla elektrotekniska system. Du kan arbeta med både hård- och mjukvara samt diverse teknikprojekt. Det är du som har förståelsen för hur elektronik fungerar och hur den kan utvecklas för att bli ännu bättre, så att man exempelvis kan skapa ännu mer effektiva och bättre produkter.

Vad kan jag arbeta med efter examen?

Efter genomförd utbildning kan du arbeta inom nästan alla tekniska branscher, i både offentlig och privat sektor. Några områden du kan arbeta inom är elektronik, elkraft,  kommunikation, rymdteknik, försvar, medicinsk teknik, fordon och IT. Några yrkesroller du kan vara väl förberedd att axla är:

 • Elektronikingenjör
 • Mönsterkonstruktör
 • Hårdvaruutvecklare
 • Testingenjör
 • Produktsättare
För mer information om Elektronikingenjör, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Du vet väl att du alltid kan söka en utbildning även om du inte har fulla behörigheter?

Teknikhögskolan gör en bedömning av varje ansökan. Kanske har du erfarenheter som kan ersätta en eller flera kurser, eller en utländsk examen som visar din kunskap. Tveka inte med att ansöka oavsett!

Behörighetskrav

 • Grundläggande behörighetskrav (gymnasieexamen eller motsvarande)
 • Godkänt betyg i Matematik 2
 • Godkänt betyg i Ellära 1 / Praktisk ellära
 • Godkänt betyg i Mekatronik 1 / Elektromekanik 1 eller Elektronik och mikrodatorteknik

Kursinnehåll

 • Analog och digital elektronik och kommunikation
 • Elektriska kretsar
 • Elektronikberäkningar
 • Elektronikprojekt
 • Examensarbete
 • Logik
 • LIA 1
 • LIA 2
 • LIA 3
 • Processorkunskap
 • Programmeringsmetodik
 • Tillämpad ellära – elektronik
 • Tillämpad ellära – strömförsörjning
 • Tillämpad matematik och fysik

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Elektronikingenjör

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Teknikhögskolan

Teknikhögskolan - här får 9 av 10 av de studerande jobb direkt efter examen!

Hos Teknikhögskolan läser du yrkeshögskoleutbildningar inom IT, bygg, teknik, logistik och ledarskap. Skolan har gedigen erfarenhet av att bedriva yrkeshögskoleutbildningar med mycket goda resultat. Om du vill ha en utbildning som gör dig efterfrågad på arbetsmarknaden, så är det här du ska studera!

Teknikhögskolan öppnade i Göteborg 2003 och finns idag på tio orter runt om i landet. Affärsidén är att erbjuda de utbildningar som näringslivet efterfrågar. Teknikhögskolans varierade utbud beror därför till stor del på vilken kompetens som marknaden efterfrågar på respektive ort.

Branschnära undervisning

Teknikhögskolans vision är att vara bäst på utbildning i samarbete med arbetslivet. För att lyckas med detta, samverkar skolan ständigt med företag och organisationer för att få bästa möjliga kontakt på arbetsmarknaden. Teknikhögskolan samarbetar idag med över 300 utbildare runt om i Sverige med spetskompetens inom sitt område och sin bransch. Skolan ställer höga krav på utbildarna och har som målsättning att enbart jobba med utbildare som har förmåga att både inspirera och ge dagsaktuell kunskap.

Praktiska case och praktik, LIA, under dina studier

Undervisningen består till stor del av praktiska case. Detta för att kunskapen ska kunna användas direkt i den framtida yrkesrollen, oavsett om du läser en längre yrkeshögskoleutbildning, en diplomutbildning eller en kortare företagsutbildning. I nästan alla Yh-utbildningar ingår LIA (lärande i arbete). LIA är den praktiska delen av utbildningen och syftar till att göra dig så förberedd som möjligt för arbetslivet genom att du har arbetsförlagt lärande ute på ett företag där du får praktisera din kunskap i yrkesrollen ute på fält.

Som studerande på Teknikhögskolan får du en utbildning som gör dig startklar för arbetslivet och attraktiv på arbetsmarknaden.

Varmt välkommen till Teknikhögskolan!

Visa alla utbildningar med Teknikhögskolan

Kontaktuppgifter till Teknikhögskolan

Teknikhögskolan

Anders Personsgatan 14
416 64 Göteborg


Teknikhögskolan Facebook

Efter utbildningen

Efter utbildningen har du specialiserad kunskap och färdigheter, teoretiska och praktiska, inom bland annat ellära, elektronik, styrsystem och reglerteknik. Du kommer exempelvis att kunna arbeta med att programmera och driftsätta elektroniksystem och att felsöka, testa och utföra underhåll av elektronikprodukter. Du lär dig också att arbeta i projektform och att lösa och kommunicera sammansatta problem inom elektronikprojekt, programmering, styrsystem och reglerteknik.

Under din LIA, den arbetsplatsförlagda delen av utbildningen, omsätter du dina teoretiska kunskaper till praktiska färdigheter och etablerar värdefulla kontakter för framtida anställningsmöjligheter.

Beställ information

För att få mer information om Elektronikingenjör via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.