Hotel & Restaurant Manager - kräver yrkeserfarenhet

TUC Yrkeshögskola
Sammanfattning
YH-utbildning
Distans
Distans med träffar
300 YH-p (60 veckor, ca 1,5 år)
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: januari 2024 - Distans
Sista ansökan: Öppen för sen ansökan.

Hotel & Restaurant Manager - kräver yrkeserfarenhet

Arbetar du inom hotell- eller restaurangbranschen och vill ta nästa kliv i karriären? Då har vi vidareutbildningen för dig. Besöksnäringen ökar kraftigt i Sverige och med den även hotell- och restaurangbranschen och det råder stor brist på personal med rätt kompetens. Som Hotel & Restaurant Manager leder, planerar och utvecklar du verksamheten. Utbildningen sker på distans, vilket betyder att du själv väljer när och var du ska studera. Detta kombineras med intressanta och givande dagar i Jönköping. Ölands utbildningscenter i Borgholm är satellitort vilket innebär att medverkar du på utbildningens närträffar genom direktsänd videolänk.

Den här utbildningen kräver yrkeserfarenhet. Har du inte yrkeserfarenhet inom hotell och restaurang kan du istället läsa Hotel & Restaurant Manager i Norrtälje, satellitort Skellefteå.

Hur ser den nya yrkesrollen ut?

I din yrkesroll ser du helheten i både hotell- och restaurangnäringen, och du planerar och organiserar verksamheten. Genom att ha kontroll över utbud och efterfrågan ökar du företagets lönsamhet, och du gör det tillsammans med försäljning och marknadsföring.

Gästerna är både svenska och internationella och du anpassar deras behov genom att ansvara för kvalificerad nivå på service och värdskap.

För att kunna leda och utveckla en personalgrupp på ett pedagogiskt och situationsanpassat sätt, får du kunskaper om bla olika ledarstilar, grupprocesser och konflikthantering. Du lär dig även om arbetsrätt, rekrytering och personalvård. På många arbetsplatser anordnas event, därför ingår även eventplanering i utbildningen.

Efter examen

Den svenska konkurrenskraften stärks av besöksnäringens omställning och hållbara utveckling vilket skapar förutsättningar för fler jobb, runt om i hela landet. Vår utbildning är anpassad efter marknadens behov och på så sätt har du den kompetens som efterfrågas. Som Hotel & Restaurant Manager arbetar du med helheten i mindre företag. I större företag jobbar du som hotellchef, konferenschef och receptionschef eller ledare inom restaurang och servicenäringen.

Att studera på distans

Att studera på distans innebär stor frihet, men också stort eget ansvar. Du ansvarar för din studietid och det gäller att ha självdisciplin. Du kan själv välja när du ska studera, men du måste alltid vara uppdaterad på aktuella datum för distanslektioner, tentor, uppgifter osv. Utbildningen är till största delen webbaserad men innehåller även träffar i Jönköping. Träffarna kan tex innehålla praktiska övningar, tentamen, föreläsningar, redovisningar och grupparbeten.

För mer information om Hotel & Restaurant Manager - kräver yrkeserfarenhet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningens innehåll

 • Affärsutveckling & marknadsföring, 15 YH-p
 • Branschjuridik, 10 YH-p
 • Business English, 15 YH-p
 • Ekonomi, 20 YH-p
 • Eventplanering, 10 YH-p
 • Examensarbete, 10 YH-p
 • Food and Beverages Management, 15 YH-p
 • Hotell & besöksnäring, 15 YH-p
 • Kalkylering & försäljning, 15 YH-p
 • Kommunikation, 15 YH-p
 • Ledarskap & teamarbete, 25 YH-p
 • LIA 1, 30 YH-p
 • LIA 2, 40 YH-p
 • Livsmedel- & alkohollagstiftning, 10 YH-p
 • Projekt & projektledning, 15 YH-p
 • Revenue Management, 25 YH-p
 • Värdskap & Service Management, 15 YH-p

LIA/Praktik

Under sammanlagt fjorton veckor kommer dina studier att vara förlagda till en arbetsplats, så kallat Lärande i arbete, LIA. Under denna period får du ett helhetsperspektiv inom hotell och/eller restaurang genom att följa verksamhetens olika avdelningar. Du utvecklar även din kompetens som ledare under praktiken.

Ansökan och behörighet

 • Grundläggande behörighet för yrkeshögskolan
 • Särskilda förkunskaper: 

Relevant yrkeserfarenhet inom logi, restaurang, café, catering, konferens och event som omfattar minst två år på 100%. 

 • Urval

Urvalet görs på det sammanlagda värdet av yrkeserfarenhet.

Examen, diplom m.m.

Efter avslutad utbildning erhålls en yrkeshögskoleexamen.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till CSN. 

TUC Yrkeshögskola

TUC Yrkeshögskola

Hemligheten bakom TUC:s och våra studerandes framgångar, består av att vi tillsammans levererar det som arbetsmarknaden vill ha; ambitiösa människor med högaktuell kunskap som flyger in i yrkesrollen med kortast möjliga startsträcka. Våra utbildningar är framtagna i nära samarbete med...


Läs mer om TUC Yrkeshögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Hotel & Restaurant Manager - kräver yrkeserfarenhet

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till TUC Yrkeshögskola

TUC Yrkeshögskola

Hamnparken 2
573 35 Tranås


Samarbete med arbetslivet

Denna utbildning har initierats av och formats tillsammans med representanter från arbetslivet och medlemmar av krögarföreningen Taste. Därmed ger utbildningen dig den kompetens som arbetslivet efterfrågar när de ska anställa, vilket gör dig eftertraktad på arbetsmarknaden. Bland företagen som står bakom utbildningen finns bland andra Destination Jönköping, Grand Hotel Jönköping, Vox Hotel, Hooks Herrgård, Scandic Elmia, Gullmarsstrand, Comfort Hotel Jönköping, Elite Stora Hotellet Jönköping, Isaberg Mountain Resort, First Hotel Jönköping, Jensen Education, Mauritzbergs Slott & Golf, Ölands utbildningscenter och Kalmarsunds gymnasieförbund.

Beställ information

För att få mer information om utbildningen Hotel & Restaurant Manager - kräver yrkeserfarenhet från TUC Yrkeshögskola, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.