YH-utbildning

Specialiserad undersköterska, inriktning psykiatri

Yrkeshögskolan Umeå Kommun, i Umeå (+1 orter)
Längd
200 YH-poäng (ca 2 år)
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
2 september, 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-05-26
Utbildningsform
Distans med träffar
Längd
200 YH-poäng (ca 2 år)
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
2 september, 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-05-26
Utbildningsform
Distans med träffar
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

2 september, 2024

  • Distans med träffar
  • Umeå
  • Sista ansökan: 2024-05-26

Om utbildningen

 Specialiserad undersköterska, inriktning psykiatri

Gå en YH-utbildning till Specialiserad undersköterska, inriktning psykiatri!

Är du sugen på att fördjupa dina kunskaper inom psykiatri och få nya spännande arbetsuppgifter samt möjliggöra ett nytt steg i karriären? Då ska du söka till vår utbildning för dig med relevant yrkeserfarenhet inom vård- och omsorg!

Utbildningen leder till yrkesroller som specialiserad undersköterska, boendestödjare eller skötare med inriktning och fördjupning inom psykiatri. Studieformen är bunden med träffar i Umeå och studietakten motsvarar halvfart (50 procent) för att utbildningen ska gå att kombinera med fortsatt arbete till viss del.

Upplägg

Undervisningen varvar studieveckor på skolan med distans- och hemstudieveckor, förutom under LIA-perioderna, för att möjliggöra för tillresande med lite längre avstånd att delta. Den skolförlagda tiden består av föreläsningar, seminarier, redovisningar, handledda grupp- och metodövningar samt studiebesök mm, medan resterande studietid består av självstudier och grupparbeten understött av distansundervisning och en lärplattform där allt samlas. 

Via vår lärplattform Learnpoint finns digitalt material, självinstruerande övningar och uppgifter med hänvisningar till kurslitteraturen samt olika former av kunskapstester mm att tillgå för flexibla studier. Här sker även kommunikationen med skolan, kursansvariga och kurskamrater samt inlämningsuppgifter mm laddas upp och bedöms. Kursernas slutliga betygsättning sker även i lärplattformen.

För mer information om Specialiserad undersköterska, inriktning psykiatri, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Behörighet

Särskilda förkunskaper krävs i följande kurser
Lägst betyget E/3/G i följande kurser eller motsvarande kunskaper:
Omvårdnad 1
Psykiatri 1
Psykologi 1
Svenska 2 alt Svenska som andraspråk 2

Yrkeserfarenhet i omfattning och tid

Minst 2 år relevant yrkeserfarenhet inom vård och omsorgsarbete motsvarande undersköterska med minst 50 % tjänstgöringsgrad.

Tillgodoräknande

Studerande som antas till vår utbildning kan för en del av utbildningen få tillgodoräkna sig annan genomgången utbildning om de kunskaper, färdigheter och kompetenser som åberopas är tillräckliga för att i huvudsak svara mot vår egen. Studerande kan även få tillgodoräkna sig kompetens som har förvärvats i yrkesverksamhet eller på annat sätt. För att få detta prövat behöver man ansöka om tillgodoräknande. Det bör göras så snart som möjligt för att snabbt få beslut efter att man eventuellt har antagits.

Urval

Urval sker genom särskilt prov samt baserat på omfattningen på relevant yrkeserfarenhet. Det särskilda provet är frivilligt att göra och alla som behörigförklaras ingår i urvalet oavsett genomfört urvalsprov, och kan därför ändå antas utifrån sin plats på listan. Men de som inte gör urvalsprovet får (0) poäng med sig som urvalsvärde och konkurrerar endast med poängen från sin yrkeserfarenhet. Vi rekommenderar därför starkt att alla deltar i urvalsprovet, då man på inget sätt kan försämra sina chanser att bli antagen genom ett dåligt resultat.

Studerande med lika poäng i urvalet antas genom lottning. Det betyder även att om det finns platser kvar när antagningen kommer till de med noll (0) poäng i urvalsvärde, så kommer lottning avgöra vem/vilka av dessa som antas.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Specialiserad undersköterska, inriktning psykiatri

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Yrkeshögskolan Umeå Kommun
Sveagatan 8
903 27 Umeå

Yrkeshögskolans utbildningar svarar mot ett verkligt behov på arbetsmarknaden och drivs i nära samarbete med arbetslivet. Utmärkande för yrkeshögskolan är att de företag och organisationer som är knutna till utbildningarna är aktiva när det gäller både planering och genomförande av...

Läs mer om Yrkeshögskolan Umeå Kommun och visa alla utbildningar.

Highlights