Visar 1-20 av 22 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
  • = Öppen för sen anmälan / har restplatser
Visar 1-20 av 22 träffar
1
2

Gillar du att använda färg och form? Är din grej att experimentera med typsnitt, logotyper, kontraster och mönster? Då kanske en YH-utbildning inom grafisk design är något för dig?

Arbetsmarknaden och valet av utbildningar inom grafisk design är brett. Här finns många vägar att gå för dig som är kreativt lagd. YH-utbildningar är bra på det sättet att dem endast finns när behovet på arbetsmarknaden är stort, vilket gör att det är lätt att få jobb efter att ha gått en YH-utbildning. En annan anledning varför YH-utbildningar oftare leder till jobb har att göra med praktiken som nio gånger av tio ingår.

Grafisk designer / grafisk formgivare

Som grafisk formgivare / grafisk designer jobbar du med hur en trycksak, en förpackning eller grafik i digitala medier ska se ut.

Du jobbar med att ge produkten ett ansikte - en form, genom att välja typografi, färg och bilder. Grafisk design innebär att tillämpa tekniker för att arrangera bilder och text för att få fram ett budskap eller underlätta för mottagaren att förstå budskapet.

Grafiska formgivare är verksamma inom olika fält, exempelvis traditionell trycksaksinformation som böcker, tidningar, broschyrer, affischer, etcetera.

Förpackningsdesigner

Ett annat område är förpackningar och etiketter av olika slag, till exempel till livsmedel. Ett tredje område är film och tv: vinjetter och för- och eftertexter är ofta skapade av grafiska formgivare.

Webbdesigner

Ett stort arbetsområde är design av webbsidor och annan digital grafik. Här kallas den grafiska formgivaren ofta webbdesigner.

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀