Visar 1-20 av 92 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
  • = Öppen för sen anmälan / har restplatser
Visar 1-20 av 92 träffar
1
2
3
4
5

En föränderlig bransch

Dagens digitaliserade samhälle gör att det finns många sätt för företag att kommunicera och föra fram information, men vilket sätt ger egentligen bäst resultat? Det är här du kommer in i bilden! Efter avslutad Yh-utbildning inom marknadsföring kommer du att kunna hjälpa företag med deras marknadsföring på ett eller annat sätt.


Vad innebär egentligen marknadsföring?

Marknadsföring är viktigt för alla företag att arbeta med och innebär olika aktivitet för olika företag. Som begrepp är marknadsföring brett, men kan enkelt förklaras som allt ett företag gör för att hitta och behålla kunder. Det kan ske på många olika sätt – till exempel genom kampanjer, reklamfilmer, annonser, samarbeten, sin hemsida eller pressmeddelanden.

Yh-utbildningar inom marknadsföring

Idag finns det ett flertal Yh-utbildningar inom marknadsföring, där du kan välja mellan flera olika inriktningar och specialiseringar runtom i landet. Några av inriktningarna du kan välja mellan är copywriter, digital marknadsföring, public relation, reklam och produktutvecklare.

En Yh-utbildning varierar i längd och kan vara mellan 1-3 år lång och under utbildningen kombineras teori med praktik på en arbetsplats. Genom praktiken får du som studerande arbetslivserfarenhet redan under studietiden, och dessutom kontakt med möjliga arbetsgivare redan innan du är klar.

Framtida jobb

Att arbeta inom marknadsföring innebär att du kan ha väldigt olika arbetstitlar. I stora drag arbetar en marknadsförare på ett eller annat sätt med att kommunicera fördelarna med en idé, vara eller tjänst i syfte att skapa intresse och sälja.

Ett arbete inom marknadsföring innebär för de flesta mycket kontakt med människor, det är därför en fördel om du har god kommunikationsförmåga. Många marknadsförare jobbar på informations- eller marknadsavdelningar på företag, myndigheter, kommuner eller organisationer. Du kan också arbeta på en reklambyrå eller tryckeri – du har många val att välja mellan!

Lycka till med dina studier!

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀