Visar 1-20 av 66 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
  • = Öppen för sen anmälan / har restplatser
Visar 1-20 av 66 träffar
1
2
3
4

Yh-utbildning till ingenjör

Beroende på hur du väljer att profilera din Yh-utbildning till ingenjör genom inriktningar, vidareutbildning och intressen så kan då på så sätt styra hur ditt framtida arbete kommer att se ut. Arbetet som ingenjör innebär nästan oändligt varierande arbetsuppgifter, vilket innebär att tio olika personer kan ha läst samma yh-utbildning och i slutändan arbeta med helt skilda arbetsuppgifter och på olika nivåer.

Förutom yh-utbildning så kan du även läsa en ingenjörsutbildning på universitet och högskola samt på distans. Men det som är speciellt med att läsa en yh-utbildning till ingenjör är att innehållet i utbildningarna bygger på kunskap som uppkommit vid produktionen av varor och tjänster. Syftet med Yh-utbildningarna till ingenjör är alltså att de ska leda till jobb direkt efter examen.

En kombination av teori och praktik

De allra flesta Yh-utbildningar inom kategorin ingenjör kombinerar också teori med praktik ute på en arbetsplats. Det kallas även för ”Lärande i arbete” (LIA). Genom LIA:n får du som studerande arbetslivserfarenhet redan under studietiden, och dessutom kontakt med möjliga arbetsgivare redan innan du är klar. Det här ger dig som student ett försprång efter examen, när det är dags att söka jobb.

Olika inriktningar inom yh-utbildningar till ingenjör

Det finns många olika inriktningar att välja mellan inom yh-utbildningar till ingenjör. Beroende på vad du är intresserad av kan du bland annat välja inriktningar som:

  • Automation
  • Betong
  • Byggnadsingenjör
  • El och energi
  • Fastighetsingenjör
  • Mätningstekniker
  • VVS-ingenjör

Efter att du gått en yh-utbildning till ingenjör

Chefsbefattningar inom ingenjörsyrket ger som regel högre lön. Det bedöms råda en brist på arbetsmarknaden vad gäller yrkeserfarna ingenjörer medan bilden för nyutexaminerade är mer splittrad beroende på inriktning. Rekryteringsbehoven av ingenjörer förväntas dock öka under de kommande åren till följd av strukturförändringar och pensioneringar.

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀