Visar 1-6 av 6 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-6 av 6 träffar

Mer om YH-utbildningar inom sociologi

Bland Yh-utbildningarna inom kategorin sociologi, finns det flera olika inriktningar att välja bland. Exempel på yrken du kan få efter avslutad utbildning inom kategorin sociologi är behandlingspedagog, kvalificerad behandlingsassistent och mycket mer.  

YH-utbildningar inom sociologi

Yh-utbildningar skapas bara då det finns ett dokumenterat och efterfrågat behov av arbetsmarknaden, vilket innebär att din utbildning inom kategorin sociologi i nästan 90 % av fallen leder direkt till en anställning. De allra flesta Yh-utbildningar inom kategorin sociologi kombinerar också teori med praktik ute på en arbetsplats.

Det kallas även för ”Lärande i arbete” (LIA). Genom LIA:n får du som studerande arbetslivserfarenhet redan under studietiden, och dessutom kontakt med möjliga arbetsgivare redan innan du är klar. Det här ger dig som student ett försprång efter examen, när det är dags att söka jobb inom sociologi. De flesta Yh-utbildningar inom sociologi leder idag inte till ett specifikt yrke men ger kompetens för alla arbeten där det behövs kunskaper om samhället och de sociala förhållanden som påverkar människans livssituation.

För dig som premierar flexibilitet och inte kan ta dig fram och tillbaka till utbildningsorten finns det en möjlighet att läsa din Yh-utbildning inom sociologi på distans. Undervisningen sker då genom kursbrev som du följer efter egen tid och förmåga.

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀