Visar 1-4 av 4 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-4 av 4 träffar

Beteendevetenskap är en vetenskap som delar flera av sina teorier med psykologin, sociologin och pedagogiken. Fokus ligger på människans beteende och samspelen dem emellan - hur gruppen och individen påverkar varandra, hur organisationen interagerar med gruppen, och hur ett företag ska styras för att bli framgångsrikt på både kort och lång sikt.

Som beteendevetare har du en långsiktig trend i ryggen. Allt fler arbetsgivare lägger större vikt vid personalens hälsa, trivsel och kompetensutveckling. Det är här du tillammans med ledningen utvecklar organisationen. Nedan finner du information om YH-utbildningar inom beteendevetenskap.

Vad kan du jobba med efter en YH-utbildning inom beteendevetenskap?

Efter en avslutad YH-utbildning inom beteendevetenskap finns det flera olika möjligheter i arbetsmarknaden. Inriktningen på din YH-utbildning inom beteendevetenskap kan avvgränsa den breda arbetsmarknaden. Arbetsuppgifter så som ansvar för utredningar, kompetensutveckling och olika behandlingar inom kommun, företagshälsovård och personal är bara några exempel på vad som finns för dig som läst en YH-utbildning inom beteendevetenskap.

Det finns även möjligheter för dig som beteendevetare att arbeta i projektform tillsammans med andra yrkeskategorier inom kommunen eller det privata näringslivet. Utöver det så är det även fler och fler större organisationer som nu anlitar beteendevetare i sina forskningsprojekt.

BeteendevetareYH-utbildning inom beteendevetenskap

För dig som vill utbilda dig inom beteendevetenskap finns det flera olika typer av YH-utbildningar att välja mellan.

Bland YH-utbildningarna finns det flera olika inriktningar på utbildningarna inom beteendevetenskap, framförallt inom olika behandlingsformer och ledarskapsprogram. De flesta YH- utbildningarna inom beteendevetenskap håller mycket god kvalitet och ligger normalt på två år. Den inriktning som finns bland YH-utbildningarna inom beteendevetenskap är tillämpad beteendeanalys.

Framtiden efter en avklarad YH-utbildning inom beteendevetenskap?

I dag finns det cirka 6 000 beteendevetare på arbetsmarknaden. Konkurrensen om jobben är hård och just nu finns det överskott på de som utbildat sig inom beteendevetenskap. Men genom fyrtiotalisternas stora pensionsavgångar blir balansen på sikt bättre, vilket kommer att märkas inom tre år.

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀