Visar 1-12 av 12 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-12 av 12 träffar

Ett spännande arbete i en viktig bransch

En Yh-utbildning till tandsköterska kommer ge dig möjligheten att arbeta i en viktig bransch med mycket patientkontakt. De patienter du möter i ditt arbete har olika förutsättningar vilket gör det till en fördel om du har en empatisk och pedagogisk förmåga.

Läs en Yh-utbildning till tandsköterska

I en Yh-utbildning varvar teoretisk undervisning med praktiska övningar på klinik eller utbildarens lokaler. Den praktiska delen kallas ofta för LIA (Lärande i arbete) och ger dig möjlighet att lära dig mer om det dagliga arbetet som tandsköterska, du får alltså arbetslivserfarenhet under din studietid. Du får dessutom möjlighet att knyta kontakter med potentiella arbetsgivare vilket kan ge dig en fördel när det är dags för att söka jobb. 

Att jobba som tandsköterska

Tandsköterska är en utbildning för dig som trivs med att arbeta i lag, är bra med människor, serviceinriktad och ansvarstagande. Arbetsuppgifterna varierar och du kommer ofta bemöta och följa patienten under hela mottagandet.

Som tandsköterska är du en del av ett team med bland annat tandläkare och tandhygienist. Du får assistera vid behandlingar och hjälper patienter med betalning, tidsbokningar samt att föra ett preventivt tandvårdsarbete. Du kommer att ha varierande arbetsuppgifter där några andra exempel är journalhantering, inköp och fakturering och receptionsarbete.

Efter dina studier

När du är klar med din Yh-utbildning till tandsköterska har du goda möjligheter till jobb. Efterfrågan på kvalificerad tandsköterskor är stor och kommer sannolikt öka under kommande år – goda förutsättningar för dig som vill komma in på arbetsmarknaden!

Lycka till med dina studier! 

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀