Läke- och livsmedelstekniker
Här är utbildningen med inriktning mot ett kvalificerat praktiskt arbete inom läke- och livsmedelsindustrin. En utbildning för dig som vill bidra till att förbättra hälsa och livskvalitet hos befolkningen eller arbeta med framtidens hållbara näring i svensk livsmedelsindustri.
Utbildningen är på heltid och varvar lärarledd undervisning med laborationer, självstudier, grupparbeten, handledning, LIA, studiebesök och gästföreläsningar från arbetslivet.
Efter utbildningenkan du arbeta som läkemedelstekniker eller livsmedelstekniker i offentlig och privat regi och du har praktiska färdigheter och kompetenser inom läke-och livsmedelsrelaterad produktion.
Kursernaomfattar hela kedjan från idé till produkt med hygienkrav, processteknik, processkemi samt kännedom om relevant lagstiftning.
Du lär dig också ett kvalitetstänkande inom säkerhet, produktkvalitet och miljö samt praktiskt användning av olika säkerhets- och förbättringsverktyg.
Så ansöker du
Grundläggande behörighet för yrkeshögskola.
Särskilda förkunskaper:
Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2, Engelska 6, Kemi 1, Matematik 2c
ELLER
Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2, Engelska 6, Matematik 2b, Naturkunskap 2
Reportage
Illustratören som blev läke- och livsmedelstekniker
Hur är det att läsa YH-utbildningen läke- och livsmedelstekniker? Vad ska man tänka på? Vad är roligast? Och vågar man sadla om till något helt nytt, mitt i livet? Vi pratar med Christoffer Cerdic, som gick utbildningen i Lund 2017-2019.
Intresseanmälan
Folkuniversitetet Gävle, Falun, Uppsala, Örebro och Västerås
Folkuniversitetets Yrkeshögskola är en av Sveriges största anordnare av YH-utbildningar. En examen härifrån gör dig attraktiv inom ett yrkesområde där efterfrågan på professionell och kompetent personal är stor! YH-utbildningarna tas fram i nära samarbete med näringslivet. Representanter från företag och...
Läs mer om Folkuniversitetet Mitt och visa alla utbildningar.