YH-utbildning

Marknadskommunikatör – digitala medier

Längd
3 terminer
Utbildningstakt
Heltid, distans
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: Ansökan öppnar i februari 2024
Utbildningsform
Distans
Längd
3 terminer
Utbildningstakt
Heltid, distans
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: Ansökan öppnar i februari 2024
Utbildningsform
Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Distans
  • Distans
  • Sista ansökan: Ansökan öppnar i februari 2024

Om utbildningen

Marknadskommunikatör – digitala medier

Marknadskommunikatör är en tvärfunktionell yrkesroll inom sociala medier där du både producerar, kommunicerar och marknadsför innehållet i digitala kanaler. Kraven för relevant information via digitala och virtuella medier ökar allt mer och stor vikt läggs på att kommunicera varumärken med ett engagerande innehåll i rätt kanal för att nå ut med önskat budskap. Utbildningens breda kursutbud är format för att möta framtidens yrkesroll som eftersöks av företag i hela Sverige.

Marknadskommunikatör är en kreativ innehållsproducent som jobbar med text, bild, ljud och video i digitala kanaler, men det är även en digital marknadsförare som förstår möjligheterna i digitala medier och kan nyttja dem framgångsrikt. Utbildningen innehåller grafisk och visuell produktion, textproduktion, webbproduktion samt digital marknadsföring, men även digital analys och kommunikation.

Utbildningen sker digitalt baserat på distans – på så sätt kan du som studerande både studera, praktisera (LIA Lärande i arbete) och sedan jobba inom din region var du än bor i Sverige.

Vad kan jag arbeta med efter avslutad utbildning?

Utbildningen möter ett brett kompetensbehov över hela Sverige där behovet av en bred generalistroll inom marknadsföring och kommunikation är stor. Det innebär en yrkesroll som kan hantera många olika delar från digitalt skapande till digital marknadsföring och analys. Din yrkesroll är ofta eftersökt av marknads- och kommunikationsavdelningar på företag då du framförallt inte är en specialist på ett visst nischat område utan snarare digitala producenten som har många olika verktyg att jobba med.

Du kommer kunna jobba bl.a. som marknadskommunikatör, marknadskoordinator, digital informatör, digital kommunikatör, onlinemarknadsförare, med flera.  

IHM Business School

En YH-utbildning vid IHM Business School ger inte bara kompetensen som krävs för ett efterfrågat yrke, den utvecklar modiga nytänkare med förmåga att bryta mönster och driva innovation. Vill du vara med och forma morgondagens näringsliv är IHM din biljett in i ett av Sveriges största nätverk för utveckling. Fler än 50 000 personer har under 50 år examinerats från IHM vilket fogat samman oss med arbetsmarknaden på ett sätt som ingen annan skola kan mäta sig med. I nuläget utvecklar och genomför vi YH-utbildningar i nära samverkan med över 2000 partnerföretag i näringslivet och vi kan konstatera att många av våra studenter får jobberbjudanden redan under utbildningens gång. Svenska företag känner IHM Business School och med IHM i ditt CV så kommer de även vilja lära känna dig.

För mer information om Marknadskommunikatör – digitala medier, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet
Slutbetyg från ett fullständigt nationellt eller specialutformat program i gymnasieskolan med lägst betyget Godkänt i minst 2 250 gymnasiepoäng inkl. kurserna Svenska 1, Matematik 1 och Engelska 5 eller motsvarande.

Särskilda förkunskaper

Betyg E/Godkänt i:

  • Engelska 6 (Engelska B)
  • Svenska 2 (Svenska B)

Reell kompetens
Om du saknar formella meriter för grundläggande behörighet, till exempel gymnasieexamen eller slutbetyg från gymnasieskolan, kan IHM Business School istället göra en bedömning av din reella kompetens. Detta gäller även om du saknar formella meriter för en särskild behörighet, t.ex. godkänt betyg i en gymnasiekurs. Ta kontakt med skolan för mer information.

Examen & Intyg

EXAMEN

  • Utbildningen ger en Yrkeshögskoleexamen på 320 YH-poäng och motsvarar SeQF nivå 5, samt EQF nivå 5.

Kostnader

  • Utbildningen är avgiftsfri och berättigar till studiemedel. Ansök hos CSN.
  • Ev. kostnad för litteratur tillkommer.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Marknadskommunikatör – digitala medier

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
IHM Yrkeshögskola
Fabriksgatan 25
41250 Göteborg

Hitta din utbildning på IHM Yrkeshögskola

När du läser en YH-utbildning på IHM får du inte bara kompetens för ett efterfrågat framtidsyrke. Hos oss utvecklas du till en modig nytänkare, med förmågan att bryta invanda mönster och driva innovation. Vill du vara med och forma morgondagens...

Läs mer om IHM Yrkeshögskola och visa alla utbildningar.

Highlights