Visa yhutbildningar.se som: Mobil
Sammanfattning
Yh-utbildning
Örnsköldsvik
1,5 år
Heltid
CSN-berättigad
Startdatum: 2020-09-07 - Örnsköldsvik
Hydraulsystemtekniker

Hydraulsystemtekniker

Sök till Hydraulsystemtekniker och ta steget in i ett spännande framtidsyrke med oändliga möjligheter. Behovet av hydraulsystemtekniker är stort och 9 av 10 av våra elever får jobb direkt. Utbildningen är kostnadsfri och matchar näringslivets behov. Dessutom har du rätt till studiemedel och är garanterad bostad i Örnsköldsvik. 

Utbildningen finns i hjärtat av hydraulikindustrin, Örnsköldsvik. Här har vi Skandinaviens mest välutrustade tekniklabb inom hydraulik. En röd tråd i utbildningen är samarbetet med det lokala näringslivet, med flera världsledande hydraulikföretag. Under två praktikperioder kommer du att praktisera på ett företag och vi bjuder regelbundet in föreläsare från näringslivet.

Som hydraulsystemtekniker har du näst intill obegränsade utsikter att jobba med allt från fordon, maskiner, vindkraft till oljeplattformar eller inom tillverkningsindustrin. Du kommer att ha arbetsuppgifter på kontoret, i verkstaden, i skogen eller hos kunder i andra länder. Du kan till exempel jobba med att utveckla produkter, programmera system, felsöka och reparera en trasig grävmaskin, analysera driftsäkerhet och energiåtgång eller underhålla skördare.

Certifiering Cetop 3

Utbildningen ger teori till certifiering av Montör, Underhållstekniker och Operatör. Efter två års yrkeserfarenhet kan du ansöka om certifikat för certifierad Underhållstekniker.  

För mer information om Hydraulsystemtekniker, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Förkunskaper

Behörighet

Vi välkomnar alla att ansöka oavsett bakgrund, vi gör alltid en individuell bedömning. 20% av de antagna behöver inte uppfylla kraven nedan.

Kraven för särskild behörighet är godkända betyg från Naturvetenskapliga programmet, El- och energiprogrammet, Industriprogrammet, Fordonsprogrammet, VVS-fastighetsprogrammet eller Teknikprogrammet. Elever från övriga program kan komplettera sin utbildning med Fysik 1a eller ha minst 1 års yrkeserfarenhet inom teknik, el, fordon eller industri. 

Urval
24 personer antas till utbildningen. Urvalet sker utifrån gymnasiebetyg och yrkeserfarenhet. Dessutom intervjuas alla sökande. 

Kostnad

Utbildningen är kostnadsfri och du har rätt till studiemedel.

Boende

Örnsköldsvik har bostadsgaranti för elever som studerar i Örnsköldsvik.

Kursinnehåll

 • Hydraulik, 65p
  Introduktion och fördjupningar i hydraulikens ingående komponenter, ISOsymboler, schemastruktur och systemförståelse för industriella och mobila system
 • Energieffektivitet i Hydraulik, 10p
  Kursen inriktas på att ge förståelse för förluster i hydraulsystem och hur dessa kan minskas
 • Hydraulik Montageteknik, 20p

  Kursen tar upp installationsaspekter på hydrauliska system

 • Maskinsäkerhet i Hydraulik, 5p
  Kursen ger kännedom om allmänna regler och säkerhetskrav för system och deras komponenter
 • Mobil, Industri och Offshorehydraulik,10p
  Kursen ger förståelse för hur hydrauliken är utformad i mobila, industriella och inom offshore
 • El- och Reglerteknik i Hydraulik, 20p
  Kursen ger bl a grundläggande kunskaper om lik- och växelström, i mätning, mätvärdesbearbetning och beräkning av elektriska storheter 
 • Automation med Hydraulik, 15p
  Kursen ger grundläggande kunskaper om hur moderna styr och reglersystem används i process och tillverkningsindustri samt i mobila fordon
 • Teknologi i Hydraulik, 20p
  De studerande skall efter kursen ha  förståelse om det mekaniska och hydrauliska sambanden
 • Tillämpad Matematik, 15p
  Kursen ger de matematiska kunskaper som behövs för att övriga ämnen inom utbildningen skall kunna klaras av
 • Examensarbete, 30p

  Kursen ger kunskap om hur ett projektarbete går till och hur man på ett effektivt sätt letar information, sammanställer fakta samt dokumenterar och upprättar en god teknisk rapport

 • LIA, 90p
  Lärande i arbete, LIA, är den del av utbildningen där du får omsätta och använda dina kunskaper i praktiskt arbete ute på ett företag.

5 poäng = 1 veckas studier

ITH - Institutet för tillämpad hydraulik

ITH

ITH - Institutet för Tillämpad Hydraulik, med dotterbolaget ITH Analys utgör idag nordens bredaste kompetenscentrum inom hydraulikområdet. Utbildning, konsulttjänster och forskning är huvudingredienser i verksamheten och syftet är att på alla nivåer öka kunskapen om hydrauliska system i alla dess...


Läs mer om ITH - Institutet för tillämpad hydraulik och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Hydraulsystemtekniker

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

ITH - Institutet för tillämpad hydraulik

Sörbyvägen 1
891 42 Örnsköldsvik

Tel: 0660-79850

Beställ information

För att få mer information om utbildningen Hydraulsystemtekniker från ITH - Institutet för tillämpad hydraulik, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.