Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Produktionsutveckling

Jönköping University
Sammanfattning
YH-utbildning
Jönköping, Ljungby, Värnamo, Växjö
1,5 år
Heltid
CSN-berättigad
Kommande starter
Jönköping
augusti 2022 
Ljungby
augusti 2022 
Värnamo
augusti 2022 
Produktionsutveckling

Produktionsutveckling

Läs en YH-utbildning inom Produktionsutveckling på Jönköping University

Vill du vara med och utveckla framtidens tillverkningsindustri? Företagen står mitt i en spännande utvecklingsprocess där nya tekniska lösningar, automation, robot och digitalisering är avgörande för att effektivisera produktionen och på ett hållbart sätt öka företagens konkurrenskraft.

Det här är en mycket intressant utbildning för dig som redan arbetar eller har erfarenhet inom branschen och vill ta ett nytt steg i karriären. Det finns ett stort behov av kompetens och du kommer i din nya yrkesroll att bidra till att förbättra och utveckla produktions-processer på ett effektivt och hållbart sätt i små eller större företag.

Under utbildningen får du möjlighet att utveckla dina kunskaper inom effektiv och hållbar produktion. Fokus ligger på ökad kompetens inom kontinuerligt kvalitetsarbete, LEAN produktion och produktionsutveckling kopplat till faser, flöden och processer, både teoretiskt och praktiskt. Dessutom lär du dig att behärska berednings-, planerings- och kalkyleringsarbete inom produktionsekonomi och modern automatiserad tillverkning. Efter utbildningen kan du självständigt leda och koordinera utvecklingsprocesser inom produktionsteknisk verksamhet.

För mer information om Produktionsutveckling, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

När du söker till den här utbildningen, så tar vi inte bara hänsyn till dina formella meriter som examen och betyg. Din erfarenhet och personliga drivkraft har stor betydelse och därför har vi möjlighet att bevilja en studieplats även till dig som inte har formell behörighet. Vi gör då en individuell bedömning av dina yrkeserfarenheter och din förmåga att genomföra utbildningen.

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet samt betyg lägst E/G/3 i följande kurser ur Teknikprogrammet eller Industritekniska programmet:

  • Industritekniska processer 1
  • Produktionskunskap 1
  • Produktionsutrustning 1
    eller motsvarande kunskaper.

Urval

Om det blir aktuellt med urval för den utbildning du sökt kommer du att få en kallelse och mer information efter sista ansökningsdag.

Anmälan

Anmälan gör du på Jönköping Universitys hemsida.

Anmälan öppnar 15 mars 2022.

Upplägg

Jönköping University, Tekniska Högskolan, som är utbildningens huvudman, har tagit fram utbildningen i nära samarbete med ledande teknikföretag så att den väl svarar mot företagens kunskapsbehov.

Utbildningen är på heltid och kostnadsfri och bedrivs på fyra orter i Jönköpings och Kronobergs län: Värnamo, Jönköping, Växjö och Ljungby.
Den studerande är i skolan en dag per vecka, lärande i arbete (LIA) på arbetsplatsen med successivt mer kvalificerade uppgifter två dagar per vecka samt självstudier. Undervisande lärare har specifik yrkeserfarenhet från branschen.

Utbildningen genomförs på svenska. Litteratur kan även förekomma på engelska.

Kursinnehåll

100 yrkeshögskolepoäng (Yhp) motsvarar en termins heltidsstudier.

Termin 1

Projektmetodik och projektstyrning, 25 Yhp
Produktionsekonomi, 25 Yhp
LIA 1, 25 Yhp
Produktionsutveckling 1, 25 Yhp

Termin 2

Ledarskap, 25 Yhp
Kvalitet och hållbar produktion, 25 Yhp
Produktionsutveckling 2, 25 Yhp
LIA 2, 25 Yhp

Termin 3

Automatisering och robotteknik, 25 Yhp
Digitalisering och AI, 25 Yhp
Examensarbete 25 Yhp
LEAN, 25 Yhp

Praktik

I våra yrkesutbildningar lägger vi stor vikt vid praktiska färdigheter och att du ska vara väl förberedd för ditt kommande yrke och kunna få rätt arbete direkt efter utbildningen. Därför är Yrkeshögskoleutbildningen en inspirerande kombination av teori och praktik. 25 procent av utbildningen består av praktik i form av LIA (Lärande i arbete) eller examensarbete ute på ett eller flera företag. Det ger dig möjlighet att direkt få testa dina nyförvärvade kunskaper i verkligheten, samtidigt som du får viktiga kontakter i branschen. Undervisande lärare har också specifik yrkeserfarenhet från branschen och vi gör spännande studiebesök och får lyssna till inspirerande gästföreläsningar.

Examen, diplom m.m.

Yrkeshögskoleexamen, Produktionsutveckling.

Jönköping University

Jönköping University

Funderar du över framtiden? Vill du vara attraktiv på arbetsmarknaden – både nationellt och internationellt? Jönköping University har en tydlig internationell profil och tillhör landets främsta när det gäller internationellt studentutbyte. Hos oss får du möjlighet att förlägga delar av...


Läs mer om Jönköping University och visa alla utbildningar.

Öppet hus

Välkommen till Öppet hus på Jönköping University

Välkommen till Öppet hus på Jönköping University i början av mars.
Vårt öppet hus är tillbaka på campus och du är väldigt välkommen att titta på campus, och träffa studenter och personal från de programmen du är intresserad av.

Har du inte möjlighet att komma till Jönköping kommer delar av öppet hus att livesändas på Youtube också!

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2022-03-19     

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Produktionsutveckling

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Jönköping University

Gjuterigatan 5
553 18 Jönköping


Beställ information

För att få mer information om utbildningen Produktionsutveckling från Jönköping University, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.