Byggproduktionsledare – ROT

KYH Göteborg
Sammanfattning
YH-utbildning
Göteborg
Klassrum
2 år
Heltid
CSN-berättigad
Startdatum: augusti 2023 - Göteborg

Beskrivning

Vad gör en byggproduktionsledare?

Som Byggproduktionsledare inom renovering, ombyggnad och tillbyggnad (ROT) leder du arbetet i byggprojekt och är den som ansvar för hela byggprocessen. Du kommer ha en samordnande roll med kunskap om byggproduktionens alla delar. Inom ROT utgår man från befintliga byggnader och gör en plan utifrån de förutsättningar som finns.

Yrket ställer krav på att du som Byggproduktionsledare har god kännedom om fastigheten och att du inför byggstarten gör en noggrann inventering för att undvika att stöta på stora problem. Du kommer jobba nära boende i fastigheten och fastighetsägare, vilket ställer krav på god kommunikation och planering.

Under utbildningen

Under Byggproduktionsledare utbildningen rustas du med gedigna kunskaper om renoveringsprojekt, teknisk utveckling och energieffektivisering. Du lär dig specifika kunskaper inom ROT såsom byggnadstekniska lösningar från olika tidsperioder, stambyten, om kulturmiljölagen, energieffektivisering av äldre byggnader och olika renoveringstekniker. Utbildningen och yrket passar dig som drömmer om en ledande roll inom samhällsbyggnad.

Framtid och kompetensbehov

Det är stor brist på kompetenta Byggproduktionsledare inom ROT. Vår utbildning är skapad tillsammans med ett 20-tal av Sveriges främsta byggföretag, bland andra PEAB, Skanska, Veidekke och NCC. Som Byggproduktionsledare arbetar du på tjänstemannanivån inom byggsektorn, där du är ett stöd till platschefen och planerar och leder det dagliga arbetet.

Exempel på yrkestitlar förutom Byggproduktionsledare ROT:

  • Byggnadsingenjör
  • Arbetsledare
  • Projektledare

Varför välja KYH?

Praktik/LIA

Samarbete med branscher

CSN-berättigad

Ansökan och behörighet

Behörighetskrav 

För att kunna bli antagen till utbildningen behöver du ha gymnasieexamen från Sverige eller annat land. Du behöver även ha minst godkänt betyg i något av de olika särskilda behörighetskurserna nedan:

  • Matematik B / Matematik 2
  • ELLER
  • Bygg och anläggning 2

Saknar du något behörighetskrav?

Då kanske du kan söka på reell kompetens eller göra ett kostnadsfritt behörighetstest.

KYH Göteborg

Det här är KYH

KYH tillhör topp 10 största yrkesskolor i Sverige. Vi erbjuder utbildningar inom samhällsbyggnad, ekonomi och IT. Just nu är vi 1400 studerande i nästan 60 olika klasser. Vi vill skapa en studentupplevelse för livet, som du känner starkt för under...


Läs mer om KYH Göteborg och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

KYH Göteborg

Vintergatan 1A
417 58 Göteborg

Tel: 019-100080
Mobil 019-100080
www.kyh.se

Recensioner

Snittbetyg: 2

Baseras på 1 recensioner.

Alias

Gå nån annan utbildning istället. Betyg har rättats för snälla föreläsare. Hälften av oss som tar examen nu kan inte det som står vi ska kunna i vår kurs planering när vi går ut. Önskar jag hade lagt tiden annanstans på bättre utbildning. Dålig information från skola.

KYH Kommentar:
Hej, tack för din feedback. Det känns så klart tråkigt att du inte är nöjd med utbildningen. Vi tar till oss din feedback och ska undersöka hos oss om det är något vi kan göra för att förbättra oss. Vi hade gärna pratat vidare om detta med dig och önskar att du kontaktar vår regionchef Annika: annika.jidegren@kyh.se.
Recensioner
Recensioner
(2,0)
Baseras på 1 recensioner.