YH-utbildning
Inga recensioner än

Key Account Manager

Längd
200 YH-p (40 veckor, ca 2 år)
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
september 2023 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: Öppen för sen ansökan.
Utbildningsform
Distans med träffar
Längd
200 YH-p (40 veckor, ca 2 år)
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
september 2023 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: Öppen för sen ansökan.
Utbildningsform
Distans med träffar
Få mer information om utbildningen 👍

Key Account Manager

Arbetar du idag som företagssäljare inom B2B? Är du kommunikativ och har god förmåga att bygga relationer? Ta då steget och vidareutbilda dig till Key Account Manager. Efter ett års distansstudier är du specialist på att arbeta med och utveckla företagets nyckelkunder. Genom goda, långsiktiga och lönsamma relationer, och med både kunden och företagets bästa i fokus, skapar du tillväxt och goda resultat åt båda parter. Utbildningen sker på distans med givande och intressanta träffar i Linköping.

Vad arbetar du med?
Inom Key Account Management (KAM) arbetar du med strategisk försäljning. På ett kvalificerat, proaktivt och kreativt sätt kan du bedriva en kundfokuserad verksamhet. Du utvecklar både din och kundens konkurrenskraft och du har mycket goda kunskaper inom komplex försäljning, t.ex. affärsjuridik, avtal, ekonomi och finansiell planering.

Som KAM stärker du ett företags position på marknaden genom till exempel behovsanalys, strategisk marknadsföring och omvärldsanalys. Många av dagens företag har engelska som koncernspråk. På ett professionellt sätt bemästrar du språket i bland annat affärskorrespondens, möten och förhandlingar, interna affärsmöten, presentationsteknik och affärstermer.

I din yrkesroll har du ett brett kontaktnät, och fungerar som en brygga mellan kunden och olika samarbetspartners. Du är också en viktig kunskapsresurs, inte bara när det gäller säljarbete, utan också andra processer inom din, kundens och era samarbetspartners verksamhet.

KAM handlar mycket om att se dina nyckelkunders behov och utmaningar ur ett helhetsperspektiv, samt att kunna bemöta och överträffa deras förväntningar. Efter examen har du de färdigheter och verktyg som behövs för att arbeta strategiskt, långsiktigt och lönsamt med KAM.

Efter examen
Företag, stora som små, och inom alla typer av branscher är i behov av personer med kompetens som kan driva företaget framåt. Det tillsammans med goda kundrelationer blir en allt viktigare konkurrensfördel. Som Key Account Manager kan du affärsutveckla en verksamhet och du har lönsamhetsoptimering för både kund och det egna företaget i fokus. Förutom att arbeta som KAM, kan du jobba som storkundsansvarig och nyckelkundsansvarig. Möjligheten till jobb är goda, speciellt om man har försäljningsvana i kombination med eftergymnasial utbildning.

Att studera på distans
Att studera på distans innebär stor frihet, men också stort eget ansvar. Du ansvarar för din studietid och det gäller att ha självdisciplin. Du kan själv välja när du ska studera, men du måste alltid vara uppdaterad på aktuella datum för distanslektioner, tentor, uppgifter osv. Utbildningen är till största delen webbaserad men innehåller även 4 st träffar i Linköping. Träffarna kan tex innehålla praktiska övningar, föreläsningar, diskussioner och redovisningar.

För mer information om Key Account Manager, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

september 2023

 • Distans med träffar
 • Distans
 • Sista ansökan: Öppen för sen ansökan.

Utbildningens innehåll

 • Affärsjuridik & avtal, 20 YH-p
 • Affärskommunikation & retorik, 20 YH-p
 • Arbetsplatsförlagt projekt, 10 YH-p
 • Att organisera & leda projekt, 20 YH-p
 • Business English, 15 YH-p
 • Examensarbete, 5 YH-p
 • Företagsekonomi & finansiell planering, 20 YH-p
 • Key Account Management grund, 30 YH-p
 • Key Account Management fördjupning, 20 YH-p
 • Strategisk marknadsföring, 20 YH-p
 • Strategisk omvärldsanalys, 20 YH-p

Ansökan och behörighet

 • Grundläggande behörighet för yrkeshögskolan
 • Särskilda förkunskaper: lägsta betyg E/3/G i följande kurser eller motsvarande kunskaper
  • Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2
  • Matematik 2
  • Engelska 6

Minst 2 års yrkeserfarenhet på heltid av försäljning. 

 • Urval

Urvalet görs på poäng på tidigare yrkeserfarenhet. 1 poäng/månad. Max 48 poäng.

Samarbeten med arbetslivet

Denna utbildning har initierats av och formats tillsammans med representanter från arbetslivet. Därmed ger utbildningen dig den kompetens som efterfrågas vid anställning, vilket gör dig eftertraktad på arbetsmarknaden. Bland de som står bakom utbildningen finns Acconia, ATC Tape Converting, Café Bar, DESMI A/S, LOHILO, OEM Electronics, Office Management, Pelly Group, Range Servant, Releasy Customer Management, Riksbyggen, Säljarnas Riksförbund, TaxiCaller, XM Reality, GH:s TraktorCity och Cybercom.

Examen, diplom m.m.

Efter avslutad utbildning erhålls en yrkeshögskoleexamen.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från CSN.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Key Account Manager

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Samarbete med arbetslivet

Vi har ett starkt samarbete med arbetslivet, och tillsammans med dem har vi utvecklat denna utbildning. Utbildningen ger dig de kunskaper som företagen efterfrågar när de ska anställa Key Account Manager. Detta ger dig ett nätverk med företag i behov av säljare och du blir mycket attraktiv på arbetsmarknaden. Vi samarbetar med Poolia, Releasy, Verisure, Office Management, TaxiCaller, OEM Automatic och Agricam.

TUC Yrkeshögskola
Hamnparken 2
573 35 Tranås

TUC Yrkeshögskola

Hemligheten bakom TUC:s och våra studerandes framgångar, består av att vi tillsammans levererar det som arbetsmarknaden vill ha; ambitiösa människor med högaktuell kunskap som flyger in i yrkesrollen med kortast möjliga startsträcka. Våra utbildningar är framtagna i nära samarbete med...

Läs mer om TUC Yrkeshögskola och visa alla utbildningar.

Highlights