YH-utbildning

Key Account Manager

TUC Yrkeshögskola, i Linköping (+1 orter)
Längd
200 YH-p (40 veckor, ca 2 år)
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
september 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: Öppen för sen ansökan.
Utbildningsform
Distans med träffar
Längd
200 YH-p (40 veckor, ca 2 år)
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
september 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: Öppen för sen ansökan.
Utbildningsform
Distans med träffar
Få mer information om utbildningen 👍

Key Account Manager

Arbetar du idag som företagssäljare inom B2B? Är du kommunikativ och har god förmåga att bygga relationer? Ta då steget och vidareutbilda dig till Key Account Manager. Efter ett års distansstudier är du specialist på att arbeta med och utveckla företagets nyckelkunder. Genom goda, långsiktiga och lönsamma relationer, och med både kunden och företagets bästa i fokus, skapar du tillväxt och goda resultat åt båda parter. Utbildningen sker på distans med givande och intressanta träffar i Linköping.

Vad arbetar du med?

Inom Key Account Management (KAM) arbetar du med strategisk försäljning. På ett kvalificerat, proaktivt och kreativt sätt kan du bedriva en kundfokuserad verksamhet. Du utvecklar både din och kundens konkurrenskraft och du har mycket goda kunskaper inom komplex försäljning, t.ex. affärsjuridik, avtal, ekonomi och finansiell planering.

Som KAM stärker du ett företags position på marknaden genom till exempel behovsanalys, strategisk marknadsföring och omvärldsanalys. Många av dagens företag har engelska som koncernspråk. På ett professionellt sätt bemästrar du språket i bland annat affärskorrespondens, möten och förhandlingar, interna affärsmöten, presentationsteknik och affärstermer.

I din yrkesroll har du ett brett kontaktnät, och fungerar som en brygga mellan kunden och olika samarbetspartners. Du är också en viktig kunskapsresurs, inte bara när det gäller säljarbete, utan också andra processer inom din, kundens och era samarbetspartners verksamhet.

KAM handlar mycket om att se dina nyckelkunders behov och utmaningar ur ett helhetsperspektiv, samt att kunna bemöta och överträffa deras förväntningar. Efter examen har du de färdigheter och verktyg som behövs för att arbeta strategiskt, långsiktigt och lönsamt med KAM.

Företag, stora som små, och inom alla typer av branscher är i behov av personer med kompetens som kan driva företaget framåt. Det tillsammans med goda kundrelationer blir en allt viktigare konkurrensfördel. Som Key Account Manager kan du affärsutveckla en verksamhet och du har lönsamhetsoptimering för både kund och det egna företaget i fokus. Förutom att arbeta som KAM, kan du jobba som storkundsansvarig och nyckelkundsansvarig. Möjligheten till jobb är goda, speciellt om man har försäljningsvana i kombination med eftergymnasial utbildning.

Att studera på distans

Att studera på distans innebär stor frihet, och också stort eget ansvar. Du kan till viss del själv välja när du ska studera, men du måste alltid vara uppdaterad på aktuella datum för distanslektioner, tentor, uppgifter osv. Programmet är en heltidsutbildning och du får räkna med att lägga ca 40 timmar/vecka på studier. Du och dina klasskamrater kan ibland arbeta i grupp online och här får ni själva komma överens om när det passar er bäst att arbeta tillsammans med uppgifterna. Utbildningen är till största delen webbaserad och innehåller även fysiska träffar (sk närträffar) i Linköping. Träffarna kan bland annat innehålla praktiska övningar, tentamen, föreläsningar, diskussioner, redovisningar och grupparbeten.

Notera att LIA:n vanligtvis inte genomförs på distans, utan sker oftast på plats. Du kan med fördel söka din praktikplats på eller i närheten av din bostadsort. Läs mer om LIA på vår hemsida.

För mer information om Key Account Manager, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

september 2024

 • Distans med träffar
 • Linköping
 • Sista ansökan: Öppen för sen ansökan.

Utbildningens innehåll

 • Affärsjuridik & avtal, 20 YH-p
 • Affärskommunikation & retorik, 20 YH-p
 • Arbetsplatsförlagt projekt, 10 YH-p
 • Att organisera & leda projekt, 20 YH-p
 • Business English, 15 YH-p
 • Examensarbete, 5 YH-p
 • Företagsekonomi & finansiell planering, 20 YH-p
 • Key Account Management grund, 30 YH-p
 • Key Account Management fördjupning, 20 YH-p
 • Strategisk marknadsföring, 20 YH-p
 • Strategisk omvärldsanalys, 20 YH-p

Ansökan och behörighet

 • Grundläggande behörighet för yrkeshögskolan
 • Särskilda förkunskaper: lägsta betyg E/3/G i följande kurser eller motsvarande kunskaper
  • Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2
  • Matematik 2
  • Engelska 6
 • Yrkeserfarenhet: minst ett års yrkeserfarenhet med arbete från företagsförsäljning B2B.

Urval

Relevant yrkeserfarenhet inom försäljning ger utökad poäng. För att få räkna yrkeserfarenhet måste man ha yrkeserfarenhet från minst ett år och minst 100% tjänstgöring under åren. Varje månad ger ett värde av 1 poäng. Max 48 poäng. För att nå maxpoäng så behöver du styrka 4 år.

Om antalet behöriga sökande överstiger antalet utbildningsplatser görs ett urval. Urvalet sker utifrån de urvalsgrunder som presenteras nedan och denna process genererar poäng som ökar dina chanser att komma in på utbildningen. Urvalet görs på poäng från yrkeserfarenhet samt poäng från särskilt prov, max 56 poäng.

Om antalet behöriga sökande överstiger antalet utbildningsplatser får alla behöriga genomföra ett digitalt urvalsprov. Provet mäter förmåga att arbeta lösningsorienterat i grupp, analysförmåga och problemlösningsförmåga. Max 9 poäng.

Vid samma poäng görs ett urval i form av lottning.

Samarbeten med arbetslivet

Vi har ett starkt samarbete med arbetslivet, och tillsammans med dem har vi utvecklat denna utbildning. Utbildningen ger dig de kunskaper som företagen efterfrågar när de ska anställa Key Account Manager. Detta ger dig ett nätverk med företag i behov av säljare och du blir mycket attraktiv på arbetsmarknaden. Vi samarbetar med Poolia, Ahlsell, Releasy, Verisure, Office Management, TaxiCaller, OEM Automatic och Agricam.

Examen, diplom m.m.

Efter avslutad utbildning erhålls en yrkeshögskoleexamen.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från CSN.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Key Account Manager

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
TUC Yrkeshögskola
Hamnparken 2
573 35 Tranås

TUC Yrkeshögskola

Hemligheten bakom TUC:s och våra studerandes framgångar, består av att vi tillsammans levererar det som arbetsmarknaden vill ha; ambitiösa människor med högaktuell kunskap som flyger in i yrkesrollen med kortast möjliga startsträcka. Våra utbildningar är framtagna i nära samarbete med...

Läs mer om TUC Yrkeshögskola och visa alla utbildningar.

Highlights