Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Lärarassistent

Vårdyrkeshögskolan
Sammanfattning
Utbildningstyp: YH-utbildning
Utbildningsort: Distans
Längd: 1 år
Utbildningstakt: Heltid
Studiestöd: Ja
Startdatum: augusti 2018 - Distans
Sista ansökan: 2018-05-15

Lärarassistent

Lärarassistent

Behovet av lärarassistenter inom skolan ökar i takt med att de administrativa arbetsuppgifterna blir allt fler och de som utbildar sig till lärare blir allt färre. Som lärarassistent blir du automatiskt attraktiv på arbetsmarknaden då du har kunskap och kompetens att utföra arbetsuppgifter som bidrar till en bättre arbetsmiljö som effektiviserar och höjer kvaliteten i skolan. Att vara lärarassistent är ytterst viktigt, då du bidrar till att skolans vardag går ihop.

En lärarassistent är inte bara anställningsbar i grundskolan. Hela skolan, från förskola upptill gymnasiet och vuxenutbildningarna skulle gynnas av lärarassistenter som kan sköta administrativa uppgifter.

Vad gör en lärarassistent?

Att arbeta som lärarassistent är ett omväxlande och ansvarsfullt yrke. Som lärarassistent ansvarar du främst för administrativa arbetsuppgifter som är kopplade till enskilda lärare eller arbetslag inom skolan. Men din arbetsdag blir omväxlande med allt från att skriva olika typer av dokument, till att hantera skolans digitala verktyg och planera och administrera möten. I ditt arbete kommer du att möta många olika människor där det gäller att du fångar upp och förstår deras behov och på vilket sätt du kan hjälpa till och bidra. Du behöver tänka lösningsfokuserat, vara flexibel och ha förmåga att identifiera, prioritera och utföra de uppgifter som behöver göras. Du bidrar således till ett positivt arbetsklimat där människor trivs och vill arbeta.

För mer information om Lärarassistent, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Behörighetskrav till Lärarassistent

  • Grundläggande behörighet*
  • Godkänt betyg i Svenska 2, alternativt Svenska som andraspråk 2

* Detta innebär en gymnasieexamen eller motsvarande. Mer info om grundläggande behörighet finns här.

Du vet väl att du alltid kan söka en utbildning även om du inte har fulla behörigheter?

Vårdyrkeshögskolan gör en bedömning av varje ansökan. Kanske har du erfarenheter som kan ersätta en eller flera kurser, eller en utländsk examen som visar din kunskap. Tveka inte med att ansöka oavsett!

Det går även att läsa preparandkurser hos skolan. Då läser du en gymnasiekurs under en kortare period för att bli behörig till en viss utbildning. Läs mer om det på skolans hemsida.

Ansökan görs på Vårdyrkeshögskolans hemsida.

Vårdyrkeshögskolan

Gå till skolans hemsida

Vårdyrkeshögskolan

Vårdyrkeshögskolan erbjuder vårdutbildningar som har tagits fram för att täcka en brist som finns inom vårdbranschen. Vårdutbildningarna ges i nära samarbete med arbetslivet på både lokal, regional och nationell nivå. Detta innebär att skolans utbildningar leder till rätt jobb var...


Läs mer om Vårdyrkeshögskolan och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om utbildningen: Lärarassistent.


En intresseanmälan ger dig möjlighet att komma i kontakt med utbildningsarrangören


Du blir kontaktad och får mer information - För att kunna ta rätt beslut


En intresseanmälan är ingen bokning. Du förbinder dig inte till något

Errors
Valfritt
Valfritt
 

Kontaktuppgifter till Vårdyrkeshögskolan

Vårdyrkeshögskolan

Anders Personsgatan 14
416 64 Göteborg

Vårdyrkeshögskolan Facebook

Efter utbildningen

Vad kan jag arbeta med efter examen?

Efter avslutad utbildning hos oss kan du söka jobb som lärarassistent. Detta är en relativt ny titel i skolan. På vissa platser kan rollen även benämnas pedagogassistent eller skolassistent. Behovet av lärarassistenter ökar idag och såväl rektorer, skolchefer som politiker och fackförbund lyfter fram denna yrkeskompetens som ett komplement och välkommet tillskott i skolans organisation.

Vilken kunskap har jag efter utbildningen?

Efter utbildningen har du kompetens att utföra praktiska och teoretiska administrativa arbetsuppgifter, men du har också kunskap om skolans värdegrund och de styrdokument som finns för skolan för att kunna bemöta olika människor och agera professionellt. Du har kunskap om skolans arbetsprocesser och kvalitetskriterier samt kan självständigt identifiera och lösa problem som kan uppstå inom ditt område. Genom utbildningen har du även erfarenhet av att arbeta praktiskt inom yrket, då utbildningen innefattar 16 veckors LIA (lärande i arbete).

Kursinnehåll

  • Digitala verktyg och sociala medier
  • Examensarbete
  • LIA (lärande i arbete)
  • Lärarassistenten i praktiken
  • Skolans administration
  • Skolans organisation och uppdrag
  • Skolan som mötesplats