Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Lärarassistent

Vårdyrkeshögskolan
Sammanfattning
Utbildningstyp: Yh-utbildning
Utbildningsort: Distans
Längd: 1 år
Utbildningstakt: Heltid
Studiestöd: Ja

Lärarassistent

Behovet av lärarassistenter inom skolan ökar i takt med att de administrativa arbetsuppgifterna blir allt fler. Som lärarassistent blir du automatiskt attraktiv på arbetsmarknaden då du har kunskap och kompetens att utföra arbetsuppgifter som bidrar till en bättre arbetsmiljö som effektiviserar och höjer kvaliteten i skolan. Att vara lärarassistent är ytterst viktigt, då du bidrar till att skolans vardag går ihop.

En lärarassistent är inte bara anställningsbar i grundskolan. Hela skolan, från förskola upptill gymnasiet och vuxenutbildningarna skulle gynnas av lärarassistenter som kan sköta administrativa uppgifter.

Vad gör en lärarassistent?

Att arbeta som lärarassistent är ett omväxlande och ansvarsfullt yrke. Som lärarassistent ansvarar du främst för administrativa arbetsuppgifter som är kopplade till enskilda lärare eller arbetslag inom skolan. Men din arbetsdag blir omväxlande med allt från att skriva olika typer av dokument, till att hantera skolans digitala verktyg och planera och administrera möten. I ditt arbete kommer du att möta många olika människor där det gäller att du fångar upp och förstår deras behov och på vilket sätt du kan hjälpa till och bidra. Du behöver tänka lösningsfokuserat, vara flexibel och ha förmåga att identifiera, prioritera och utföra de uppgifter som behöver göras. Du bidrar således till ett positivt arbetsklimat där människor trivs och vill arbeta.

Vad kan jag arbeta med efter examen?

Efter avslutad utbildning hos oss kan du söka jobb som lärarassistent. Detta är en relativt ny titel i skolan. På vissa platser kan rollen även benämnas pedagogassistent eller skolassistent. Behovet av lärarassistenter ökar idag och såväl rektorer, skolchefer som politiker och fackförbund lyfter fram denna yrkeskompetens som ett komplement och välkommet tillskott i skolans organisation.

För mer information om Lärarassistent, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Behörighetskrav

  • Grundläggande behörighet*
  • Godkänt betyg i Svenska 2, alternativt Svenska som andraspråk 2

* Detta innebär en gymnasieexamen eller motsvarande. Mer info om grundläggande behörighet finns på Vårdyrkeshögskolans hemsida.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigad.

Vårdyrkeshögskolan

Gå till skolans hemsida

Vårdyrkeshögskolan erbjuder yrkeshögskoleutbildningar inom vård, hälsa, pedagogik och administration. Utbildningarna har tagits fram för att täcka en brist som finns inom branschen, de ges även i nära samarbete med arbetslivet på både lokal, regional och nationell nivå. Detta innebär att...


Läs mer om Vårdyrkeshögskolan och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Lärarassistent

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Errors
Valfritt
Valfritt

Kontaktuppgifter till Vårdyrkeshögskolan

Vårdyrkeshögskolan

Årstaängsvägen 33
117 43 Stockholm

Vårdyrkeshögskolan Facebook

Efter utbildningen

Vilken kunskap har jag efter utbildningen?

Efter utbildningen har du kompetens att utföra praktiska och teoretiska administrativa arbetsuppgifter, men du har också kunskap om skolans värdegrund och de styrdokument som finns för skolan för att kunna bemöta olika människor och agera professionellt. Du har kunskap om skolans arbetsprocesser och kvalitetskriterier samt kan självständigt identifiera och lösa problem som kan uppstå inom ditt område. Genom utbildningen har du även erfarenhet av att arbeta praktiskt inom yrket, då utbildningen innefattar 16 veckors LIA (lärande i arbete).

Kursinnehåll

  • Digitala verktyg och sociala medier
  • Examensarbete
  • LIA (lärande i arbete)
  • Lärarassistenten i praktiken
  • Skolans administration
  • Skolans organisation och uppdrag
  • Skolan som mötesplats
Beställ information

För att få mer information om Lärarassistent via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.