Filtrera efter
Psykologi
Utbildningstyp
Plats
Utbildningsform
Fler filter
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-5 av 5 träffar
Annonser

Populära platser

Reportage inom Psykologi

Psykologi är läran om själslivet och vetenskapen om de psykiska processerna. Med detta menas människans upplevande, reaktions- och beteendemönster, handlingar, värderingar och attityder, utveckling och sociala relationer. Definitionen ändras i takt med ämnets vetenskapliga utveckling och en vanlig definition idag är att psykologi handlar om individers handlingar, tankar och känslor.

Bland YH-utbildningarna inom kategorin psykologi finns det flera olika inriktningar som kan leda till varierande yrken. Några exempel på YH-utbildningar som erbjuds idag är behandlingsassistent, integrationspedagog, LSS-Handledare och mycket mer.

YH-utbildningar inom Psykologi

YH-utbildningar skapas bara då det finns ett dokumenterat och efterfrågat behov av arbetsmarknaden, vilket innebär att din utbildning inom kategorin psykologi i nästan 90 % av fallen leder direkt till en anställning.

De allra flesta YH-utbildningar inom kategorin psykologi kombinerar också teori med praktik ute på en arbetsplats. Det kallas även för ”Lärande i arbete” (LIA).

Genom LIA:n får du som studerande arbetslivserfarenhet redan under studietiden, och dessutom kontakt med möjliga arbetsgivare redan innan du är klar.

Det här ger dig som student ett försprång efter examen, när det är dags att söka jobb inom psykologi.

Läs en psykologiutbildning distans

För dig som premierar flexibilitet och inte kan ta dig fram och tillbaka till utbildningsorten finns det en möjlighet att läsa din YH-utbildning inom psykologi på distans. Även dessa finns listade ovan.